Akira'nın Yaratıcısı Katsuhiro Otomo'nun Anime Expo 2019'dan Müjdeli Haberleri Var
Yeni filmi Orbital Era'dan erkenci görseller paylaşan Otomo, bu da yetmezmiş gibi Akira mangasının yeni anime projesine uyarlanacağının ve 1988 yapımı Akira filminin de 4K olarak yenilenerek, 2020 yılında sevenleriyle buluşacağının müjdesini verdi. Daha ne desin sevgili okurlar.

Bildiğiniz üzere Anime Expo 2019, 4 - 8 Temmuz arasında yani şu an itibari ile Los Angeles'ta enfes etkinlikler düzenlemekte. İlk günün Sunrise panelinden hayranların aklını alan, inanılmaz haberler var:  Katsuhiro Otomo'nun yeni filmi Orbital Era ve Otomo'nun bilimkurgu başyapıtı manga Akira' nın yeni bir anime uyarlaması. 


Haberimize öncelikle Orbital Era ile başlayalım. Orbital Era, Otomo'nun Akira (1988) ve Steamboy (2004) filmlerinden sonraki üçüncü animasyon filmi olacak. Yapımcılığı Sunrise'a ait olan filmin; orijinal konsepti, senaryosu ve yönetmenliği yani kısacası geriye kalan herşeyi Otomo'ya ait.  Otomo daha önce; Gundam: Mission to the Rise, Freedom, Hipira: The Little Vampire ve Short Peace'de  Sunrise ile birlikte çalışmıştı.


Hikaye ise panelden alıntılandığı kadarı ile yakın gelecekte bir uzay kolonisinde geçiyor. Macera, bilimkurgu, uzay türündeki film; bu tuhaf ortamda hayatta kalmaya çalışan gençlerin 'insanlığın geleceğindeki gerçekliği' kendi perspektiflerinden algılayışlarını konu alıyor.

Orbital Era Kısa Tanıtım Videosu

İkinci süper haberimiz ise anime tarihini sonsuza kadar değiştiren Akira'dan.  Akira yepyeni bir anime projesi ile geri dönüyor. Sunrise CEO'su Makoto Asanuma panelde sunulan çok kısa teaser için özür dilerken,  yayın tarihi henüz belli olmayan bu yeni projeye, manga hikayesinin tamamını dahil edeceklerini duyurdu. 

Ayrıca 1988 Akira anime filmini, 4K Ultra Hd olarak 24 Nisan 2020'de piyasaya sürüceklerinin de müjdesini verdi. Bu haberin üzerine hemen Akira izleyecek kaç kişiyiz merak etmedim değil.

Katsuhiro Otomo'nun fütüristik, cyberpunk mangası Akira; 1982-1990 yılları arasında Kodansha'nın haftalık manga dergisi Weekly Young Magazine'de yayınlanmıştı. 1988’de yine Otomo yönetmenliğinde  devasa bir bütçe ile uzun metrajlı anime filmine uyarlanmıştı. Epik çizimlerinin yanı sıra psikolojik derinliği ile yalnızca Japonya'da değil tüm dünyada bilimkurgu Akira öncesi ve sonrası diye ayrılıyor desek abartmış olmayız. 


Hikaye Neo-Tokyo'da 2019 yılında geçiyor. Dünya savaşı esnasında esrarengiz bir silahın Tokyo'yu yerle bir etmesinin üzerinden 30 yıl geçmiştir. Tokyo'nun yerine inşa edilen Neo-Tokyo, teknoloji çağını yaşamaktadır. Mafya ve terör bu şehre hükmederken yaklaşan devasa kaosu engellemenin, ya da onun hızını kesmenin, hiçbir yolu yoktur. İki dost olan Tetsuo ve Keneda'nın gizli bir askeri üsse sızmaları hem kendilerinin hem de şehrin kaderini değiştirecektir. 

Ayrıca birde 21 Mayıs 2021'de Warner Bros. yapımcılığında, Taika Waititi tarafından yönetilecek olan live-action uyarlaması haberini de duyurmuştuk. Animenin geçtiği 2019 yılında, bu güzel haberleri almak mutluluk verici.  Hepsini sabırsızlıkla bekliyoruz.

I'm just a soul whose intentions are good..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları