EN İYİ 10 NOSTALJİK SHOUJO ANİME
Shojo bugün eskisi kadar popüler değil, ancak en iyi klasik diziler hala izleniyor ve hayranlara türün neden bu kadar harika olduğunu hatırlatıyor.

Mecut anime ortamında, en popüler şovlar erkek izleyicileri hedef alırken, çeşitli ve çok yönlü shoujo türü genellikle haksız yere kötü bir üne kavuşur. Hayranlara roman, büyüleyici anlatılar sunmaya devam eden birçok güncel shoujo başlığına rağmen tür, bir zamanlar tartışmasız olarak yıldızlığını kaybetti. Shoujo animesinin rönesansı 90'lı ve 80'li yıllarda yaşanmıştı. O zamanlar klasik shoujo başlıkları büyük bir kültürel değişimi tetikledi ve bu da endüstri trendlerini etkiledi.

Geçmişin ikonik shoujo animesi, ortama birçok yeni hayran getirmişti. Dahası bugün bile evrensel olarak sevilmeye devam ediyorlar. Bu nostaljik shoujo animeler, hayranları sürükleyici hikayeleri tekrar ve tekrardan izlemeye teşvik ediyor. Tarihi dramalardan kavuran romantizme kadar, shoujo'nun mirası anime tarihinde silinmez izlerini bırakmış durumda.

10- Kalbin Fısıltısı, Studio Ghibli'nin Çalışma Kitaplığına Alışılmadık bir Ekleme

Klasik yetişkinliğe geçiş filmi olan Kalbin Fısıltısı, Hayao Miyazaki'nin rivayet edilen halefi Kondo Yoshifumi'nin tek yönetmenlik çalışmasıydı. Kondo'nun 1998'de zamansız vefatına rağmen, ilk yönetmenlik denemesi, zamansız bir shoujo müzikalleri klasiği oldu. Filmin kahramanı Shizuku, kitap kurdu olan bir karakterdir ve onu alışılmışın dışında olan bir antika dükkanına götüren tuhaf bir kediyle güçlerini birleştirir. Orada yeni arkadaşı Seiji'yi bulur ve ikisi arasındaki ilişki Shizuku'nun hayellerinin peşinden gitme konusunda güven kazanmasına yardımcı olur.

9- Sihirli Şövalye Rayearth, İsekai Türünün Yükselişini öngördü

ClAMP'ın 1994 destanı Sihirli Şövalye Rayearth, zamanı için devrim niteliğinde bir seriydi. Seri birden fazla türü birleştirdi, büyülü kız shoujosu ve mecha. Mecazların böylesine ilgi çekici bir kombinasyonu, dizinin etkileyici karakter oluşumları sayesinde daha da yükselişe geçti.

Sihirli Şövalye Rayearth, büyülü bir diyar olan Cephiro'ya taşınan ve Tokyo'ya geri dönmenin bir yolunu arayan üç ortaokul kızına odaklanıyor. Sihirli Şövalye Rayearth'ın üç kahramanı da maceraları nesiller boyu hayranlarına ilham veren karmaşık kişiliklerdir.

8- Kodocha, Shoujo'da Durumsal Komedinin Öncüsü Oldu

Daha yaygın olarak Kodocha olarak bilinen Kodomo no Omocha, 1996 yılında yayın hayatına başladı ve orjinal mangasının popülaritesi nedeniyle hemen bir romantizm klasiği haline geldi. Kodocha'nın hikayesi enerjik ve eksantrik bir çocuk olan Sana Kurata ve sınıfın önde gelen baş belası Akito Hayama ile yaşadığı dönemler ve sıkıntılar etrafında dönüyıor.

İdeallerin karşıtlığı, aralarındaki sert rekabet izleyicilere ilginç bir komedi gösterisi sunar. Bununla birlikte, Akito ve Sana dizi ilerledikçe birbirleri hakkında daha fazla şey öğrenmeye devam ederler ve sonunda akranlarına ve birbirlerine ergenliğin zorlukları boyunca yardım ederler.

7- Perrine'nin Hikayesi, Dünya Başyapıt Tiyatrosu'nun En Saygın Bölümlerinden Biri

Perinne'nin Hikayesi, 1969'dan 1997'ye kadar klasik edebiyat hikayelerini canlandırmaya adanmış bir dizi olan efsanevi Japon Dünya Başyapıt Tiyatrosu prodüksiyonunun dördüncü bölümüydü. Anime Hector Malot'un Fransız çocuk kitabı En Famille'e dayanıyordu. Trajik bir sıkıntı hikayesidir. Fransız baba Edmund ile Anglo-Hintli bir anne olan Marie'nin kızı Perrine'i konu alıyor.

Edmond'un ölümünden sonra aile, Perrine'nin istenmeyen büyükbabası tarafından yönetilen memleketine gider. Ne yazık ki, Marie yolculuk sırasında hastalanır ve Perrine'i tüm eşyalarını satmaya ve sonunda annesinin vefatından sonra büyükbabasının fabrikasında çalışmaya zorlar.

7- Marmelat Delikanlı, Shoujo Hikayelerinin Zamansız Bir Klasiği

Buserinin kahramanı Miki, monoton rutinine renk katacak bir şeyler arıyordur. Ancak, bu değişikliğin ebeveynlerinin boşanması olacağını hiç beklemiyordu. Hawaii'ye yapılan bir geziden sonra Miki'nin ebeveynleri tatilleri sırasında tanıştıkları başka bir çiftle eş değiştirmeye karar verirler.

Yeni ailesiyle tanışmak Miki için bir meydan okuma olur ancak asıl şok çiftin oğlu, rüya gibi bir çocuk olan Yuu'ya gözlerini dikmesi başka bir şok etkisi yaratır. Bu eksantirik olaylar silsilesini takiben gelişen anime bugün bile hala ayaklarının üstünde duruyor!

6- Sailor Moon, (Türkçeye Ay Savaşçısı olarak çevrilmiştir.) Asla Eskimeyen Anime

Sailor Moon, Hem Japonya'da hem de dünya çapında anime hayranlarını kalıcı olarak etkilediğinden, bir kez bile seriyi izleyen etkisinden asla çıkamıyor! Eskiden bir shoujo oyunu olan bu seri 1992'de animeleştirilmiştir ve o zamandan bu yana hiç eskimeyen klasikler arasında yer almıştır.

Anime Usagi Tsukino adlı tembel bir genç kızın hayatıyla başlar. Usagi, yer yer sizi güldürür ağlatır ama genellikle kahkalara boğar söylemedi demeyin!

4- Ouran High School Host Club, 2000'lerin Kültürel Olgusu

2000'lerin başlarındaki shoujo animelerini şekillendiren bir seridir ve o zamanlar acayip bir fenomen olmuştur. Akıllıca hazırlanmış bir ters harem serisidir. Şımarık zengin çocuklardan oluşan bir grubun burslu öğrenci olan Haruhi ile maceralarını konu alıyor. 

3- Cardcaptor Sakura, Canavarlarıyla Unutulmaz Bir Seri

Tarihin en saygın animelerinden biridir. Sadece shoujo olarak değil, kart oyunlarıyla ve bir sürü alternatif içerikleriyle beğeni toplamıştır. Büyü ile harmanlanmış bu seri genelde kızların bayıldığı bir seri olmakla beraber bence bir çok shounen serisine kafa tutacak bir seri.

2- Kare Kano, Gerçekçi Romantizmin Mükemmel Bir Örneği

Shoujo türü, özellikle günümüzde sevişmeyi karakterler için zor bir engel haline getiriyor. Gecikmiş itiraflar ve sürekli yanlış anlamalar arasında shoujo romantizmi, kahramanları nadiren gerçek temelli bir ilişki içine sokuyorlar. Neon Genesis Evangelion'un arkasındaki ikonik yaratıcı Hideaki Anno, bu türün bu şaçmalıklarına bu seriyle son veriyor.

1- Devrimci Kız Utena, Her Tekrarda Yeni Bir Keşif

Utena, türün toplumsal cinsiyet normlarını, geleneksel mecazları vee mecazi fikirleri yeniden tasavvur ederek, klasik shoujo temalarının sembolik bir soyutlaması haline geldi. Sonuç olarak devrim yaratan ve her hayranın shoujo hakkında farklı düşünebilmesine vesile olan bir seri oldu.

 

Kaynak: CBR

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları