Kimi no Na wa.'nın Eskizleri, Animenin Sevenleri ile Paylaşıldı
Yönetmen Makoto Shinkai’nin elle çizdiği eskizler filmin açılış sahnesinin ilk dizilimini gösteriyor.

Hit anime Kimi no Na wa.’nın yönetmeni Makoto Shinkai’in sanatasal tarzı kelimenin tam anlamı ile görkemli. Onun nemli görünen parlaklıkla karakterize edilen dünyasındaki her şey net ve en ince ayrıntısına kadar güçlü çizgiler barındırıyor. 

Pek tabi tüm animatörler gibi Shinkai de hikaye düzeni ve kamera perspektifleri için kaba eskizlerden oluşan görsel bir senaryo taslağı (storyboard) ile çalışır. Shinkai’nin kaleminden çıkan bu taslak uzunca bir zamandır bekleniyordu ve nihayet animenin sevenleri ile paylaşıldı. İşte o şahane eskizler…

Bu eskiz sürreal bir tablo gibi adeta; Taki ve Mitsuha’nın yaşamış olduğu dünyaların kurşun kalem dokunuşu ile soyutlanarak ayrılması… Özellikle son filmde tam olarak yeniden oluşturulmuş şekiller ve görsel senaryo taslağında bile önemli sahnelerin aydınlatılarak renk paleti oluşturulması Shinkai’nin sahneler için düşündüğü duygu yoğunluklarını vermek için ne kadar özel bir çaba sarf ettiğini gösteriyor.

Şu anda anime dünyasının uzun metraj konusunda en parlak isimlerinden biri olsa da Shinkai, pek çok kısa anime yayınladı ve tıpkı o kısalarında olduğu gibi Kimi no Na wa.’da da tüm sürecin başındaydı; hikayeyi yarattı, senaryoyu yazdı, storyboardu çizdi ve yönetmenliği üstlendi.

Kimi no Na wa.’nın yayınlanan bu videosu kısıtlı bir içeriğe sahip. Tüm eskizleri görmek isteyenler için şirket yakında Blu-Ray çıkaracak ve özel sürümlere bonus olarak ekleyecek.


kaynak: rocketnews24



Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları