Ingress Oyununun Animesiyle Bağlantılı Gerçek Zamanlı Hikâyesi Olacak
Niantic’in sanal gerçeklik oyunu için düzenlenen Cassandra Prime Sapporo etkinliği geçtiğimiz Cuma gerçekleşti.

Oyun, anime uyarlamasıyla beraber aynı zaman dilimini kullanarak ‘’gerçek zamanlı hikâye’’ olma özelliğini de taşıyor. Animenin senaristi olan Tora Tsukishima  hikâyeyi yazıyor. (Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz.)

Hikâye, geçen hafta Cuma etkinliğin gerçekleştiği yer olan Sapporo’da başlayacak. Hikâye anime karakterleri olan Satah, Makoto ve Jack’in etrafında şekillenerek animenin ilk bölümünün yayınlanacağı Ekim ayını bekleyecek. Oyun içi hikâye birçok değişik parçalara ayrılarak bölgesel portalların içine gömülü olacak. Oyunun içindeki gizemlerin çözülmesi ve hikâyenin tamamlanması için oyuncuların birlikte çalışması gerekecek.

Animenin resmi internet sitesi 15 Ağustos’ta ‘’gerçek zamanlı hikâye’’ için özel bir sayfa açacak. Oyuncular hikâyeyi ortaya çıkardıkça sayfa hikâye bölümlerini paylaşacak.

Anime ekibi orijinal oyunda da yer alan yeni karakteri Hank Johnson’ı da tanıttı. Hiroo Sasaki (Kuroko’s Basketball’dan Hiroshi Fukuda, Glitter Force’dan Akanbee) karakteri seslendirecek.

Anime Ekim ayında ve Netflix üzerinden tüm dünyaya yayınlanacak. Anime aynı zamanda Ekim’de başlayacak olan Fuji-TV’nin yeni ‘’+Ultra’’ yayın denetlemesi kapsamında yayınlanacak. Anime aynı zamanda Japonya’daki Kansai Telecasting Corporation, Tokai Television Broadcasting, Television Nishinippon Corporation, Hokkaido Cultural Broadcasting ve BS Fuji’de yayınlanacak.

Anime’nin İngilizce internet sitesi hikâyeyi şöyle anlatıyor: 

Küçüklüğünden beri Makoto’nun dokunduğu nesnelerin anılarını görmek gibi garip bir gücü var. Kontrolünü sağlayamadığı bu gücü saklayarak, emniyet güçlerinde özel bir ajan olarak çalışıyor. Bir gün, ‘’XM’’ adlı bir maddeyi araştıran bir laboratuvardaki patlamayı soruştururken ilginç bir anı görür. Anı, bu kazada tek hayatta kalan kişi olan Sarah’ın yüzüğünündür. Bir insanın kırmızı bir ışık tarafından yutulup kaybolduğunun görüntüsü görür. Makoto, kendini çok büyük bir komplonun içinde bulur. İnsan zihnini etkileyebilecek bir madde olan ‘’XM’’ için savaş başlıyor――

Anime yıldızları:

Makoto'ya hayat veren Yoshiki Nakajima


Sarah'a hayat veren Reina Ueda

Jack'e hayat veren Shigeo Kiyama


Buna ek olarak, Megumi Ogara Yapay Zeka ADA’yı oynayacak.

Niantic Ingress’i 2012’de piyasaya sürdü. Şirket daha sonra devam yapımı olan Ingress Prime’ı Aralıkta yayınladı. Yeni yapım da önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak.

Yūhei Sakuragi (The Relative Worlds) Craftar’da yardımcı yönetmen Yoshinari Irikawa ve Sōki Tsukishima (Final Fantasy Type-0: Change the World romanları) ile animeyi yönetiyor. Tora Tsukimasha  senaryoyu yazıyor. Hidehiro Kawai (The Relative Worlds, Phantom of the Kill-Zero Kara no Hangyaku) müzikleri yapıyor. Takeshi Honda (Beyond, Blue Submarine No. 6, Den-noh Coil, Millenium Actress) orijinal karakter tasarımlarını yapıyor. Atsushi Furukawa bilgisayar üretimli imgelemeden sorumlu. Hiroshi Katō (Totonyan) ve Hirofumi Sakagami, Hōmi Arai’nin yardımıyla sanat yönetmenliği yapıyor. Masashi Miyaoka model yöneticisi olarak hizmet veriyor. Maru Kobayashi animasyon yönetmeni ve Tatsuya Nomura ise görüntü yönetmeni.

Bu uygulama birçok manga uyarlamasını etkilemiştir.

Kaynak: ann

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları