Ousama Game The Animation (Sıcak Sıcak) İncelemesi
Ousama Game The Animation animesinin ilk bölüm incelemesi. Korku animesi sevenler buraya...

Ousama Game The Animation Konusu

Ousama Game The Animation Konusu

İlgili sınıfımıza Nobuaki Kanazawa isimli gencin transfer olmasıyla olaylar gelişmeye başlıyor. Kendini sınıftan uzak tutmaya çalışan Nobuaki bunu yaparken sınıfın dikkatini üstüne topluyor. Sonrasında bir gece sınıftaki herkese bir mesaj gelir. Mesaj bir oyun ile ilgilidir. Kral Kim Oyunu(Ousama Game) adında bir oyundur. Öğrencilerden verilen görevleri yapılması istenmektedir ve kurallar açıktır.

1. Sınıfa kayıtlı tüm öğrenciler katılmalı.

2. Kral tarafından gönderilen emir 24 saat içinde yerine getirilmeli.

3. Kurallara uymayana cezalandırılır.

4. Kral Kim Oyunu’nu bırakmak yasaktır.

Görevlerin ciddiye alınmaması karşılığında ölümle cezalandırıldıklarını öğrenirler. Yavaş yavaş ağırlaşan görevler ile mücadelelerini konu alıyor.

Etiketler; Mistik, Korku, Doğaüstü, Dram, Okul

İlk İzlenim

İlk İzlenim

Anime başlar başlamaz uğursuz ve basık havasıyla bizi karşılıyor. Ana karakter odaklı kurgusu ile devam ediyor. İlk başlarda dünyası başına yıkılan Nobuaki yeni sınıfında kendini toparlamak için zaman bulabilmiş gibi duruyor . Fakat her şeyi atlatmış gibi dursa da olaylar gelişir. Geçmiştekine benzer bir durumla yüz yüze gelir.  Akıllara ilk gelen soru “Ana karakterimiz bu olaya nasıl tepki verecek?” oldu. Tahmin edilebilir bir travmatik korku sonrası durumu düzeltmek için bir şeyler yapmaya çalıştığını görüyoruz. Doğal olarak dediklerine aldırış etmeyen insanlar gerçeği acı şekilde öğreniyorlar. Böylece ilk bölümü bitirmiş oluyoruz. Yani ilk bölümde animenin bize korku ve heyecan unsurlarını sunmaya çalıştığını gözlemliyoruz. Çizim kalitesi de bunu destekler nitelikte. Hitap ettiği ettiği izleyici kitlesi açısından, ilk bölüm için dikkat çekmiş  gibi duruyor. 

Şahsi Fikirlerim

 Şahsi Fikirlerim

Animemiz altyapısı oldukça genişletilebilir ve derinleştirilebilir bir senaryoya sahip. Fakat ana karakterimizin kişiliği bu animeyi zenginleştirebilecek mi? Yoksa klişe olan standart “Kahraman” figürünü gözler önüne mi serecek? soruları animenin kalitesi açısından beni endişelendiriyor.  Belki de ana karakteri ile değil de yaşanan nefes kesici olaylarla bizi şaşırtmayı hedefliyor. Fakat aşırı vahşet ögeleri iyi işlenmemiş bir ana karakter ile büyük izleyici kitlelerine ulaşmasını engelleyebileceğini düşünüyorum.  Ayrıca korkunun yoğun işlendiği animelerin psikolojik bir bakış açısı da sunması gerektiğine inanıyorum.(Bakınız: Attack On Titan) Aksi taktirde duygu yoğunluklarıyla dolu, gerçekçilikten uzak, içi boş bir anime olacaktır. Pek çok eleştiri yapılabilir ancak kuralına göre işlenmiş ve içinde bir çok klişeyi barındıran bir seri ilgi odağı olmayı başaracaktır.  Ayrıca bu tarz animeleri seven izleyici kitlesi için altın değerinde olduğu söylenebilir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları