Chain Chronicle nin İkinci Filmi Beklenenden de "Karanlık"
Chain Chronicle. Mobil oyundan önce anime serisine daha sonra da filme..

Chain Chronicle nin İkinci Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Image

Chain Chronicle'nin animesinin bu sezonu şu anda tv de yayınlanıyorken, seri ayrıca tv de görünmeden haftalar önce üç film olarak sinemalarda gösterildi.Aralık ayında yayınlanan ilk film, dört bölümden oluşuyor.Benzer şekilde ikinci film ise gelecek bölümlerin derlemesi yani beş ile sekizinci bölümün. Ve söylemeliyiz ki işler kahramanlarımız için daha iyiye gitmiyor.

(Bu yazı animenin gelecek bölümleri ile ilgili spoiler içermekte.)

Image

İlk filmde olduğu gibi çabucak anlaşılan ( ilk bölümdeki gibi ), Chain Chronicle: The Light of Haecceitas basit bir sarunun etrafında oluşmuştur: "Kahramanlar ya son patronu kaybettiyse?" Heck, ilk dakikalardan, ana kahraman mağlup oldu, dünyanın en güçlü büyü kitabının yarısı koptu, ışık orduları perişan oldu, ve galaksinin ruhunun koruycu görünüşe göre öldürüldü.

Image

İkinci filmde, müttefikler düştükçe işler sadece daha kötüye gidiyor, iç savaşlar ortaya çıkıyor, yolsuzluk yayılıyor, ve ülke yanıyordu.

Belki de Chain Chronicle da ki en yaygın his, korkuydu ve bu defalarca tekrar tekrar kanıtlanmıştı.Her kahramanımızın başarısı için, üç yenilgiye katlanması gerekti.Henüz, buna rağmen, giderek azalan kahramanlarımız yine de umutlarını kesmeyip zafere ulaşacaklarını düşünmektedirler.

Bununla birlikte, kahramanlar da ne kadar berbat olduklarından habersizler.İlk filmin önemli noktalarından birinden giriş yapan ikinci filmde ana kahramanımız Yuri ve kötü kralın karşısında durmak için ışık ordusunu bir araya getiren adam toprakları yıkan felaketle kirlendiler. Halüsinasyonlar yüzünden acı, kendilerinden şüphe duymaları ve umutsuzluk, kötü kralın piyonlarının düşüşüne kadardır çünkü bu artık an meselesidir. Chain Chronicle in kendisinin gücü bile bazı şeyleri durdurmaya yetmez.

Image

Animenin bizler için hazırladığı ikinci soruya geldik: "Ya bildiğimiz ve sevdiğimiz kahramanımız aslında hikayenin gerçek kahramanı değilse?" 

 Yuri, Aram hikayeye girdiği andan itibaren onunla zaman geçirdikçe onun kim olduğunu bilir.Aram bir hırsızdır ve kanunları, saçma bulmaktadır. Yuri ölümüne savaştığı halde kötü kralı yenecek gerçek kahramanın Aram olduğunu anlar.

Yuri kendisinin asıl kahraman olmadığını öğrendikten sonra Aram'a kendisine bir şey olur diye ışık ordusunu yönetmeyi öğretir ve ona akıl hocalığı yapmaya başlar.

 İkinci filmde de açıkça anlıyoruz ki Yuri hiçbir zaman gerçek kahraman değilmiş biz onu öyle sanmışız. Yuri'nin gerçek kahraman olmasının sebebiyse içinden karanlık duyguların gelmesi.Tamam kötü kralla savaşıyor onu yenmeyi istiyor ama içinde ki kötü duygularla bunu istiyor yani içinde bir parçada olsa kötülük var.

Yuri dövüşlerinde neden kaybettiğini neden etrafında ki insanların kendilerini savunacak gücü varken öldürüldüğü kısacası kendini sorgulamaya başlar. Kendisi savaşmak için eğitilmiş bir askerken neden böyle olduğunu düşünür ve içindeki kötülük katlanır.

Image

Diğer tarafdan gerçek kahramanımız Aram ise Yuri'nin tam tersidir sanki.İçinde o kadar iyilik barındırır ki gerçek kahraman olduğunu hemen anlarsınız. Aram ilk başlarda elinde hiçbir şeyi olmayan, hayatta amacı yokken ve umut beslemiyorken şimdi tam tersidir bir amacı vardır ve herkes karamsarlık içindeyken Aram güzel günlerin geleceğine dair umutludur.

Arkadaşları iyice umutsuzluğa düşer, kahramanlarımız ise bir kere daha kaybeder.Şimdi asıl sorumuz şu: "Bu kadar mahvolmuş bir dünyayı kurtarmak için hala umudu olan kaldı mı?" Aram dışında çünkü Aram umudunu hiç kesmiyor ve daima çabalıyor.

Chain Chronicle: The Light of Haecceitas bölüm 2, 14 Ocak'ta Japonya'da sinemalarda.

Image

Kaynak:https://www.anime-now.com/

İkinci Film Tanıtım!

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları