Space Invaders, Gökdelen'de 10 Kişilik Oyunla 40. Yıldönümünü Kutladı
Eski Space Invaders yenilenmiş haliyle, 40. Yıldönümünü kutladı

Klasik arcade oyunu Tokyo'nun Roppongi Hills bölgesinde yeni zirvelere ulaştı. Deneysel bir sergi ile onurlandırılan Video Game Hall of Fame Space'in adı Space Invaders, "Space Invaders Gigamax" olarak 12 Ocak'ta oyunun 40. yıldönümüne özel değiştirildi. Düzenlenecek etkinlik, yeni oyuncuları tanılmanın yanısıra eski oyuncuları da eğlenceye dahil edecek ve arcade klasiğinin 10 kişilik bir sürümünü de içeriyor olacak.

Space Invaders'ın büyük ölçekli kopyasını içeren üç farklı interaktif oyun var. 10 kişilik oyun, yedi metrelik ve 15 metrelik bir pencereye karşı projeksiyon mapping olarak kurgulandı ve yalnızca karanlık alanda oynanabiliyor. İkinci interaktif oyun Bahamut Disco ve uzaylıları tekrar bir araya getiriyor ve ilk kez geçen yıl Shibuya'da burlesque dansçıları ile oynandı.

Mekan ayrıca Space Invaders ile kaya tırmanışı tarzı bir oyunla donatıldı ve Noborinvaders benzersiz bir bir tırmanış deneyimi oluşturmak için istila eden düşmanları ve projeksiyon haritalamayı kullanıyor. 180 inçlik bir tırmanma duvarı üzerinde ortaya çıkan uzaylıları çıkartın ve Dünyayı kurtarın! Oyun ilk kez tırmananlar için bile eğlenceli bir format sunuyor.

Son interaktif oyununun adı Arkinvaders, oyuncular işgalcilere ateş etmek için sanal bir alanda topu tekmeliyor.

Space Invaders oyun salonlarına Japonya'da 1978'de gösterime başladı, aynı sene içerisinde oyun Amerikan oyun salonlarında'da kendisine yer buldu.

İkonik oyun oyuncuları yavaş yavaş sıralı inen uzaylıların karşısında topların kontrol merkezine koyuyor ve Oyun Sony Pictures Entertainment'ın live-action Pixels filminde de yer aldı.


kaynak: ann

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları