Ho ho ho! Mutlu Noeller!
İçerisinde 'noel' olan ya da başlı başına 'noel' temalı 20 anime

Yeni yıl ya da yılbaşı (Japonca’sı Oşogatsu ya da Oshogatsu) Japonya’da önemli bir kültürel gelenektir. Yılbaşı, yeni bir başlangıcı temsil eden önemli bir Şinto bayramıdır. 31 Aralık’tan 4 Ocak’a kadar sürer ve ilk ile son gün yarım gün sürer. Oshogatsu olarak isimlendirilen tarih aralığı ise 1 - 3 Ocak arasıdır.

Pek çok şirkette yılın ilk günü kadınlar kimono ile ofise gelirler. Şirketteki yakın arkadaşlarda tapınağa gidip dua eder ve sonra da soba yerler. Bu, aile içindede yapılan bir eylem olarak karşımıza çıkar. Aileler ağaçlara adaklar da adarlar, evlerini koruması için muskalar alırlar ve Omijuki denilen falı da çekip yıllarının nasıl geçeceğini öğrenirler. Japonlarda yeni yıl tebriği (nengajo) göndermek hala uygulanan bir gelenektir. 31 Aralık yaklaşınca yıl sonu temizliği (nenmatsu soji) başlar. Yılbaşı zamanı aileler Oseççi riyo yemek için bir araya da gelebilirler. Bütün bu ritüelistik gelenekleri bırakıp kendisini tatilin kollarına atan Japonlar da yok değil.

Japonlar için çok önemli olan yılbaşının animelerde sahnelenmemesi kaçınılmaz, biz de içerisinde yeni yıl sahnesi olan 20 animeyi sizler için derledik. 

1. Love Hina Christmas Special: Silent Eve

Keitaro’nun sınavları ile beraber yılbaşı da yaklaşmaktadır. Milenyuma girilecek yıl olan 2000’de bir söylentiye göre yılbaşı gecesi aşkını itiraf eden kişinin dileği gerçekleşecektir. Keitaro, Naru’ya aşkını itiraf etmeyi planlarken başka bir itirafla karşılaşacaktır. 

Image

2. Toradora! – Bölüm 19 'Christmas Eve Festival' 

Taiga ve Ryuuji’deki duygu değişikliklerinin ortaya çıktığı bölüm yeniden izlenmeye değer. Ryuuji, her kızın hayalindeki peluşa dönüşmemiş mi? :)

Image

3. Lucky Star – Bölüm 11 'Various Ways to Spend Christmas Eve'

Çoğu zaman komik olan bu kızları yılbaşı yemeği yerken bir kez daha izlemek ve anlamsızca gülmek iyi gelebilir. 

Image

4. K-On! – Bölüm 7 'Christmas' 

Çoğunlukla Ui’nin perspektifinden gösterilen bölümde, arkadaşlarla noeli geçirmenin ne kadar eğlenceli olduğuna vurgu yapılıyor. Kardeş sevgisi ile dolup taşan bu bölümü kardeşinizi özlediyseniz yeniden izleyebilirsiniz. 

Image

5.Is the Order A Rabbit? – Bölüm 11 'TheGirl Dons a Red Coat and Drives a Team of Rabbits Across the Christmas Eve Night Sky'

Birbirinden sevimli kızların Rabbit House Cafe’deki noel kutlamalarına tanık olduğumuz bölümü animeyi bilmeseniz de keyifle izleyebilirsiniz. Karakterler arasındaki dostlukların ön planda olduğu bölümü güzelleştiren kesinlikle yılbaşı teması.

Image

6. Clannad: After Story – Bölüm 13 'Graduation'

İzlerken salya sümük olduğumuz animelerin başında gelen Clannad: After Story’nin yılbaşı sahnesinde Nagisa hayatında ilk kez sarhoş oluyor. Nagisa’nın komik ailesi ile geçirilen yılbaşı animenin güldüren sayılı anlarından biri. 

Image

7. Bunny Drop – Bölüm 3.5 'Dear Santa Claus'

Bu bonus bölümde Daikichi ve Rin’in yılbaşını kutlamalarını ve sevgi dolu aile atmosferini izleyebilirsiniz.

Image

8. The Idol Master – Bölüm 22 'On the Holy Night'

Japon eğlence sektöründe idol olarak kendilerine yer alan 13 kızın hikayesinin anlatıldığı animede yılbaşını pop yıldızı gibi kutlamak için yoğun programlarına ara veriyorlar. 

Image

9. Gintama – Bölüm 37 'PeopleWho Say that Santa Doesn’t Really Exist Actually Want to Believe in Him / Prayer Won't Make Your Worldly Desires Go Away! Control Yourself'

Uzaylı istilasının Noel Baba’yı durduramadığı parodi bölümü, sizi en çok güldürecek bölümlerden biri olabilir. 

Image

10. Honey and Clover – Bölüm 4 'Actually, I don't like Christmas all that much.../ The boy and girl are swayed'

Popüler josei animesinde, bu bölüm herkesin eğlendiği anlardan oluşuyor.  

Image

11. Ranma ½ Specials – Bölüm 2 'Tendo Family Christmas Scramble'

’89 yapımı eğlenceli animenin ’93 yapımı ova'larında yılbaşı kutlamak isteyen ailenin bir araya gelmesi olabilecek tüm saçmalıkları da beraberinde getiriyor. Eğlenceli ova’nın ikinci bölümünü izleyerek kafa dağıtabilirsiniz.

Image

12. Hetalia Axis Powers – Bölüm 31 'Academy Hetalia Christmas'

Hetalia Akademi, ülkenin yeni yıl kutlaması nedeniyle epey meşgul gibi görünüyor. 

Image

13. Strawbery Marsmallow – Bölüm 12 'Present'

Noeli birlikte kutlayan ama Noel Baba’ya inanmayan bu kızların sevimlilikleri için bir uyarıda bulunmak lazım; overdose olabilirsiniz!  

Image

14. Sword Art Online – Bölüm 3 'Red-Nosed Reindeer'

Kirito’nun ilk kez bir loncaya katıldığı ve tüm loncayı kaybettiği bölümde 20 küsür seviye birden atlamış ve sokakta şahane bir yılbaşı temasına denk gelmiştir. 

Image

15. Itsudatte My Santa!

Noel’den nefret eden Santa’nın karşısında Mai adında henüz eğitim gören bir Noel Baba belirir. Mai, Noel’in gücü ile Santa’nın şansını attırma ve görüşlerini daha iyi hale getirme görevi verilir. 

Image

16.Tokyo Godfathers

Bu listedeki en sevdiğim filmin yönetmeni Satoshi Kon. Noel arifesinde evsiz ve alkolik Gin, travesti Hana ve lise öğrencisi Miyuki’nin yolları çöplükte terk edilmiş bir bebek bularak kesişir. Bir noel mucizesi olabilecek bu filmin içinde Kon’un her zaman başvurduğu dram ön plandadır. Yeni yıl temalı filmler için iyi bir seçenek olabilir. 

Image

17. Sailor Moon S Movie: Hearts in Ice

Eğer büyü yapan kızlar, canavarlar ve daha geleneksel noel ritüellerinden hoşlanıyorsanız bu filmi de izleyebilirsiniz.  

Image

18. Punchline

Dünyanın sonu geliyor ve bu olay tam olarak Noel’den hemen sonra gerçekleşecek. Zamanda geri giden Yuta bu kaderi değiştirmek için kaç yılbaşı partisine dayanmalıdır?

Image

19. Nichijou – Bölüm 22

Nichijou yine sevdiğimiz slice of life animelerinden biri ve Helvetica Standart bölümünde Noel Baba genç bir çocuğu ziyaret ederek ona kavunlu bir ekmek hediye ediyor ama oğlan bundan hiç memnun olmuyor. En kısa dram nedir diye sorsalar, bunu gösteririz herhalde. :)

Image

20. Azumanga – Bölüm 22

Neredeyse noeldir ve kızlar hazırlanmaya başlar. Pandalar hakkında konuşup karaoke yaparlar ve yağan ilk karı izlerler. Chiyo’nun kedi babası da bu esnada Noel Baba kılığına girmiş olabilir mi?

Image

Herkese bol gülmeli, aşkı derinden hissetmeli, aksiyonları ile hop oturtup hop kaldırmalı, azıcık da ağlamalı bir yeni yıl diliyoruz. Evet, bunların hepsini bir arada hissettirecek animeler de fena olmaz.

Mutlu Yıllar!

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları