Fate Serileri Hakkında! + Fate/Apocrypha Yayınlanmaya Başladı!
Fate/Apocrypha Fate serilerinden bağımsız bir light novel serisidir. 2 Temmuz'dan beri TürkAnime TV'de anime serisi yayınlanmaya başlayan, 24 bölüm olması planlanan seriyi biraz tanıyalım...
Fate/Apocrypha her pazar saat 18.00'da TürkAnimeTV'de...

Fate/Apocrypha Tanıtım ve Fate Serileri Hakkında!!!

Fate Serileri Genel konu: 

Kutsal Kase savaşı yedi büyücünün tarihin herhangi bir noktasında nam salmış efsanevi kahramanları “hizmetkar” olarak çağırmasıyla gerçekleşir. Bu hizmetkarlar sırasıyla Saber (Süvari), Archer (Okçu), Lancer (Mızrak Kullanıcısı), Rider (Binici), Caster (Büyücü), Berserker (Vahşi Savaşçı) ve Assassin (Suikastçi) sınıflarından seçilir. Hizmetkarlar ruhsal formdadırlar ve efendilerinin manalarından güç alırlar. Yedi hizmetkardan sadece biri ayakta kaldığında Kutsal Kase ortaya çıkıp hizmetkar ile efendisinin herhangi bir dileğini gerçekleştirir.

Unlimited Blade Works rotası Fate'e göre daha aksiyon doludur. Bu rotada ise Shirou, Rin ile ilişki kurar. 2014 yapımı anime bu rotayı anlatır (Fate rotasını değil). Bu rota Fate'de soru işareti olarak kalan Archer ve diğer Servant'lara eğilir.

Fate'in bu başarısından sonra birçok yazar Fate'e yan hikaye yazmaya başladı ve bunların birçoğuna UBW'nin yazarı Nasu  da destek vermiştir. Fate/Zero da bunlardan biridir.

Nasıl İzlemeli?

= Bütün Fate serileri farklı sıralarla izlemiş biri olarak;

Fate evreniyle içli dışlı olmak ve tüm serileri izlemek istiyorsanız Fate/Stay Night (2006) ya da Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works’den (2014) başlamınızı öneririm. Şayet Fate/Zero'dan başlarsanız karakterlerin geçmişte neler yaşayıpta değiştiklerini görmüş olacaksınız. (Fate/Zero Fate/Stay Night'da geçen olayların on yıl öncesine dayanmaktadır) Ondan da öte Fate/Zero ana Fate serilerinin en kalitelisi, en çok seyredilenidir. İlk onu izleyip diğer serileri izlemeye kalkarsanız diğer Fate serileri sizi tatmin etmeyecektir.

"Yok, ben sadece aksiyon dolu, ciddi bir anime izlemek istiyorum." diyorsanız Fate/Zero'yu izleyebilirsiniz elbette. Ancak serilere devam etmek istiyorsanız Fate/Stay Night versiyonlarından başlamanız daha uygundur. 

Bir şeye daha değinmek istiyorum. Fate/Stay Night serilerinden 2006 mı yoksa 2014 versiyonun hangisini izleyeceğinize karar veremiyorsanız 2014 yapımı Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works'u izleyin. Zira bu seri gözlere Fate/Stay Night’dan daha iyi hitap ediyor. Ama müzikal anlamda Fate/Stay Night’ın daha başarılı olduğunu belirtmeliyim. Fate/Stay Night, çıktığı yıla göre (2006) fazlasıyla kaliteli bir animeydi. Ancak şu an 2017 yılındayız ve on yıl önce çıkmış bir serinin çizimleri syirciye "berbat" gelebilir. Tabii ki dediğim durum her seri geçerli değil. Daha açıkça anlatılmış, daha sürükleyici yeni bir versiyonu çıkmış Fate/Stay Night için bu geçerli...

...UBW, Fate/Zero'ya çizimleriyle ve efektleriyle en çok benzeyen Fate serisidir. 2006 yapımı Fate/Stay Night'ı tercih etmeyeceğinizi düşünmemin en önemli nedeni budur, arkadaşlar.

Fate/Stay Night: 2006 vs. 2014

Fate/Stay Night: 2006 vs. 2014

Gördüğünüz gibi aradaki kalite farkı çok açık. Ayrıca grafik tasarımını geçtim, konu olarakta UBW daha önde. Fate/Stay Night Saber odaklı, atmosfer olarak "harem" türünü andıran (diğer serilere kıyasla) bir versiyondu. Ayrıca diğer serilere yönelikte spoiler bulunmakta. 2006 yapım, daha çok fanservice'li olamasına rağmen seyirciye müzikal şölen veriyor. Kısaca Fate/Stay Night izleyip izlememek size kalmış. Ancak diğer serileri izledikten sonra pişman olma olasılığınız yüksek.

Ana Fate serileri bu üçüydü arkadaşlar. Peki yeni çıkan Fate/Apocrypha serisi için ne demeliyiz?

Resmi Fate/Apocrypha Posteri!

Resmi Fate/Apocrypha Posteri!

Görsel, bize muazzam bir haz bahşediyor! Fate posterleri müthiş oluyor gerçekten!

Fate/Apocrypha Konu: 

Hikâye, İsa’nın kâsesinin, Fuyuki’de Üçüncü Kutsal Kadeh Savaşı’ndan sonra gizemli bir şekilde kaybolduğu paralel evrende geçer. Yıllar süren barış, Beşinci Kutsal Kâse Savaşı’na yakın zamanda, bir rahip ailesi olan Yggdmillennia, kâsenin asıl sahibi olduğu için Büyücü Birliği’nden ayrıldığını açıkça beyan etmesiyle sonlanır. Birlik, kâseyi geri almak için elli tane rahip yollar, bunların arasından sadece bir tanesi Gizemli Hizmetçi tarafından katledilmez. Hayatta kalan rahip, 14 tane Hizmetçi çağrılmasını sağlayan Kutsal Kâse’nin rezerv sistemini aktif etmeye çalışır. Trifas şehrinde, iki grup da yedi Hizmetçi’yle kutsal emanetin kontrolünü ele geçirmek için savaşırlar. 

Fate/Apocrypha: Tarihi, aksiyon, büyü, doğaüstü güçler, dram.

Kaynak: http://www.turkanime.tv/anime/fate-apocrypha 

NOT: Fate serileri ülkemizde takipçisi az olan bir seri. Şahsen ben One Piece kadar seviyorum! Ama hikayelere o kadar çok yan seri, o kadar çok web-light novel çıkarıyorlar ki artık nenem Fate serisi yazacak! Önüne gelen yazıyor yani. Kusura bakmayın biraz coştum.

Kadro ve Teknik Bilgiler

A-1 Pictures‘ın animasyonlarından sorumlu stüdyo olduğu animenin senaryosundan sorumlu isim Higashide olurken Yoshiyuki Asai yönetmen koltuğunda oturan isim. Asai aynı zamanda yayımlanmış olan tanıtım videosunun da yönetmeni. Yusei Yamada, Ototsugu Konoe‘nin orijinal karakter tasarımlarını animeye uyarlayacak ve aynı zamanda görselde yer alan 14 hizmetlinin de çizeri. Animenin müzikleri ise Masaru Yokoyama elinden çıkacak. 

Fate/Apocrypha, Fate/Zero'dan da öncesini yani Üçüncü Kutsal Kadeh Savaşı'nı konu alıyor. İzleme listesinde Fate/Zero'dan sonra veya önce izlenilebilir. Fate/Apocrypha Fate/Stay night evreni ile paralel. Yani benzer karakterler var ama olaylar farklı gelişiyor. Ama birkaç karakter aynı. Bu durumda sıranın bir önemi kalmıyor. Yani Fate serisini hiç izlememiş birisi Fate/Apocrypha'ı diğer Fate animelerinden önce de izleyebilir, sonra da. Ama bana sorarsanız sonra izlenmesi daha iyi olabilir, zira Fate/Zero ve Fate/Stay Night ile izleyici Fate evrenini iyice kavrar bu sayede de Fate/Apocrypha animesindeki bir çok karaktere ısınamadıysanız ısınabilirsiniz. Benim fikrim tabii ki. *

Not: Her seride karakterler sürekli değişiyor çünkü farklı bir ortam, farklı bir savaş alanı. = Örnek Saber.

Not: Her seride karakterler sürekli değişiyor çünkü farklı bir ortam, farklı bir savaş alanı. = Örnek Saber.

Fragmanları bırakıp gidiyorum =)

PV uzun bir süre önce yayınlandı...

Bu arada OP muziğini EGOIST üstlenmiş. Yüzümüz ayrı bir gülüyor!

Hoşça kalın! (bu gif Fate/Apocrypha'dan! Fate/Grand Order'da da bulunan bir karakter)

Hoşça kalın! (bu gif Fate/Apocrypha'dan! Fate/Grand Order'da da bulunan bir karakter)

Yorum yazmay unutmayın! Uzun bir yazı olduğu için yazım hatalarını görmezden gelin lütfen!

Ve emeğin karşılığı olarak ufak bir yorum yazabilir misiniz!?

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları