Steins;Gate 0 İnternet Sitesi Geri Sayımda
Steins;Gate 0 resmi internet sitesi yayınlanmadan önceki son geri sayımına başladı.

MAGES ve KADOKAWA, Stein;Gate 0 animesi için bir geri sayım açılış sitesi açtı. İnternet sitesinde görüldüğü üzere animeden aşına olduğumuz Divergence Meter (Diverjans Ölçer*) görünümünde bir geri sayım saati mevcut.

steinsgate0-anime.com

Image

ÇN: [1] Burada akılları karıştırmaması gereken nokta, Retro görünümlü bir saatten bahsetmiyor oluşumuz. Yanılgıya neden olan ise tüplü bir saatmiş görünümün de oluşu. Bunun nedeni animedeki cihazın bu şekilde olmuş olmasıdır. Sitede geri sayımın yapıldığı cihaz ise animede kullanılan Diverjans Ölçerdir.

ÇN: [2] Diverjans nedir? Seriyi önceden izlememişler için spoiler içerir. Diverjans; ıraksama, uzaklaşma manasına gelmektedir ve vektör hesaplamasında kaynağa olan uzak noktanın genliğini ölçer. Animede bu paralel evrenlerin biri biri arasındaki benzerlik miktarını ya da paralel eş zamanlı evrenin gerçek evrene olan benzerlik miktarını göstermektedir.

Biraz basitçe çalışma prensibi; sonsuz miktardaki eş zamanlı parelel evrenlerin kaynak ya da gerçek mekan zaman olan uzaklık, ilişki değerini verir. Sayı büyüdükçe uzaklaşılmış azaldıkça yaklaşılmış olunur. Matemetiksel bir gerçeldir ve hesaplamalarda kullanılır.

Sitedeki mantık ise geri sayımla aslında Steins;Gate 0 evrenine olan uzaklığımızın azaldığı ifade edilmektedir. "0" olduğunda aynı mekân zamanda bulunacağız kısacası. Umarım çok kafanız karışmamıştır.

ÇN: [3] Bu sitede bir meraklının animedeki Divergence Meter’ın replikasını yaptığı ile ilgili yapım notlarına ve görsellerine ulaşabilirsiniz. Acaba kurgu bilim gerçekten bizim zaman mekanımıza ne kadar uzak? (Aslında gerçek, sonuçta her şey hala bir kabulden ibaret.)

Divergence Meter


Geri sayım Pazartesi sabahı saat 8’de sona erecek.**

ÇN: [4] Türkiye saati ile Pazartesi 13:00’da

Steins; Gate 0’nun galası Nisan ayında yapılacak. Anime aynı isimle yapılmış olan oyundan uyarlama olacak ve anime ekibi oyundaki karakterleri canlandıranlar ve önceki serideki ekipten oluşuyor. PQube oyunu Playstation 4 ve Vita için Kuzey Amerika’da Steins: Gate 0 ismi ile Kasım 2016 yılında piyasaya sürmüştü.

Kenichi Kawamura (Qualidea Code, SoniAni: Super Sonico the Animation) animenin yönetmenliğini White Fox (Girls'Last Tour, Re:ZERO -Starting Life inAnother World-) stüdyosunda yapmaktadır.

ÇN: [5] Fox White stüdyosu için makalede olmayan ama bence eklenmesi gereken diğer yapımlar ise; Akame ga Kill!, Peacemaker Kurogane, Katanagatari vb.

Jukki Hanada (Love Live! Sunshine!!, Nichijō) bir önceki animedeki gibi serinin kompozitörlüğünü yapacak. Tomoshige Inayoshi(Buddy Complex, Battle Spirits: Sword Eyes), bölümlerin animasyon yönetmenliği ve huke tarafından yaratılan orijinal karakterleri baz alan karakter tasarımlarını yapacak.

ÇN: [6] Steins; Gate serisinin karakerlerinin yaratıcısı olan huke’un ağzınızın suyunu akıtacak deviantart sayfası;

Deviantart

Unutmadan buda Pixiv;

Pixiv

Kaynak: ANN

1983 yılında İstanbul'da yarışa katıldım. Başlangıçta, geleceğimin o zaman farkında olmadan TRT'nin sabah kuşağındaki animelerle şekilleneceğinden haberdar değildim. Kanıma işleyen bu anlatım tarzı ve dünyalar hala devam etmekte olan maceramın bir parçası. Zevkler ve renkler tartışılmaz olsa da, fikrimce anime izlememiş birisi daha hiç birşey izlememiştir. to be continued..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları