RÖPORTAJ: Witch Hat Atelier’in Yaratıcısı, The Legend of Zelda ve Yüzüklerin Efendisi Etkisinde
Witch Hat Atelier’in yazarı Kamome Shirahama, etkilendiği klasik fantastik romanlar ve daha fazlası ile ilgili konuştu.

Kamome Shirahama’nın Witch Hat Atelier’i 2016’da başladığı andan beri okuyucularıyla büyülü bir bağ kurdu. Dikkat çekici bir şekilde detaylı çizimleriyle ve hikaye anlatımıyla Shirahama, cadı olmak isteyen genç bir kız olan Coco’nun inanılmaz dünyasını hayata geçirdi. Seri ayrıca Temmuz ayında Uluslararası Materyal-Asya En iyi ABD Baskısı dalında Eisner Ödülü’nü kazarak övgüleri topladı. Crunchyroll Germany’nin Sosyal Medya ve PR Müdürü, Shirahamaile bir bölümün yazımının ve çiziminin ne kadar sürdüğü, anime uyarlaması hayalleri ve daha fazlası hakkında konuşma fırsatı buldu. Biz de bu fırsatı çevirip animeler okurları ile paylaşmak istedik.

Image

Çizimleriniz, okuyucuyu rüyaya davet ediyor. Onları büyüleyici manzaralara yolculuğa çıkarıyor ve onlara muhteşem yaratıklar gösteriyorsunuz. Tüm bu yaratıcılık nereden geliyor?

Seyahat etmeyi ve ziyaret ettiğim yerlerde beni etkileyen insanlarla tanışmayı seviyorum. Çizerken kendi gözlerimle gördüğüm birbirinden farklı yerlerin elementlerini birleştirmekten hoşlanıyorum. Her yerin kendine has bir izlenimi var – bitkilerin yetiştiği yer, gölgenin nasıl düştüğü, rüzgarın nasıl uğuldadığı, büyük gökyüzünün nasıl göründüğü ve daha fazlası. Dünya üzerinde nerede olduğumun bir önemi yok, benim için her şey ilgi çekici ve ilham kaynağı.

Daha öncesinde Harry Potter dünyasının size etkilediğinden bahsetmiştiniz. Yaratım sürecinde rol oynayan başka fantastik eserler var mı?

Elbette, beni etkileyen bir çok eser var. Yüzüklerin Efendisi’ni, Narnia Günlükleri’ni ve Hiç Bitmeyen Hikaye’yi hemen hemen bir solukta okudum ve ilgili filmleri de aynı şekilde izledim. Çalışmalarım sırasında, Fransız çizgi roman sanatçısını keşfettim ve ayaklarım yerden kesildi. Yakın zamanda ise açıkçası Game of Thrones’a bağımlıyım, çalıştığım tüm zamanlarda onu izliyorum.

Çocukken, Record of Lodoss War veya The Knights of Alfheim gibi bir çok Japon Fantastik eseri okudum. Hiç bir zaman oyuncu biri olmadı mama Tactics Ogre veya The Legend of Zelda gibi dünyalar beni büyüleri altına aldılar.

Image

Witch Hat Atelier’in 4. ve 5. ciltlerinde serinizin giderek daha karanlık hale geldiğini gördük. Gelecek bölümlerde daha karanlık tonlarda daha fazla hikaye bekleyebilir miyiz?

En başında beri Witch Hat Atelier’i ciddi bir hikaye olarak yazıyordum ancak Coco’nun daha fazla zorlukla yüzleşmek zorunda olduğundan daha da karanlık bir hal alacak gibi görünüyor. Coco ve arkadaşları bir çok sınavdan geçmelerine ve ciddi şeylerin gelişmekte olmasına rağmen – bundan fazlası da var- dünyanın eğlenceli kültürel yönlerini de çizmek ve karakterler arasında gelişen pozitif ilişkinin, okuyucuları da en az benim kadar eğlendirmesini umuyorum.

Bize iş akışından bahsedebilir misin? Araştırmaya ne kadar, çizmeye ne kadar ve kurgulamaya ne kadar zaman ayırıyorsun?

Her ay bir bölüm çiziyorum. Editörümle kısa bir toplantı ardından, karalamalar için bir haftaya ve manga bölümünü tamamlamak için de on gün veya iki haftaya ihtiyacım olur.

Image

Witch Hat’in bir animeye uyarlanmasını ister misin? Anime stüdyolarından herhangi bir girişim oldu mu?

Çocukluğumdan beri kendi animemin olmasının hayalini kuruyorum, yani elbette, buna çok sevinirim. Coco ve arkadaşlarının hareket halinde olduğunu görmek isterim.

Çalışma sürecinizin hangi bölümleri için bir ekipte çalışmayı tercih edersiniz? Hangi şeyleri kendi başınıza yapmayı tercih edersiniz?

Editörümle kısa bir toplantının ardından, kurgu ve çizimler üzerinde yalnız çalışırım. Final çizimler için ise, beni arka planlar, hız hatları ve sahne tonu konularında bana destek veren asistanlarım var.

Tüm karakterleriniz kendi çabalarıyla büyüyor ama aynı zamanda da zorluklarını etraflarındaki diğerleriyle tartışıp paylaşıyorlar. Bu gelişim modu, kendi deneyimlerinizden aldığınız bir şey mi?

Ben çok fazla grup ödevi yapmak zorunda olduğumuz bir tasarım okulunda okudum. Bu tecrübeler üzerimde bir etki bıraktı: Her biri farklı güçlere sahip bir grup insanla zor görevlerin üstesinden gelmek. Eğer fikirleri birleştirirseniz, kendi başınıza asla çözemeyeceğiniz çözümlere ulaşabilirsiniz.Kendi deneyimlerime göre, birbirinizle kavga etmek ve kimin önce zirveye çıkacağını önemsemekten ziyade başkalarıyla birlikte çalıştığınızda ve fikirlerinizi paylaştığınızda daha iyi sonuçlar elde ettiğinizi söyleyebilirim.

Sosyal medyada, özellikle Witch Hat Atelier ve beğendiğiniz çizgi romanların eskizlerini ve ayrıca seyahat fotoğraflarını yayınladığınız Twitter ve Instagram'da çok aktifsiniz. Bu iletişim şekli sizin için ne ifade ediyor?

Şahsen, en sevdiğim sanatçıların çalışmalarının ilerlemesini ve gönderilerini görmeyi seviyorum. Bu yüzden, bir şeyler paylaşıyorum ve umarım okuyucularım da bundan benim kadar keyif alıyordur. Paylaşımımın altındaki mesajların ve yorumların bana çalışmak için ne kadar enerji verdiğinden bahsetmiyorum bile. Ayrıca birinin mangamla ilgili fan art veya fotoğraf paylaştığını görünce daima çok seviniyorum.

Image

Aklınızda hikayeniz için hali hazırda bir son var mı? Ya da hikayelerinizin ve karakterlerinizin bir mimar gibi planlamak yerine bir bahçede çiçekler gibi büyümesini mi tercih edersiniz?

Aklımda kabataslak bir ana hat var ancak hikayenin henüz o şekilde gelişeceğini söyleyemem. Gelişimi tüm kurallarıyla oluşturmuş olsanız bile, karakterleriniz bazen hiç beklenmedik şekillerde hareket ederler ve hikayenizi buna göre ayarlamak zorunda kalırsınız. Umarım okuyucularım önümüzdeki gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorlardır.

Image

Okuyucularımıza vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Witch Hat Atelier hikayesiyle birlikte, herkesin içinde büyünün,dünyanı değiştirebilecek gücün olduğunu göstermek  istiyorum. Umarım dünyadaki tüm okuyucularım –henüz kendilerinin bir büyücü olduğunu fark etmemiş olsalar bile – içlerinde bütün bir enerjinin olduğunu keşfederler. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Hikayeden keyif almaya devam edeceğinizi umuyorum.

kaynak: crunchyroll

Kendi işimden çok hobilerimle uğraşıyorum. Sıkı bir fantastik edebiyat okuruyum, kendim de bir şeyler karalıyorum. Bir gün bastırmak dileğiyle diyelim... Arada bir çello çalıyorum ama asla bilmiyorum. Kendi kendime gıy gıy yani... Bir ara Aikido yapmıştım, ama senseim kendini İda Dağları'na vurunca öyle kaldı. Evde sopa çevirmekten başka bir şey yapamıyorum. Japonca öğreniyorum, ömür uzun geldi...En büyük hayallerimden biri de Japonya'yı gezmek, iki çift laf edebileyim istiyorum gittiğimde.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları