Sanji'nin Şaşırtıcı Orijinal İsmi
One Piece yaratıcısı Eiichiro Oda, Sanji'nin aslında Masashi Kishimoto'nun ikonik turuncu ninjasıyla aynı ismi paylaştıklarını açıkladı. Oda başlangıçta Sanji'ye Naruto adını vermeyi planlamıştı.

Yakın zamanda, bir One Piece haber çevirmeni olan Sandman (@Sandman_AP) X (önceki adıyla Twitter) platformunda, Oda'nın 2015 röportajına dikkat çekti. Bu röportajda Oda, Sanji'nin adının sarmal kaşlarına dayandığından bahsetti. "Sanji'nin kaşlarının sarmallığını görüyor musunuz? Naruto, Japon eriştesinin (noodle) üzerindeki beyaz ve pembe 'sarmal' balık kekidir. Oda ayrıca, Sanji’nin adını Masashi Kishimoto'nun Naruto mangasının yayınlanmasıyla değiştirdiğini belirtti. Kishimoto'nun Naruto mangası, Oda'nın One Piece serisinden iki yıl sonra piyasaya sürülmüştü. "...Naruto mangası başladığında, uzun soluklu bir seri olacağını biliyordum, bu nedenle çabucak onun adını değiştirdim.”

https://twitter.com/sandman_AP/status/1685621121662816256?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1685621121662816256%7Ctwgr%5E3ba5dda8ca431e57916c92ee578827b91b96094d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cbr.com%2Fone-piece-sanji-original-name%2F

Oda, adının yanı sıra Sanji'nin orijinal tasarımında da birtakım değişiklikler yaptı. One Piece Color Walk sanat kitabındaki çizimler, Sanji'nin ilk başta bir silahşör olarak tasarlandığını açığa çıkardı. Bu, karakterin mevcut versiyonundan oldukça farklıdır; dövüşte ellerini kullanmayı reddeder, çünkü yemek pişirebilmek için ellerine ihtiyacı vardır. Sanji, bunun yerine güçlü tekme tekniklerini, çok yönlü akrobatik hareketlerle birleştiren "Kara Bacak" dövüş stiline güvenir.

One Piece vs. Naruto

Oda ve Kishimoto yıllardır dostça bir rekabet içindeler. 2015 yılında yayınlanan iki sanatçı arasındaki bir konuşma, birbirlerinin eserleriyle ilgili beğendikleri çeşitli yönleri ortaya koydu. One Piece'in dünya çapında en çok satan manga serisi olmasına rağmen, Oda, Naruto'nun daha popüler bir seri olduğunu ve kariyeri boyunca onu sürekli motive ettiğini belirtti. Oda, "Dünyadaki tüm çizgi romanlar arasında, en çok çalışmamı sağlayan tartışmasız Naruto oldu." şeklinde açıklama yaptı.

Sanji hayranları, karakterin One Piece'in ilk live-action uyarlamasında görüneceği seriyi izleyebilecekler. 31 Ağustos'ta prömiyeri yapılan dizinin yapımcılığı, Netflix ve Tomorrow Studios tarafından üstlenildi. Bu dizi, Luffy (Inaki Godoy) ve Sanji (Taz Skylar) ile birlikte, Hasır Şapka Korsanlarının efsanevi One Piece hazinesini bulmak için yolculuğa çıkışlarını anlatıyor. Daha şimdiden dizinin IMDb puanı 8.5 olarak görünüyor.

 

Hem Naruto hem de One Piece, İngilizce olarak VIZ Media tarafından yayınlanmaktadır. Her iki serinin de anime uyarlamaları, Hulu ve Netflix'te bulunmaktadır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları