Ay Savaşçısı Hakkında Muhtemelen Bİlmediğiniz Yedi Şey
Ay Savaşçısı, Japonca adıyla Bishōjo Senshi Sailor Moon, ünlü manga yaratıcısı Naoko Takeuchi'nin ilk olarak manga sonra anime şeklindeki eseridir. Manga serisi 1991-1997 yıllarında " Nakayoshi " dergisinde yayınlanmıştır.

Sailor Moon/Ay Savaşçısı

Ay Savaşçısı R filminin tiyatrosu bu hafta Güney Amerika'da açıldı. Ay Savaşçısı hayranlarının severek gitmesi için harika bir zaman gibi görünüyor.

Naoko Takeuchi'nin büyülü kız dizisinin animenin hayranları arasında farklı bir yeri vardı. Hayranlar daha sonra Cartoon Network Toonami'de izleyebilirler.

Image

7.Ay Savaşçısı Kızları Bir Hayli Zengin

 Tokyo'nun Juuban bölgesi zengin ailelerin ağırlıklı olduğu bir yer. Usagi'nin iki katlı ve gösterişli evi bunun kanıtı. Onun babası bir gazetede fotoğrafçılık yapıyor ve Ami'nin annesi ise yetenekli bir doktor. Mako ise büyük ihtimalle ihtiyaçlarını ailesinin karşıladığı bir apartman dairesinde yaşamakta.

Image

6.Tsukino Aİlesi

Usagi'nin evinde kendisi, annesi Ikuko, babası Kenji ve Shingo adında bir kardeşi yaşamakta.Tüm aile aslında adını  yazarın kendi ailesinden almakta ve yazar de kendisini Usagi'nin yerine koymakta.

Image

5.Zengin insanlar pahalı arabalara biner.

Sailor Moon'un hikayesinin doğuştan varlıklı bir çocuk etrafında döndüğünü düşünürsek zenginlikleriyle aynı derecede pahalı arabalara binmeleri de bizim için sürpriz olmaz. Mamoru Chiba anime dizisinde Alfa Romeo SZ kullanırken mangada bu Porsche 962 LM olarak gösteriliyor. Haruka Tenoh'un manganın bazı bölümlerinde bir  Ferrari 512M'i olduğu görünürken ayrıca bir motosikleti, helikopteri ve bir de yarış arabası var.

Image

4.Zorba Gruplar

Takeuchi'nin mangası boyunca bütün kötü niyetli kişiler ve ilgili anime uyarlamalarının hepsi aynı özellikleri gösterip davranışlarını belirli bir tema üzerinden gösteyor. Yunan mitleri ikinci temayı oluşturuyor. Takeuchi da karakterlere ileri kimya terimlerine benzeyen isimler koyuyor örneğin Chiral ve Achiral. Takeuchi 'nin aslında lisanslı bir eczacı olduğunu öğrendiğinizde bu isimler çok da mantıksız gelmiyor.

Image

3.Sailor Moon tek başına bir efsane mi?

Anime topluluğunda herhangi bir animeye efsane demek belki doğru olmayabilir.Ayrıca şöyle de bir gerçek var ki Takeuchi bu mangadan sonra popüler bir manga üretememiştir. Aslında Toki Meca'nın dışında  Sailor moon ve kadınların uzaylı böceklere dönüştüğü animesi de iptal edildi.

Image

2.Galaksinin Koruyucuları Ay Savaşçıları Müzikalde

Sailor Moon müzikalinin isimlendirilmesinde bir kaç hayali gezegen ve güneş sistemindeki gerçek gezegen ve yıldızlar etkili olmuştur.Müzikalin içindede değişik isimlerle isimlendirilmiştir.


Image

1.Sailor Moon Super S filmi neredeyse bir Sailor Uranus ve Neptun'dü.

Super S'nin yayınlandığı sırada Japonya'da bu animenin en popüler sezonu olduğu ortadadır. Kunihiko Ikuhara (R ve S bölümlerini yönetmiştir), SuperS'den sonra şovdan ayrılmıştır. Ayrılmadan önce, Ikuhara, sonuçta kullanılmayan SuperS filmi (bir yapımcının onayladığını iddia ediyor) için bir fikir yazdı.Film Ikuhara'nın tuhaflıklarıyla doluydu.

Kaynak: https://www.animenewsnetwork.com

Ay Savaşçılarını hatırlamanız için küçük bir video

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları