The Dragon Dentist
Ejder dişçisi, konusu biraz değişik olan fantastik maceralı bir anime.

Ejder Dişçisi

Image


Giriş

Evangelıon serisinin yaratıcılarından ve Shin Godzilla Uluslararası Emmy Ödüllü Ronia, the Robber's Daughter'ın  yapımcısından epik bir macera.

Image


Hikaye

Hikaye Dragon Ülkesinde geçiyor. Nonoko, yeni atanan bir dişçi ve görevi de, ülkenin koruyucusu olan ejderhanın dişini bakterilerden korumak.Bir gün, komşu ülke ile çıkan çatışmanın arasında, Nonoko ejderin dişinde düşman ülkeden baygın bir asker bulur.Adı Bell olan askerin ejder tarafından dişin içinden dirildiği düşünülmektedir. Efsaneye göre doğaüstü bir bilge bu olayın büyük bir felaketten önce olduğunu söylemiştir. Nonoko ve Bell savaşlar atlattıktan sonra kaderlerinin bu şekilde olduğunu düşünüp mecburen kabul ederler. Benzeri olmayan ve epik bir şekilde yaratılan bu fantastik macera, izleyicileri heyecanlandırıp onları çok şaşırtacak.


Image

Karakterler

Image

Nonoko Kishii

Seslendirme:Fumika Shimizu

Hikayenin 15 yaşındaki kadın kahramanı. İstediği kadar lezzetli yemek yiyebileceğini duyunca, sınava girer ve ejder tarafından Ejderha Diş Hekimi olarak seçilir. Hâlâ acemi olsa da, işinde net ve Bell'i de bir nevi korumak için kanatları altına alır.

Image

Bellnard Octavius

Seslendirme: Nobuhiko Okamoto

Serpenada'nın düşman ulusunda yetişen ve hazırlık okulunda eğitim gördükten sonra askerlik yapan 17 yaşındaki bir çocuktur. Yabancı bir bilgenin Yeraltından geri dönüş çağrısı yüzünden ejderhanın dişleri arasında kalır ve Nonoko onu bulur böylece Nonoko'yla tanışmış olur.Takma adı "Bell" dir.

Image


Yotoshio Godo

Seslendirme: Koichi Yamadera

Yıllarca ejderha için dişçilik yapmış Nonokod'an tecrübeli bir dişçidir. O ve Shibana şu an ki en tecrübeli dişçilerdir ve Godo ayı zamanda dişçilerin lideridir.Her şeyi bildiğini düşünmesi onun diğerleri arasından sıyrılmasını sağlamıştır.

Image


Shibana Natsume

Seslendirme: Megumi Hayashibara

Godo gibi shibana da tecrübeli bir dişçidir.Etrafında ki insanlar ona olan saygılarından ona "kardeş" derler.12 yıl önce tengu(büyük bir hata sonucu olmuş bir olay) olayında tecrübeli bir ejder dişçisi olan  Takemoto'yu kaybeder.

Image


Salvatore Blanco

Seslendirme: Suzuki Matsuo

Serpenada Ordusu tarafından kiralanmıştır ve paralı askerlerin komutanıdır.Gözüpek biridir, savaş meydanlarında gözünü kırpmadan mermilerin arasına girebilir bu yüzden onun deli olduğunu düşünebilirsiniz.Her zaman kötü tarafından kalkmış gibidir. 


Kadro

Yönetmen: Kazuya Tsurumaki

Hikaye / Senaryo: Otaro Maijo

Senaryo: Yoji Enokido

Karakter tasarımı: Shuichi Iseki

Ses Direktörü: Hideaki Anno

Müzik: TOMISIRO, Hiroshi Nakamura (I-dep)

Tema Şarkısı: "Bokura ga Tabi ni Deru Riyū" by RINKU 

Yapımcı: Hideaki Anno, Nobuo Kawakam

Animasyon yapım: Khara

Yapım: NHK, NHK Enterprises, Dwango, Khara

Nonoko Kishii: Fumika Shimizu

Bell Octavius: Nobuhiko Okamoto

Yotoshio Godo: Koichi Yamadera

Shibana Natsume: Megumi Hayashibara

Salvatore Blanco: Suzuki Matsuo

Kaynak:https://www.animenewsnetwork.com/anime-spotlight/2017/winter/the-dragon-dentist/.111188#chars


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları