Golden Kamuy, 22. Tezuka Osamu Kültür Ödüllerinde Zirvede
BEASTARS, Oya-san to Boku ve Tetsuya Chiba da kazananlar arasında.

Asahi Shimbun gazetesi, Tezuka Osamu Kültürel Ödülü kapsamında kazananları açıkladı. 

Büyük Ödül: Golden Kamuy
Mangaka: Satoru Noda
Yayımcı: Shueisha

Image

Meiji dönemindeki Rus-Japon Savaşı'nda kahramanlığı ile dillere pelsenk olan ve 'Yenilmez Sugimoto' unvanını alan asker, altın aramak için Hokkaido'ya gider. Oraya gitmesinin tek nedeni elbette altın değildir. Ainu halkının sakladığı muazzam hazineyi ararken suçlularla, ana doğanın ezici gücü ile karşılaşır ve oraya gittiğinde hayatını kurtaracak olan Ainu kızı ile tanışır. 

3 kez aday gösterilen Golden Kamuy'un ilk kazanışı. 

Yeni Yaratıcı Ödülü: BEASTARS
Mangaka: Paru Itagaki
Yayımcı: Akita Shoten

Image
Manga; umut, aşk ve kaygı gibi duyguların hüküm sürdüğü etçiller ve otçullar dünyasında geçer. Regoshi, Cherryton Academy'nin tiyatro kulübünün üyesi olan bir kurttur ve bir kurt olsa da çok duyarlı, hassastır. Manga, Regoshi ve diğer birçok hayvanın ergenlik hayatını izler.

Manga ayrıca 11. Manga Taisho Ödülleri'nin de kazananıydı.

Kısa Çalışma Ödülü: Oya-san to Boku
Mangaka: Tarō Yabe
Yayımcı: Shinchosha

Image
Manga, yazarın ev sahibiyle gerçek yaşam deneyimlerine dayanmaktadır. Oya-san'dan Boku, Yabe'nin (Komedi ikilisi Karateka'nın da üyesi) ilk mangası. .

Seçici komite Tetsuya Chiba'ya (Ashita no Joe) manga kültürüne katkılarından dolayı "Özel Ödül"ü verdi. Chiba'nın Hinemasu Notari Nikki'sinin ilk derleme cildi Shogakukan tarafından Aralık 2015'te basılmıştı. 

Asahi Shimbun ödül törenini 7 Haziran'da Tokyo'da düzenleyecek. 

Bu yılki seçici komite şu isimlerden oluştu:

Oyuncu Anne Watanabe,
Yazar Kazuki Sakuraba,
Manga yaratıcıları Osamu Akimoto, Machiko Satonaka ve Tarō Minamoto,
Profesör ve akademisyen Shōhei Chūjō,
Manga editörü Haruyuki Nakano,
Manga eleştiri yazarı Nobunaga Shinbo,
Yazar ve manga araştırmacısı Tomoko Yamada.

Manganın ödül alabilmesi için aranan uygunluk koşulu 2017 yılında yayınlanmış bir derleme cildinin bulunmasıydı ve manga yaratıcısı Osamu Akimoto seçici komitede ilk kez yer alıyor. 

Geçtiğimiz yıl 8 dalda adaylık söz konusuydu: Fusako Kuramochi'nin Hana ni Somu'su Büyük Ödülü, Haruko Kumota'nın Shōwa Genroku Rakugo Shinjū'su Yeni Yaratıcı Ödülü ve Kaoru Fukaya'nın Yomawari Neko'su Kısa Çalışma Ödülü'nü kazanmıştı. 


kaynak: ann

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları