Hayao Miyazaki'nin The Boy and the Heron (Nasıl Yaşıyorsun?) Filmi 8,16 Milyar Yen'den Fazla Kazandırdı!
Ne " Barbie" ne de "Oppenheimer" Hayao Miyazaki'nin en son çıkan filmi olan " Nasıl yaşıyorsun?" filmi Japonya'daki sinema salonlarını salladı!!! Film şuana kadar Japonya'da en çok hasılat yapan 79. film oldu. Anime filmleri arasında ise en çok hasılat yapan 20.anime filmi oldu.

Hayao Miyazaki'nin en son çıkan uzun metrajlı filmi olan Oğlan ve Balıkçıl (Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka, ya da kelimenin tam anlamıyla Nasıl Yaşıyorsun?) 5,46 milyondan fazla bilet sattı ve kümülatif olarak toplam 8,16 milyar yen (yaklaşık 55,25 milyon ABD Doları) kazandı. Film, pazartesi itibariyle 2007 yapımı “HERO”, “Deep Impact” , “Jurassic World: Fallen Kingdom”, canlı aksiyon “The Last Mesaj: Umizaru” ve Harry Potter ile Melez Prens'i geride bırakarak Japonya'da en çok hasılat yapan 79. film oldu.

The Boy and the Heron, geçen hafta Yerdeniz Masalları'nı (önceki 20. Numara olan anime filmi ve bu anime filmi, Hayao Miyazaki'nin oğlu Goro Miyazaki tarafından yönetilmiştir.) geride bıraktıktan sonra Japonya'da en çok hasılat yapan 20. anime filmi olmuştur.

THE BOY AND THE HERON | Official Teaser Trailer

The Boy and the Heron, Japonya'da ilk üç gününde 1.003 milyon bilet sattı ve yaklaşık 13.2 milyon ABD doları kazandı. Film, cuma-pazartesi arası uzun hafta sonunda (17 Temmuz, Japonya'daki Denizcilik Günü tatiliydi) 1,353 milyon bilet sattı ve 2,149 milyar yen (yaklaşık 15,53 milyon ABD Doları) kazandırdı.

Film, 14 Temmuz'da Japonya'daki gösterimiyle eş zamanlı olarak IMAX'ta gösterime girdi. İlk dört gününde Miyazaki'nin ünlü Akademi Ödüllü 2001 filmi “Ruhların Kaçışı”ndan daha fazlasını kazandı ve 2013 yapımı “Rüzgar Yükseliyor” filminden %50 oranda daha fazla kazandı. Eğlence haber sitesi Deadline'a göre film, 44 IMAX ekranında 1,7 milyon ABD dolarını aştı. Bu üç günlük yeni bir açılış rekorudur.

Film, eşzamanlı olarak IMAX sürümüne sahip ilk Studio Ghibli filmidir. Film ayrıca Dolby Atmos, Dolby Cinema ve DTS:X'te de gösteriliyor.

GKIDS filmin lisansını aldı ve 8 Aralık'ta Kuzey Amerika sinemalarında gösterime girecek, ön gösterimler ise 22 Kasım'da yapılacak.

Miyazaki, filmin yönetmenliğini ve senaryosunu yazmanın yanı sıra orijinal eserle de anılıyor. Animasyon yönetmeni Takeshi Honda (Ponyo on the Cliff by the Sea, Rebuild of Evangelion filmleri)’dır. Filmin müziği Joe Hisaishi (Spirited Away, Princess Mononoke, My Neighbor Totoro) tarafından bestelendi. Yapımcılığı ise Studio Ghibli'nin kurucu ortağı Toshio Suzuki üstleniyor. Kenshi Yonezu (Chainsaw Man, My Hero Academia, March Comes in Like a Lion) "Chikyūgi" (Globe) adlı tema şarkısını seslendiriyor.

米津玄師 - 地球儀 Kenshi Yonezu - Spinning Globe

Kaynak: A N N 

Anime izlemeyi de animeler hakkında sohbet etmeyi de severim. Bu aralar çok aktif değilim çünkü cennette kayboldum ;). Güzel bir söz bırakıyorum: Arkaya dönünce fark ettim ki, önümüzdeki yol da sonsuz yollardan farksız.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları