The Boy and the Heron Filmi En İyi Animasyon Filmi Oscar'ını Kazandı
Hayao Miyazaki, Ghibli'nin filmi Oscarlarda Elemental, Nimona, Robot Dreams, Spider-Man: Across the Spider-Verse ile yarıştı.

Oscar jürisi  Pazar günü yapılan 96. Akademi Ödülleri töreninde Hayao Miyazaki ve Studio Ghibli'nin The Boy and the Heron filmini En İyi Animasyon Film dalında ödüllendirdi. Film bu kategoride Elemental, Nimona, Robot Dreams ve Spider-Man: Across the Spider-Verse ile yarıştı.

Miyazaki ve yapımcı Toshio Suzuki ödülü şahsen kabul edemedi. Bu, Miyazaki'nin 2003'te Spirited Away'den sonra kazandığı ikinci film. Miyazaki ayrıca Howl's Moving Castle ve The Wind Rises filmleriyle de adaylık elde etmişti.

 

Geçen yıl 95. Akademi Ödülleri'nde hiçbir anime filmi adaylık elde edememişti. Masaaki Yuasa ve Science SARU'nun INU-OH, Hiroyasu Ishida ve Studio Colorido'nun Drifting Home ve Atsuko Ishizuka ve Madhouse'un Goodbye, Don Glees! filmleri o yıl ödül almaya hak kazanmıştı.

 

The Boy and the Heron, 47. Japonya Akademi Film Ödülleri'nde Yılın Animasyonu ödülünü kazandı ve bu yılın başlarında 81. Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Sinema Filmi - Animasyon kategorisini kazandı. Film ayrıca Annie Ödülleri (storyboarding ve karakter animasyonu dalında) ve İngiliz Akademi Film Ödülleri'nden (animasyon film dalında) ödül kazandı. Kadın Sinema Gazetecileri İttifakı 31 Aralık'ta EDA Ödülleri'nde filme En İyi Animasyon Film ödülünü verdi. 78. Mainichi Film Ödülleri, 14 Şubat'ta yapılacak tören öncesinde filmin, yeni yaratıcı ifade biçimleri sunan animasyon çalışmalarını onurlandıran Noburou Oofuji Ödülü'nü alacağını duyurdu.

Akademi, ödülün ardından Studio Ghibli Başkan Yardımcısı Kiyofumi Nakajima'nın basın odasında yaptığı konuşmanın videosunu yayınladı. Nakajima, Miyazaki ve Suzuki'nin ödülü neden şahsen alamadıklarını açıkladı:

 

 

Best Animated Feature Film | 'The Boy and the Heron' | Oscars 2024 Press Room Speech

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları