Minari'nin Yönetmeni Lee Isaac Chung, Your Name'i Yönetemeyecek
Oscar'a Minari ile aday gösterilen yönetmen, "planlamadaki anlaşmazlıklar" nedeniyle projeden ayrıldı.

Eğlence dünyasından haberlerin derlendiği Deadline web sitesinin haberine göre, Makoto Shinkai'nin Your Name (Kimi no Na wa) animesinin Hollywood live-action uyarlaması için görevlendirilen yönetmen Lee Isaac Chung (Munyurangabo, Minari), yapımdan ayrıldı. 

Deadline'daki habere göre Chung'un planlamadaki anlaşmazlıklar nedeniyle ayrılmasının ardından şimdi Paramount Pictures, Chung'un yerine geçecek yeni ismi arıyor. 

Deadline daha önce de Chung'un geçen yıl Eylül ayında filme eklendiğini ve yönetmenin film uyarlamasının senaryosunu Emily V. Gordon'un bir taslağına dayanarak yeniden yazacağını belirtmişti.

Chung, ilk yönetmenlik çıkışını 2007 yılında, Ruanda'da geçen bir dram olan ve Kinyarwanda dilinde senaryosu yazılan Munyurangabo ile yapmıştı. Film; Cannes, Toronto ve Berlin gibi prestijli film festivallerinde gösterilmişti. Yönetmenin son filmi olan Minari ise yönetmenin kendi hayatından ilham alarak Arkansas'taki bir çiftlikte hayatlarını geçiren bir Kore-Amerikan ailesinin bir portresini çiziyor. Minari, içlerinde "En İyi film" de olan altı dalda Akademi Ödüllerine aday gösterilmiş, geçen yılın Altın Küre ödüllerinde "Yabancı Dilde En İyi Film" ödülü de dahil olmak üzere sayısız ödül kazanmıştı.

Deadline, Şubat 2019'da your name'in live-action'ı için yönetmen koltuğuna, The Amazing Spider-Man ve 500 Days of Summer filmlerinin yönetmeni Marc Webb'in getirildiğini yazmıştı. 

Film, Paramount Pictures ve J. J. Abrams'ın Bad Robot Productions ortaklığında çekilecek. Filmin yapımcıları arasında, orijinal filmin yapımcısı Genki Kawamura'nın yanı sıra Bad Robot'tan, Abrams (2009's Star Trek, Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, Super 8) ve Lindsey Weber yer alacak. Paramount ve Bad Robot, orijinal filmin yapımcılığını üstlenen ve Hollywood remake'inin de Japonya'da dağıtımını yapacak olan TOHO ile birlikte çalışacak.

Orijinal film, Tokyo'da yaşayan ve bir restoranda yarı zamanlı çalışan bir lise öğrencisi olan Taki ile Japonya'nın kırsal kesiminde bir kasabada yaşayan ve şehirde yaşamak isteyen liseli bir kız olan Mitsuha'nın hikâyesine odaklanıyor. Bir gün, her uyuduklarında bedenlerini değiştirmeye başlarlar ve birbirlerinin hayatını kontrol altında tutmak için birbirleriyle iletişim kurmanın bir yolunu bulurlar. Daha sonra, ilk kez fiziksel olarak buluşmaya çalıştıklarında, Taki, zamana karşı yarışmaya ve birbirlerini kurtarmaya yaracacak bir sırrı keşfeder.

Orijinal film, Japonya'da Ağustos 2016'da gösterime girmiş ve Japonya'da tüm zamanların en yüksek hasılatını yapan filmler sıralamasında beşinci sırayı almış, Japon filmleri ve anime filmleri arasında üçüncü sırada yer almıştır.

Kaynak: ANN

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları