Japonya'da Sevgililer Günü
Japon kültürünün en ilgi çekici olayı şüphesiz sevgililer günüdür. Çünkü hem 14 Şubat'ta hem de 14 Mart'ta kutlanıyor fakat ikisinin bir farkı var.

Japonya'da sevgililer günü 14 Şubat'ta ve 14 Mart'ta kutlanıyor. Fakat ikisinin de farkı var. Bu farkı merak ediyorsanız konuya gelelim.

14 Şubat Sevgililer Günü

14 Şubat Sevgililer Günü

14 Şubat'ta kutlanan sevgililer gününde kızlar sevdikleri erkeğe veya sevgilisine çikolata yapar ya da alır. 14 Şubat'ta kutlanan sevgililer gününde erkekler sevdikleri kızlara hediye almazlar çünkü bu günde sadece kızların alması gerekir. 

     

14 Şubat’a kadar sevdikleri erkeğe daha gösterişli ve kalplerle şekillendirilmiş çikolatalar hazırlıyor veya alıyorlar. Arkadaş olarak gördüklerine ise daha sade çikolatalar armağan ediyorlar. İş arkadaşlarına, patrona verilen çikolatalar giri-choco, sevilen erkeğe verilen çikolata honmei-choco ve arkadaşlar arasında birbirine verilen çikolatalar da tomo-choco adını alıyor.

Gelelim 14 Mart'a

14 Mart White Day (Beyaz Gün)

14 Mart White Day (Beyaz Gün)

Beyaz Gün'de ise tam tersi olarak erkekler sevdikleri kızlara hediye alıyorlar. Her ne kadar bu gün de kutlansada Sevgililer Günü kadar popüler değil. Yine de Beyaz Gün'de festivaller yapılır ve havai fişek gösterileri olur. Kızlar ise kimono giyerler. Erkekler çikoladan daha çok eşya almayi tercih ederler.

Bu gibi günler Japonlar için büyük önem taşır ve kültürlerinin büyük bir parçası olmuştur. O yüzden Sevgililer Gününde çikolatalar yarı fiyatına ucuzlar ve o gün çikolata satış orani tavan yapar. Fakat ben kendi eliyle yapılmış çikolata taraftarıyım, çünkü o çikolata her ne kadar lezzetli olmasada sevgini katarak ve uğraş vererek yapılmış birşey eminimki Japon erkekleride benimle hemfikir ^^

En iyi 10 sevgililer günü sahnesi

Instagram anime sayfam @narutomortalnur

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları