Naruto'nun Yaratıcısı Kishimoto Masashi Hakkında Bilmediğiniz 6 Şey
Hadi hep beraber göz atalım

Kishimoto Masashi, ana Naruto mangasını 15 yıl boyunca süren serileştirmenin ardından mangayı 2014 Kasım ayında bitirmişti. Aynı zamanda manga kadar popüler olan bir animesi çıktı. Animesi hala devam etmekte. Üstelik mangadan sonra çıkan epilogue bölümler de ayrıyeten animeye uyarlanıyor. Naruto'nun etkisi hala geçmemesine rağmen Kishimoto, yakında duyuracağı yeni projesi hakkında çalışmalar yapıyor. Peki bu Naruto gibi popüler bir serinin arkasındaki yaratıcı nasıl biri? Hep beraber onun hakkında bilmediğimiz bazı şeylere gelin bir bakalım.

                    Image

  • 6- Kishimoto'nun bir ikizi olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik o kişi de Kishimoto gibi mangaka!

 Kishimoto Masashi, 8 Kasım 1974'te doğmuştur ve ikizi Kishimoto Seishi'den büyüktür. İkisi de manga ve animede hakkında aynı şeylere ilgi duymaktadır ve aynı zamanda ikisi de Kinnikuman ve Dragon Ball izleyerek büyümüşler. Tabii benzerlikleri bununla bitmemiş. İkisi de mangaka olmuş ve ikisinin de çizimleri birbirine benzemektedir. Büyük ikiz uluslararası sevilen Naruto'yu üretirken diğeri de O-Parts Hunter ve Sukedachi 09'ı yapmaktaydı.

             ImageImage

  • 5- Akira, Kishimoto'ya mangaka olma konusunda yol göstermiştir 

Kutsuhiro Otomo'nun Akira mangasının bir çok Amerikalıya mangaları tanıttığını söyleyebiliriz. Anime filmi, Kishimoto'yu mangalara tekrar yönelmesine neden olmuştur. Lise yıllarında beyzbol ve diğer sporların yüzünden çizime ara vermiştir. Fakat 80'lerin sonunda anime filminin posterini gördüğünde çizime tekrar başlamıştır. O zamandan beri Otomo'nun çalışmalarını kendisi için büyük bir etki olarak görmüştür. 

         ImageImage

  • 4- Naruto'nun favori ramen dükkanı gerçekte de var!

Kishimoto'nun en sevdiği yemeğin ramen olduğunu duyunca şaşırdık mı? Hayır. Adını bir ramen malzemesinin adı yaptıktan sonra mangasındaki ana karakteri de kendisi gibi bir ramen delisi yapmıştır. Naruto'nun serisinde yer alan İchiroku, gerçek hayatta da var. Üstelik Kishimoto'nun Kyushu Sangyo Üniversitesi'nde okuduğu yıllarında sık sık ramen yemeye gittiği bir dükkan.        

   ImageImage

  • 3- Kishimoto, Gundam fanı!
Kinnukuman, Akira ve Doraemon'un dışında Yoshiyuki Tomino ve Sunrise'ın Gundam fanıydı. Çocukluğunda gösterilirken karakterleri çizmek için oldukça zaman harcamış. Aşk ilişkisi yetişkinliğinde ve Naruto dünyasına devam edermiş. Ninja Kakuzu'nun tekniklerini mecha'dan sonra adlandırırmış. Örneğin; MSN-02 Zeong'dan jiongu saldırısı, Z'Gok'tan zukkoku saldırısı, YMS-15 Gyan'dan da gian saldırısı alınmış.

                                               Image

  • 2- Öpüşmek utandırıcı...
Birçok fan Naruto-Sasuke-Sakura arasındaki romantik ilişkilerden oldukça etkilenmişti bu nedenle Kishimoto, fanlarla alay etmek için normalde uygun gördüğünden daha fazla bu sahneleri paylaşmıştır. Anın derinlerine inildiğinde ise karakterlerin yaratıcısı, PDA'ye geldiğinde tetiği çekmekte zorlanıyormuş. Bunların nedenini de mangayı  yazarken duyduğu utançtan kaynaklandığını söylüyor. Manganın epilogue bölümlerine baktığımızda bunun doğru olduğunu anlayabiliyoruz. O bölümlerde karakterlerin yaşadığı romantik anlar çok az verilmişti. Bu The Last: Naruto the Movie'de düzelmiş olsa da Kishimoto, oradaki öpüşme sahnesini izleyebileceğinden emin olmadığını söylemişti. 

                             Image

  • 1- 20 milyon $ kazanmıştır!
15 yıl boyunca satılan mangalar, hala devam eden animeler, filmler, video oyunları ve binlerce üretilmiş eşyalarla Naruto, kendisini yaratan mangakaya 20.000.000$ kazandırmıştır. Eiichiro Oda, Akira Toriyama, Rumiko Takahashi, Yoshihiro Togashi, Naoko Takeuchi ve Takeshi Konomi gibi milyoner mangakaların arasına girmiştir.

                 Image

Oldukça başarılı bir karakter yaratan Kishimoto Masashi'yi daha iyi tanıdığınızı ümit ediyoruz^^ 

Kaynak: ann



Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları