Anime vs. Real Life: given Üyelerinin Nerelerde Olduğunu Bir De Gerçek Hayattan Göz Atın
Grubun çalıştığı stüdyodan animede gösterilen tüm müzikal mağazalara kadar gerçek olan Anime vs. Real Life'ın bu bölümünde verilen gerçek hayattaki mekanlara bir göz atın!

Şovun, çok temelli ve müzikal doğası nedeniyle, görseller ve enstrümanların mümkün olduğunca otantik görünmesini sağlamak için çok çaba sarfedilmiştir. Mafuyu'nun, Gibson ES-330 gitarı ile Tokyo'nun sokaklarında dolaşıp, trajik geçmişiyle başa çıkmaya çalışırken bir yandan da bir yerlerde ilham bulmayı amaçlarken animenin müziği veya gösterinin çekici ve yumuşak aydınlatması gibi, anime atmosferine katkıda bulunan aslında çok daha fazla unsur vardır. Gerçek hayattaki mekanlar sayesinde, yavaş ilerleyen lise romantizmine ve müziğin gücüyle bağlanan iki grup arkadaşı hakkındaki hikayeyi daha inanılır hale getirmenin rolü büyüktür. 


* Tüm görüntüler GOOGLE STREET VIEW aracılığıyla alınmıştır.

Şovun en önemli mekanlarından biri kuşkusuz grubun Shibuya'nın biraz batısındaki, Tokyo’nun Shimokitazawa bölgesinde bulunan prova stüdyosudur. ERA livehouse 2002 yılında açılmıştır ve prova stüdyoları, canlı yayınları ve bar alanları ile hizmet vermektedir. Grup, binanın üçüncü katında bulunan Rinky Dink Studio'da prova yapmaktadır. Anime, Rinky Dink Studio'nun adını korumuş, sadece livehouse adını Era'dan Ela'ya çevirmiştir.

Başka bir sahne olarak, Shimokitazawa bölgesi given gibi bir şov için mükemmel bir anlam ifade etmektedir. Saklanmış şehir, ismiyle anılan yaratıcı insanlar için popüler bir mekan olarak ve birçok bağımsız moda perakendecisi, müzik mağazalarının bulunmasıyla beraber çok sayıda canlı yayın da yapılmaktadır. 

Mafuyu ve Ritsuka, gitarlarıyla beraber Shimo-Kitazawa İstasyonu'nun önünde durmaktadırlar.

Bu küçük alışveriş caddesi, Shimo-Kitazawa İstasyonu'nun güneyinde kalmaktadır. Büyük uluslararası markalar, dar sokaklar ve sınırlı alanlar nedeniyle bu bölgede hiçbir zaman yer alamadı, bu yüzden bu yer küçük ve bağımsız perakendeciler ile birlikte büyümektedir.

Yan sokakların birinde yer alan, Mafuyu'nun mavi overdrive pedalını satın aldığı Little By Tech tamir ve bakım mağazası bulunmaktadır. Ritsuka mağazanın sürekli müşterisidir.

Daha önce de bahsedildiği gibi, Shibuya kısa mesafeli olmasına rağmen açıkçası tonlarca müzik mağazasına sahiptir.

Bunlardan biri, Mafuyu'nun overpriced bir efekt pedalı bulduğu Ikebe Jungle Guitars dükkanıdır. Anime mağazanın adını Umibe Forest Guitar olarak değiştirmiştir.

Shibuya İstasyonu dışındaki Hachiko Heykeli'ni ziyaret etmeden Shibuya'yı da gezmiş sayılmazsınız. Ünlü heykel animede olduğu gibi de yıllar boyunca gerçek hayatta da son derece popüler bir buluşma noktasıdır.

Grubun diğer iki üyesi olan Akihiko ve Haruki ile Ristuka’nın kız kardeşi Yayoi’nin kayıt olduğu Koganei’deki Tokyo Gakugei Üniversitesi.

Ancak aslında şovun ana mekanı Tokyo Metropolisinin batı kesiminde bulunan Machida'dır. Hem Mafuyu hem de Ritsuka, bu bölgenin çevresinde yaşamaktadır. Machida İstasyonu'nun önündeki spiral şekilli heykel ilk bölümün ilk çekiminin ve anime açılışının yapıldığı yerdir.

Machida İstasyonu'nun hemen güneyinde yer alan Poplar Market.

Antika Machida Nakamise alışveriş merkezi, Machida İstasyonu'na yakın bir konumdadır. Mafuyu'nun bu uzun ve sessiz kesimleri, çevreyi ve mükemmel ortamı görmemizi sağlayan mahalleyi dolaşması şovun en güçlü yanlarından biridir.

Mafuyu'nun küçük Haramachida Wakaba Parkı'na kadar alışveriş çarşı boyunca yürüdüğü yerler.

Park, Mafuyu'nun yarı zamanlı çalıştığı bir başka livehouse olan Machida Play House'a yakındır. Mafuyu'yu uzun zamandır rahatsız eden trajik geçmiş olaylarını bilen eski bir tanıdığıyla tanıştığı yer burasıdır.

Kaynak: crunchyroll

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları