Baharın Saklı Kalmış Mücevheri: Aggretsuko
Kırmızı pandaların en agresifiyle tanışın!

Steins;Gate 0,  Boku no Hero Academia'nın 3. sezonu, Shokugeki no Souma: San no Sara - Toutsuki Ressha-hen, Megalo Box, Hinamatsuri, Tokyo Ghoul:re, Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online, Wotaku ni Koi wa Muzukashii, High School DxD Hero, Golden Kamuy ve Full Metal Panic! Invisible Victory bahar döneminin öne çıkan yapımlarının başında gelse de içlerinde orijinal bir yapım var ki, modernizme ayna tutuyor.

Aggretsuko (Aggressive Retsuko), hayalindeki şirketin muhasebe bölümünde çalışan 25 yaşındaki özgüveni düşük kırmızı panda Retsuko'yu konu eder. Tam bir şovmen olan domuz patronu, küçümseyen üstleri, tembel ve çıkarcı iş arkadaşlarıyla olan iş ilişkilerine, yogada tanıştığı iş arkadaşlarıyla yaşadığı samimi ilişkilerine modern bir köle olmanın getirdiği zamansızlık ve romantizmden yoksun hayat da eklenince sinirlendiği anlarda geliştirdiği mükemmel bir öfke kontrolü metoduna sahip: death metal karaoke!

Image

Aggretsuko, Hello Kitty ve Chococat gibi sevimli karakterler üretmesiyle tanınan Sanrio'nun yeni bir yönünü temsil ediyor, evet o kawaii estetik yine mevcut ama esprilerdeki ince zeka ve altında yatan modernizm öfkesi Aggretsuko'yu izlenmesi gereken bir yapım haline getiriyor. Yapım, aynı zamanda iş yerindeki seksizmi de masaya yatırdığından anime dünyası için mühimdir.

Image

Image

Retsuko, geleceği olmayan işinin yanısıra romantizmden yoksun ve bu boşluğu ahlaksızla dolduran üstlerinin küçümseyen yaklaşımlarıyla da karşı karşıya ve bunun yarattığı stresle kendince mücadele etmekte. Retsuko aslında iş hayatını sever, sorun işin kendisi değil o işi yaptıranlardır! Zayıf özsaygısı sürekli tacizlerle daha da zayıflamaktadır; sosyal normların istediği onun iyi bir çalışan olmasından ziyade diğerleri gibi yozlaşmış ilişkiler kurmasıdır ama Retsuko vazgeçecek gibi değildir. 

Aggretsuko, gerçek dünyadaki meseleleri esprili bir mizahla birleştirerek son zamanların en harika işlerinden birini çıkarmıştır. Retsuko'nun death-metal şarkıları sadece esprili değil, aynı zamanda o bölümde karşılaştığı sorunu hafifletmeyi destekleyen ve gerçek duyguları dışa döken sözlere de sahip. 

Aggretsuko'nun 10 bölümden oluşan 2018 Netflix ONA'sının yanısıra 2016 baharında yayınlanmış 100 bölümlük ve 1 dakikalık TV alternatif versiyonu da mevcut. Genel hikaye her iki yapımda da aynı, kısadan alınan bölüm hikayelerinin bazıları Netflix ONA'sına (Original Net Animation - Orijinal İnternet Animasyonu) da dahil edilmiş durumda. 

Her iki yapımın yönetmeni, senaryo yazarı aynı kişi: Rareko! Komik, parodi kısalarıyla tanınan Rareko yakın zamanda popüler olan Honobo Log kısalarının da bölüm yönetmenliğini üstlenmiş başarılı bir yönetmen.

Kendisi kısa, keyfi uzun bu yapımı muhakkak izleme listenize almanızı tavsiye ederiz! 


kaynak: goboiano

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları