Naruto Animesinin En İyi Dövüş Sahneleri
Naruto’da hafızamdan silinmeyen 20’ye yakın dövüş sahnesi olsa da, benim için en önemlileri aşağıda sizlerle paylaşacağım sahneler.

Naruto Animesinin En İyi Dövüş Sahneleri

                                

Naruto vs Pain

Naruto vs Pain

Yine güzel savaşlardan biri. Naruto, Sennin eğitimindeyken Pain köye saldırır. Akatsuki mensupları Naruto’yu yakalarlarsa tüm kuyrukluları eldeedeceklerini düşünürler. Öncelikle Jiraiya'nın ölmesi eğitimde olan Naruto’yaçok ağır gelir, o kadar ağır gelir ki ilk hissettiği duygu büyük bir şaşkınlık olur. Çünkü Jiraiya’nın ölebileceği Naruto’ya hiç gerçekçi gelmemektedir. Şimdi düşünüyorum da, o sahneyi Naruto’nun gözünden izlemek beni nasıl da etkilemişti, ne kadar da üzülmüştüm...

Bertaraf olan köyün sakinleri, bir kurtarıcının gelmesini dört gözle beklerler.  Sakura, Naruto'yatam ihtiyaç olduğu sırada var gücü ile bağırır, tam da o sırada Naruto'nun eğitimi bitmiştir. Naruto bir anda köyün ortasında belirir ve belirdiği yerin neresi olduğunu kestiremez bir süre, dikkatli bakınca da Konoha’da olduğunu anlar. O esnada Pain’lerden biri Naruto’ya saldırır ve Naruto tek darbe ile saldırganın işini bitirir. Bunu gören bir kaç kişi şaşırır ve bu duruma çok sevinir. Bu böyle devam ederken Sennin Mod'un süresinin 5 dakika olduğu Pain tarafından fark edilir ama Naruto'nun eğitim yerinde bıraktığı klonlar onun güç toplaması için duruyordur ve pek tabi Pain de bunu bilmiyordur. Yine de dövüş esnasında Naruto zorlanıyordur ve klonları bitmiştir. Tam da o esnada Hinata çıkar gelir. Naruto Hinata'ya“uzakdur” demesine rağmen Hinata sevdiği adamı korumak için ona yardım etmek ister (bazen Naruto keşke daha romantik olsaydı diyorum, adam resmen odunluğun vücut bulmuşhali. J).Naruto bildiğiniz / bilmediğiniz üzere Pain'in onageçirdiği metal çubuklar sırtında ve diğer yerlerinde saplı bir şekilde duruyordur. Hinata onları kırmak için çabalıyordur ama Pain ona ölümcül bir darbe indirmeden önce Hinata Naruto’yaonu sevdiğini itiraf eder. Ve sonra Pain ölümcül bir darbe indirir ve Naruto kontrolden çıkar; 9 Kuyruklu’ya dönüşmeye başlar. Bundan sonra Pain çok zorlanır, çünkü bunları ön görememiştir. Kontrolden çıkan Naruto çakraaracılığı ile anne ve babasının vücuduna bıraktığı mesajları görür. Çok ama çok duygusal sahnelerdi, üzüntü ve sevinç o kadar iç içe geçmişti ki; ekibinellerine sağlık demeden duramıyor insan. Bunun ardından Naruto hedefini dahaiyi belirlemiş ve nefretine hâkim olmayı öğrenmiştir.


Jiraiya vs Pain

Jiraiya vs Pain

Jiraiya bildiğiniz üzere Akatsuki’yi araştırmaktadır.Bu konu hakkında bilgi edinerek, bunları Konoha ile paylaşmakta. Konoha'ya birgün gelerek Tsunade ile konuşur. (126.bölüm) Jiraiya, Akatsuki Lideri’nin Amegakure’de yaşadığını ve oranın da lideri olduğunu düşünerek tahmin yürütür. Deneyimve tecrübeleri sayesinde, Amegakure'ye gitmeye karar verir ama Tsunade bunakarşıdır. Buna rağmen Jiraiya gitmeyi kafaya koyar ve gider ama Tsunade üzülür.

Jiraiya'nın araştırma görevi için gittiği Amegakure köyü sürekli yağış içerisindedir. Bu yağmurun sürekliliğin nedeni köye giren çıkanı ve çakrasından niyetini ve diğer şeyleri anlamak içindir. Jiraiya, köye ustabir şekilde sızmıştır fakat yinede fark edilmiştir. Jiraiya birkaç bilgi toplamak için köyü dolaşır ve birkaç kişi bulur, onlardan alabildiği kadar bilgi alır. Onlarla işi bittikten sonra Konan ile karşılaşır. (Konan, Yahiko,Nagato Jiraiya'nın eski öğrencileridir, 127, 128 ve 129. bölümlerde anlatılıyor) Kanonile biraz mücadele eder ve ortaya Pain çıkar. Jiraiya onu görünüşünden Yahikoya benzetir ama gözlerini görünce “Nagato” der.æ Nagato, Jiraiya'nın öğrencisi olduğundan Jiraiya'nın zayıflıklarını bilir ve zorlu bir dövüş başlar. Savaşırken arada diyaloglar olur ve Jiraiya yakaladığı anda Yahiko'ya ne olduğunu sorduğunda Nagato hiç bir şey yokmuş gibi “öldü” der ve Jiraiya şaşırır. Birazdaha konuşurlar ve Jiraiya işte bu konuşmada Nagato'nun amacını anlar, aynı şekilde hislerini de...

Jiraiya savaşırken Sennin Mod'a girmek ister ama buonun için zordur çünkü elleri sabit kalmalıdır. Ayrıca Nagato’da Rinnegan vardır ve bu işleri daha da zorlaştırır. Bir şekilde Sannin Mod'a giren Jiraiya işlerin kolaylaştığını zanneder ama rakibi 3 kişi olur. 3 derken 6... Jiraiya daha çok şaşırır. Çok fazla çağırma yaptığı için rakip avantajlıdır ve Rinnegan'a sahip oldukları için bu onları daha ileriye götürür. Jiraiya savaşırken sol kolunu kaybetmiştir ve işleri daha da zora binmiştir ama Jiraiya yüzlere bakınca aklına başka şeyler gelir çünkü Yahiko’nun saç stilinin bire bir aynısıdır. Onların toplamı Jiraiya'nın gücünden fazladır, Jiraiya her ne kadar Sennin Mod’daolsa bile. Jiraiya pusu kurduğu bir Pain’i sıkıştırıp yendiğini sandığı andabir darbe alır ve bu darbe Jiraiya'yı neredeyse bitirir. Ayrıca aldığı darbeler, vücutlarındaki siyah metal çubuklardır ve bu metal şeyler Jiraiya'ya saplandığında Jiraiya güçsüzleştiğini hisseder.Jiraiya o darbeyi aldıktan sonra rakibine indirdiği darbe ağırdı yani Pain’lerden biri gitmiş ama Jiraiya onun Nagato olmadığını düşünmüştü. “Bu başka biri” demişti ve sonuca biraz daha yaklaşmıştı.  Jiraiya pusu kurdu, yerden dışarı çıktığında hâlâ düşünüyordu, tamo esnada Pain’ler saldırdı... Boğazı çok ağır darbe aldığında nefes alamamaya başladı ve hareket etmekte zorlandı. Pain’ler son darbeyi indirecekken bulmuştu neyin ne, kimin kim olduğunu ama iş işten geçmişti... Jiraiya ölümün eşiğindeydi... Bulduğu bilgiler Konoha’ya ulaşmak zorunda diyordu, ama bilincini kaybediyordu ve gözleri kapandı, ama Naruto’yu hatırladı ve birazcık hareket etmeye zorladı kendini. Edindiği bilgileri Sennin Mod'a geçtiğinde yanında olan Efsane Sennin kurbağasıTou-sama'nın sırtına yazdı, mesaj Konoha'yadoğru yola çıktı ve bu sırada Jiraiya okyanusun derinlerine doğru düşüyordu...Jiraiya artık ölmüştü...


Naruto vs Neji

Naruto vs Neji

Bu mücadele Chuunin Sınavı mücadelesidir.

Neji’yi kendini beğenmiş havası ile tanırız. Naruto'ya“sen kaybedeceksin, ben bilgeyim” diye böbürleniyordu ama Naruto'yu eğiten ustası vardı o kişi Efsanevi Sennin’lerden biri Jiraiya idi. Ona Kyuubi’nin çakrasını kontrol etmeyi birazcık öğretti çünkü bu eğitimin tamamı başlı başına SS'dir. Yani imkansıza yakın bir şeydir. Bu Naruto'yu biraz zorluyordu ama bunu yapabilecek tek kişi Naruto'ydu. Naruto eğitimi sırasında ruhen, fiziken ve zeka olarak kendini geliştirmiştir. Dövüş başladığında Neji avantajdaymış gibi görünse de, herkes onun tarafını tutsada Naruto'nun da sevenleri yok değildir.

Nejiher zamanki gibi dövüş sırasında kibirli davransa da Naruto’nun ondan dahagüçlü olduğunu anlayacaktı. Naruto çok fazla klon kullanarak Neji’ye tuzak kurarve Neji son kişiyi, yani gerçek olanı vurduğunu zannederken Naruto’nun kaybettiğinden emindi. Lakin o esnada gerçek olan yerin altındaydı ve birden ortaya çıkarak Neji'ye sağlam bir yumruk yapıştırıp kazanmıştı. Bu dövüşü sevmemin iki nedenivar: Naruto’nunzafer naraları ve Neji’nin kendini değiştirmeye karar vermesi...


Sasuke vs Danzo

Sasuke vs Danzo

 Sasuke ve Danzo dövüşünü bildiğiniz üzere Tobiplanlamıştı. Bu dövüş diğerlerinden daha farklıydı; çünkü tekniklerle dolu bir savaşısim geliyordu. Sasuke'nin yeni Sharingan'ı ve Danzo'nun gizli yönleri... Köprüde karşılaşan Sasuke ve Danzo savaşmaya başlarlar, Sasuke'nin yeni Sharingan’ı Sussaono'yu çağırmaya ve Ameteras'u kullanmaya olanak sağlıyordu. Danzo da ise İzanami ve İzanagami taktikleri vardı. İkisi de inanılmaz yeteneklerini kullanarak savaşmaya başlarlar. Sasuke, Danzo'yu tekrar tekrar öldürür ama Danzo ölmez! Işınlanıyormuş gibi görünür ve Sasuke olayı az buçuk anlar. Pek tabii Danzo'nun bunu yapmasının bir sınırı vardır. Danzo sınırına yaklaşır ve bunun olmasına şaşırır. Son çare Sasuke’yi de beraberinde götürmektir ama Tobi(Obito) olaya karışır ve Sasuke kurtulur. Kendisini son noktaya kadar sürükleyen Danzo ise kaybeder.

Naruto Online!

Naruto gibi kendini sürekli geliştiren bir karakteri ve bol macerayı izledikten sonra insanda bir boşluk oluşmuyor değil. Bu boşluğu nasıl doldurabileceğimi düşünürken geçenlerde bir arkadaşımın önerisiyle Naruto’nun çevrimiçi RPG oyunu Naruto Online’a baktım. Oyun daha önce İngilizce olarak varmış aslında fakat kısa bir süre önce tamamen Türkçe olarak ve Türkiye’ye özel bir sunucuyla ülkemize gelmiş. Oyunun lisansı Bandai Namco’ya ait ve oyun Tencent tarafından yapılmış. Yani oyun Naruto mangasının ve animesinin resmi oyunu. Oyunun dünya çapındaki yayıncısı ise OasisGames.

Denediğim kadarıyla oyun oldukça basit ama eğlenceli bir oynanışa sahip. Oyunu oynamak için herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor. Oyunun grafikleri de manga ve animelerde görmeye alıştığımız renkli suluboya çizimlerle aynı. Benzerlik sadece görünüşle sınırlı da değil, oyunun hikâyesi manga ve anime ile paralel ilerliyor. Şu an için Naruto ve Naruto Shippuden hikâyelerini temel alan 8 bölüm var oyunda. Pek çok yerde animeden veya mangadan bir sahneyi, mekânı ya da kahramanı görmek mümkün. Bu da Naruto seven biri için bulunmaz nimet. Kendini animede izlediği bir sahnenin içinde bulmak insanı ister istemez gülümsetiyor. Oyunun seslendirmelerini de animenin ses sanatçıları yapmış, bu daoyuna ayrı bir hava katıyor. Oyunu oynarken öğrendim ki oyun 2016 yılında Facebook tarafından en iyi web tabanlı oyun seçilmiş. Yapımına bu kadar özenilmiş bir oyun için bence yerinde bir ödül olmuş.

Oyunda tanıdık mekânlar ve yüzler görebileceğinizi söylemiştim. Karşılaştığımız kimi karakterleri takımımıza alıp onlarla oynayabiliyorsunuz. Takımınıza alabileceğiniz karakterler arasında Naruto, Sasuke ve Sakura gibi pek çok efsanevi ninja var. Pek çok darken 170 kadar! Eğer Naruto mangasını ve animesini seviyorsanız bu oyuna bir şans verebilirsiniz. Oyunu linkini şurayabırakıyorum.

Şimdiden iyi oyunlar!


Oyun İçi Resimler

Image

Orjinal Boyut İçin Tıklayın


Image

Orjinal Boyut İçin Tıklayın


Image

Orjinal Boyut İçin Tıklayın


Image

Orjinal Boyut İçin Tıklayın


Image

Orjinal Boyut İçin Tıklayın


Image

Orjinal Boyut İçin Tıklayın


Image

Orjinal Boyut İçin Tıklayın

Bu yazı Oasis Games için NarutoOnline’ı tanıtmak amacıyla yazılmıştır.

"Öğretmek öğrenmektir."

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları