Comiket Anketi Yabancı Ziyaretçilerin Anime ve Manga Tercihlerini Sundu !!
Comiket, 488 Comiket 89 ziyaretçisi, 19 Aralık 2015'ten 11 Ocak 2016'ya kadar Google aracılığıyla gözler önünde incelendi. Hadi ayrıntılar ve kalabalık hakkında biraz bilgi sahibi olalım!

Image

Fanart çizmek, favori temalarınızın veya tabii ki cosplaylerin kapaklarını tasarlamak gibi bir diziye olan sevginizi ifade etmek için pek çok yol vardır, ancak başka bir büyük yol ise doujinshi veya kendi yaptığınız eserlerdir. Bu eserler biraz belirsiz olabilir, ancak en popüler türlerden , daha önce var olan serilere dayanan manga olup onları bulmak için Comiket'den daha iyi bir yer yoktur.

Comiket, doujin'in en büyük kongresi ve yılda iki kez düzenleniyor: yaz ve kış aylarında bir kez düzenlenmektedir. Doujin yasallığı bakımından biraz zorluk çekebilir (sonuçta orijinal yaratıcının iznine ihtiyacınız var!), Ancak bu büyük olayda fanlar ve istekli sanatçılar eserlerini satmakta özgürdürler.

Image

Bu olay basitçe anime ve manga kültürünün önemli bir etkenidir. Birçok ünlü yaratıcı, doujin sanatçıları ya da doujinka olarak başlamıştır (Cardcaptor Sakura ve XXXHolic üreten grup CLAMP, Azumanga Daioh'nun yazarı Azuma Kiyohiko, D.N.Angel'in Sugisaki Yukiru ve Kuroshitsuji'yi yaratan Toboso Yana'yı unutmayın!). Comiket, bir sonraki büyük isim olabilecek doujinka'ları bir araya getirir, böylece doujin sanatını sevenlerin her yıl büyümeleri muhtemeldir.

Image

Comiket, etkisi ve her türlü taraftar yeteneği sayesinde dünyada ilgi duyulan bir mekandır! 488 Comiket 89 ziyaretçisi, 19 Aralık 2015'ten 11 Ocak 2016'ya kadar Google aracılığıyla gözler önünde incelendi. Aşağıdaki ayrıntılarla kalabalık hakkında biraz bilgi sahibi olabilirsiniz!

Genel Araştırma Detayları

Cinsiyet Dağılımı:% 64.3 Erkek,% 35.3 Kadın

Ortalama Yaş: Toplam: 25.2 yıl, Erkekler: 24.7 yıl, Kadınlar: 26 yıl

Image

İlk gelen şeylerden biri, ziyaretçilerin ilgisini çeken Japon içerikleriydi. Olay türünü göz önüne alarak, manganın % 94.1 ile birinci sırada yer alması sürpriz değil, ancak cosplay gibi diğer pek çok seçenek de çok ilgi gördü!

Image

Anketin diğer önemli kısmı en sevilen seriydi. Bunlar hem erkekler hem de kadınlar için genel olarak serbest bırakıldı! Love Live gibi fan odaklı seriler! Idolmster ve Haikyu birinci ve ikinciliği aldı!

En Sevilen Seriler:

Genel:

1) Love Live!

2) Idolm@ster Series

3) Haikyu!!

4) Gundam Series

5) KanColle

6) Touken Ranbu

7) Fate Series

8) Tiger & Bunny

8) Mahou Shoujo Madoka Magica

8) Kuroko no Basuke

8) Touhou Project

Erkekler:
1) Love Live!
2) Idolm@ster Series
3) KanColle
4) Gundam Series
5) Fate Series
5) Touhou Project
5) Mahou Shoujo Madoka Magica

Kadınlar:
1) Haikyu!!
2) Touken Ranbu
3) Tiger & Bunny
4) Kuroko no Basuke
5) Fate Series
5) Gundam Series
5) Ace of Diamond

Anket Japonca, İngilizce, Çince (hem basitleştirilmiş hem de geleneksel) ve Korece olarak sunuldu, böylece sonuçlar mümkün olduğunca kapsamlı olmaya çalışıldı.

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları