Makato Shinkai'nin Suzume Filmi, Japonya Dışında Denizaşırı 2 Milyon'dan Fazla Bilet Sattı
Japonya dışında neredeyse yayınlandığı bütün ülkelerde #1 Numaraya yerleşti

Mainichi Shimbun'un cuma yayınladığı rapora göre Makato Shinkai'nin Suzume filmi, Japonya dışında, yani denizaşırı iki milyondan fazla bilet satışı gerçekleştirdi. Japonya dışında yayınlandığı tüm ülkelerde neredeyse hepsinde #1 Numaraya yerleşti. 

Filmin 199 ülke veya bölgede yayınlanması planlanmıştı. Suzume, hâlâ artan sayılarla birlikte sadece Japonya'da pazar günü toplamda 14,135,342,670 Yen (Yaklaşık 106 milyon dolar) hasılat elde etti. Film şimdiden Japonya'nın tüm zamanların en çok gelir getiren 15. Filmi ve Jujutsu Kaisen 0'ı geçen dokuzuncu filmi oldu. 

Film Kasımın onbirinde saat birde gösterime girdi ve 1.88 milyon kazandıran 1.33 milyon biletleri (Yaklaşık 13.49 milyon dolar.) sadece 3 günde sattılar.

Film, Shinkai'nin çok sevilen Your Name filminden %38.7 daha fazla sattı ve %47.4 daha fazla kazanç sağladı. Your Name filmi ilk üç gününde toplamda 1,277,960,000 yen (Yaklaşık 12.51 milyon dolar) kazanmıştı. Your Name de Suzume gibi bir önceki Shinkai filmi olan Weathering With You'dan %14.8 fazla satmıştı ve %14.4 daha fazla gelir elde etmişti.

Seslendirmen Nanoka Hara, filmdeki baş kafın karakter Suzume İwato'yu canlandırıyor. SixTones idol grubu üyesi Hakuto Matsumura, (LiarxLiar filminin Live Action versiyonunun "Toru" karakteri, xxxHolic filminin Shizuka Doumeki'si) bu filmde ses aktörü olarak başlangıç yapıyor.

Shinkai, hem hikayeyi yazdı hem de filmin yönetmenliğini yaptı. Karakterleri Masayoshi Tanaka tasarladı. Animasyon direktörlüğünü Kenichi Tsuchiya yaptı. Sanat direktörü ise Takumi Tanji idi. Comix Wawe Films ve Story Inc. filmi üreten şirketlerdi. Toho ise animasyonun dağıtımını üstlendi. Seattle tabanlı Hollywood film bestecisi Kazuma Jinnouchi, RadWimps ile beraber müzikleri bestelediler. Tiktok performansçısı Toaka, filmin tema müziklerinden birinin performansını sergiledi.

 

KAYNAK: Anime News Network

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

1 comment

içşarabısiqarabı
This comment contains spoilers. Click here if you want to read.

bu şey ne ilk kez g9rdüm

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

Disqus Yorumları