Parasyte -Kiseijû Anime İncelemesi
Sevdiğim ve konusu ilginç olan bir anime Parasyte ın incelemesini yaptım

Başlamadan Önce !!

Eğer Parasyte izlemediyseniz, izlemeyi düşünüyorsanız belki hatta şuan izliyorsanız SPOILER İÇEREBİLİR !! Bundan sonrası size kalmış..

Nedir ?

Bilinmeyen nedenlerden ötürü nereden geldikleri bilinmeyen "uzaylılar" insanların vücutlarını ele geçirir.. Bizim ana karakterimiz ise tesadüfen bunu fark eder ve bütün vücudunu ele geçirmek üzere iken sadece sağ elinde kalmasını sağlar.. Bu uzaylı formu ile yaşamaya çalışır ve olaylar zinciri gerçekleşir.. Kafama takılan bir düşünce oldu o da adını niye Parasyte The Maximum yerine The Maxim yazdıklarını anlamadım.. yani 2 harf çıkarınca daha havalı olmadılar.. bu bana türk çevirmenlerin film başlıklarına saçma eklemeler yapmasını hatırlattı   (ör: Suicide Squad : Gerçek Kötüler)

A HÜMIN BEEEYBİ VEN DEEEY VİL FAYD AUTT

Müzik gerçekten güzel.. hem soundtrack hem de opening ve ending olsun çok beğendim. Arada Dubstep Trap bazen ise slow.. güzel mixler bunlar.. zaten openingi sevmemin bir yanı da takıntılı olduğum "sezon ortasında opening değişim fiyaskosudur (kısaca soodf) " şükür değişmedi şükür son bölümde de dinledik.. 

Karakterler

Ana karakterimiz liseli ve ezik biri olan Izumi Shinichi.. Tesadüfen uzaylı sağ eli Migi -japonca Sağ- ile yaşamak zorunda kalsa da ikisi bir yerden sonra mükemmel bir takım oluyorlar.. aynı zamanda da ana kız karakterimiz var başta friendzoneluyor mu yoksa seviyor mu diye düşünmedim değil. Sonra bir şeyler oluyor da... İzleyenler anladı ne olduğunu -kappapride

En Beğendiğim Şey

Karakter evrimi.. bu gerçekten benim önemsediğim ve hayranlık duyduğum bir şeydir. Izumi nin başta çok ezik ve ağlak görümesi, sonrasında çok öfkeli ama daha sonrasında ise olgun ve anlayışlı oluşu görebileceğiniz ender ve güzel karakter değişimlerindendir.. bu sadece ana karakterimiz için değil, tüm karakterler için geçerli. hem de sadece bir sezonluk seri içinde..

Gerçekçilik

Gerçekten de dünyaya uzaylılar düşse idi, gerçekten de sizi ele geçirmeye çalışsalardı, uzaylıların düşünce sistemi, adapte olma evresi hatta uzaylıların kişilik farklılığı bile çok mantıklı idi benden iyi puan kapmayı bu sayede hak ediyor

Final

Eğer finali izledikten sonra "yani çok bişi olmadı eee olmamış bu" diyor iseniz yanılıyorsunuz ve gerçek amacı kaçırmışsınız demektir.. animenin aslında size vermek istediği bir ana fikir, bir düşünce var.. ne olduğunu söylemeyeceğim.. çünkü söylersem eğlencesi kaçar ;)

Kısacası..

Başlarda cinsel şakalar ve Sağ Elimde Bir Uzaylı Var sitcom gibi gözükse de birkaç bölüm izledikten sonra "ağırlaşan" hatta "bayağı ağırlaşan" finalde ise size bir soru sordurtmak isteyen bir anime serisi idi.. arada sırada uzaylıların insan yüzündeki mimikleri kullanma şekilleri hem korkutucu hem çok komikti.. total olarak bakar isek.. 8.3/10 veririm sanırım.. siz ne düşünüyorsunuz ?

Sadece Animeler ve Mangalar hakkında konuşmayı ve incelemeyi seviyorum :D....

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları