Netflix Death Note İlk Bakış
Death Note 'un Netflix uyarlaması birkaç gün önce internette yayınlandı ve herkesin kendine özgü görüşleri var peki ilk izlenim ne oldu ?

Death Note Gökten Düşer

Yıllarca yapılan parodiler ve komik videolardan sonra gökten düşen defter olayını hepimiz kavradık sanırım. Hatta kendime "umarım parodi değildir" diye sorduğum bile oldu.. saşıran gözler "oha bune aha death note yazıyo" havaları filan hepimiz biliyoruz bunları ama sadece yarım saniye çıkan Ryuk'un iması bir anda komikliği yok edip herşeyi ciddileştiriyor.. Şehir gözüküyor , sonrasında Misa , Light defteri deniyor ve aha adamlar gökten düşüveriyor.. Light durur mu Kira oluyor L arkadaş olay mahallinde -L de siyahi ona sonra gelicem- ardından sadece bizi gaza getirmek için yamulan bir dönme dolap Light ölme tehlikesinde. İlk bakışta çok hoşunuza gidebilir ancak biraz daha derine inmek lazım...

Bazı Şeyler Olduğu Gibi Kalmalıdır

Öncelikle L in siyahi olmasından bahsedelim.. NEDEN ?! Bu söylediklerim ırkçı gibi gözükebilir.. hayır ırkçı yaklaşmıyorum ancak bazı yerlerde sadece eşitlik amaçlı böyle şeyler yapılmamalıdır.Tabii şunu da unutmamamız lazım ki olay Amerika' da geçiyor... L' in olduğu gibi kalması iyi olurdu.. hepimizin bildiği şeker, yemek canavarı L şimdi çok ciddi siyahlar içinde.. ancak beğendiğim taraf L in tamamen beyazdan çıkıp siyaha bürünmesi oldu farklı bir hava katmış olması hoşuma gitti.. Misa'ya gelirsek, Misa' nın sıradan bir okul kızı olması hoşuma gitti çünkü Light ile ilişkileri animede ve mangada biraz anlamsızdı -süperstar bir kızın üniversiteli bir genç ile çıkması biraz mantığa el vermiyordu- aynı zamanda Misa'nın sigara içmesi ve yüzündeki ifadeye bakılırsa sanırım bildiğimiz saf ve masum kızın biraz daha hırçınlaştığı daha cool ve daha asi bir hava sergilemesi de gözümden kaçmadı.Light' tan bahsedersek -gerçekten söylemek zorundayım ama sarı saç boyası ile gerçekten enes batura benzemesi beni benden aldı yüzleri de çok benziyor :D - Light 'ın saç tarzı hoşuma gitti ve havası da bildiğimiz Light'tan daha az kibirli gibi duruyor. Death Note ' un kapağındaki değişim ve yaprakların farklılığı da ilginç ve bilim-kurgusal yapmıştır. Çünkü benim düşünceme göre klasik death note çok deftervarimsi idi. Bu kadar kutsal ve güçlü bir defterin sade gözükmesi beni üzüyordu ki bu defter bu işi yok edip eline biraz hava katıyor ki buda hoşuma gitti..

Kısacası..

Japonların anime ve manga yeteneklerine ne kadar saygımız sonsuz olsa da maalesef Live- Action işini asla beceremiyorlar.. Bu yüzden Netflix'in babavari bir tavırla çocukları pistten alalım gibi bir yapıtı izleyebilme olasılığımız yüksek.. Şunu unutmayın ! Bu bir film ve bilidiğimiz Death Note' dan çok farklı -amerikan yapımı ne de olsa- bu yüzden yaratılan her şey değiştirilmiş daha derin bir hava katılmış ve gerçekleştirilmiş. Teaser ın başında "aslında sadece bir defter" desek bile sonunda hoşumuza giden bu yapıtın geçeceği son bir sınav var : RYUK !

Ryuk karakteri eğer animasyonlaştırılırsa dizi benim için biter.. eğer ne dediğimi anlamıyorsanız herhangi bir Death Note Live-Action izleyin sonradan farkedersiniz.. Eğer Ryuk abimiz makyaj yöntemi kullanılarak yaratılırsa gerçekten yazın bizim için izlemesi çok güzel bir film olacağından tamamen eminim....

Peki siz bu Teaser hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Sadece Animeler ve Mangalar hakkında konuşmayı ve incelemeyi seviyorum :D....

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları