Guinness Dünya Rekorları Jujutsu Kaisen'i 'En Çok Talep Gören Anime' İlan Etti
Jujutsu Kaisen "dünyanın en popüler animesi" olarak Attack on Titan'ı geride bıraktı.

 

Guinness Dünya Rekorları, Jujutsu Kaisen'i "en çok talep gören animasyon TV şovu" olarak onayladı ve aynı zamanda "dünyanın en popüler animesi" olarak nitelendirdi. Dizi, 2020'den bu yana rekoru elinde bulunduran Attack on Titan'ı geride bıraktı.

Şirket bu kararı veri bilimi firması Parrot Analytics'ten gelen bilgilere dayandırdığını açıkladı. Verilere göre Jujutsu Kaisen, ortalama bir televizyon dizisinden 71,2 kat daha fazla bir "küresel talep derecesine" sahipti. Parrot Analytics "talebi" video tüketimi, sosyal medya katılımı ve araştırma eylemleri (örneğin dizi hakkında çevrimiçi okuma) gibi milyarlarca yakalanan veri noktasına dayanarak hesaplıyor. Bir diziyi izlemek veya indirmek gibi tüketiciler için daha fazla çaba gerektiren eylemler daha fazla ağırlığa sahip.

 

Şirkete göre, One Piece ve önceki rekorun sahibi Attack on Titan zirveyi paylaşmaya yakındı. One Piece Netflix'in canlı aksiyon uyarlamasıyla yeni izleyiciler kazanırken, Attack on Titan da geçen yıl dizi finali özel bölümünü yayınladı. Ancak, Jujutsu Kaisen'i 2023'ün sonuna doğru taşıyan,  (bir yılın dörtte biri) ikinci sezonunun katıksız gücü oldu. Guinness Dünya Rekorları, Jujutsu Kaisen'e olan talebin 29 Aralık'ta ortalama bir şovun talebinin 128 katına ulaştığını bildirdi. Jujutsu Kaisen, One Piece (%56,7) ve Attack on Titan (%64,4) ile karşılaştırıldığında %71,3 ile daha yüksek bir Z Kuşağı (13-22 yaş) izleyici oranına sahipti.

Attack on Titan hala "en büyük çizgi roman" rekorunu elinde tutuyor. 

 

Kaynak:ANN

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları