Yaz Anime Sezonu Tatsız Hissettiriyorsa Geçen Sezonların Bu Gözden Kaçan Animelerini Deneyin
2022 Yaz anime sezonu devam animeleriyle dolu. Daha yeni bir hikaye arayan izleyiciler, geçmiş sezonlardan bu gözden kaçan şovlara göz atmalı.

2022 Yaz anime sezonu, anime hayranları için izle ya da geç sezonu olabilir çünkü devam filmleriyle dolu. Uzun zamandır beklenen The Devil İs a Part-Timer'dan Overlord ve Made in Abyss'in yeni sezonlarına kadar, bu yaz pekçok anime hayranının izleme listelesinde bir çok devam animesi var. Yeni bir şey isteyenler için Call of the Night ve Lycoris Recoil gibi farklı bir şey sunan şovlar da var.

Birkaç anime hariç, yaz anime sezonu biraz tatsız hissettirebilir. Neyse ki, Spy x Family'nin hakim olduğu bahar sezonundan sonra gözden kaçan birçok niş anime var. Aslında, geçen yıl yayınlanan ve arka planda kalan birkaç tane anime var ve şimdi o gizli mücevherlerin değerlerini görmek için daha doğru bir zaman olamaz. İşte bu yaz sezonunu gizli mücevherlerini arayan bir izleyici için, bu sezonu daha tatmin edici hale getirebilecek dört anime.

Summer Time Render

Çocukluk arkadaşının ölümünden sonra memleketine döndüğünde, Ajiro Shinpei kendini bir zaman döngüsüne sıkışmış bulur. Doğru değişiklikleri yapana kadar zamanında ilerleyemeyen Shinpei, her sıfırlamada bu kasaba hakkında yeni sırlar ortaya çıkarıyor. Her bölüm bu doğaüstü bulmacaya yeni bir parça ekliyor, ancak izleyicilere hala ucu açık birçok soru bırakıyor. Anime Youtuber'ı Gigguk'un sözleriyle, "Higurashi ve Re: Zero arasında bir karışım gibi" ve haklı. Her iki animeninde en iyi yanlarını izlemeye değer eşsiz hikayesinde bir araya getiriyor.

Birdie Wing: Golf Girls' Story

Diğer beş spor animesiyle dolu bir sezonda piyasaya sürülen Birdie Wing, En az ilgi çekici spora sahipti. Golf oynaması eğlenceli ama izlemesi sıkıcı olduğu için Ao Ashi ve Dance Dance Danseur'a karşı zorlu bir rekabet yaşadı. Bununla birlikte, anime, iyi yapılırsa hemen hemen her konuyu ilginç hale getirme konusunda ilginç bir yeteneğe sahiptir.

Birdie Wing bunu 1. Bölümden itibaren golfle başardı. Ana karakterimiz Eve parasını golften kazanıyor, ancak tipik büyük turnuvaları kazanarak değil. Sabah yaralı bir profesyonelin kimliğine bürünmesi için işe alınabilir ve akşam zengin, büyük bir perukla özel olarak rekabet edebilir. Bunu rekabet edilecek bir spor olarak görmüyor, golfü tipik bir 9'dan 5 bir mesai olarak görüyor. Hatta, Golf prensesi Amawashi Aoi'de gerçek bir meydan okuma bulana kadar bir sopayla topa vurduğunu ve para kazandığını söyleyerek bunu küçümsüyor. 

Bu tipik spor anime başlangıcında vahşi bir macera ile başlıyor. Yeraltındaki işinde çalışırken bir yandan da Aoi ile profesyonel bir maçta buluşmaya çalışıyor, ancak kendini golf mafyasının hedefinde buluyor. Her spor animesi, hikayeyi daha ilginç hale getirmek için gerçekliği abartır, ancak Birdie Wing golfü bir anime olmak için yapılmış gibi gösteriyor.

Çevirisini benim yaptığım bu animeye  buradan ulaşabilirsiniz.

Rust-Eater Bisco

Rust-Eater Bisco, alışılmışın dışında olan ve biraz vahşileşen şovları seven izleyenler için mükemmeldir. Japonya'nın bir çöl olduğu ve az sayıda yaşanabilir alan kaldığı kıyamet sonrası bir dünyada yer alan insanlar Paslanma tarafından harap edilir. Bu hastalık yavaş yavaş bir kişinin vücudunu ele geçirir ve kurbanlarını öldürene kadar canlı eti pasa dönüştürür. Nekoyanagi Milo, çare arayan yerel bir doktordur, ta ki sıçlu Akaboshi Bisco hayatına girene kadar.

O ve mantarlarının Paslanmaya neden olduğu iddia edildiğinden, Bisco'nun kafasına büyük bir ödül konulmuştur. Milo'ya bir tedavi bildiğini söyler ve ikisi ıssız araziyi geçip pas yiyici mantarı aramak için  için bir araya gelir. Yol boyunca, başıboş bir tüccar alırlar, kum yengeçlerini yönetmeyi, hükümetle savaşmayı ve sevdikleri için hayatlarını riske atmayı öğrenirler. Gerçekten görülmesi gereken bir duyu karmaşası.

Kageki Shojo!!

Görünüşe göre Kageki Shojo Japonya'da popüler olan başka bir anime, ancak uluslararası anime topluluğu arasında pek bir sıçrama yapamadı. Bu seri, ana karakterin bir nendoroidini yapmayı garanti edecek kadar popüler, ancak az sayıda anime sever bunun hakkında konuştu. Modern bir klasik olma potansiyeline sahip shojo hayranları için mükemmeldir. Anime bu kadar yüksek talep görmesine rağmen gizli kalması gerçekten garip.

Bir idol olarak kariyerini geride bıraktıktan sonra, Narata Ai, hayatının bir sonraki bölümünü erkeklerden uzakta geçirmek için gözünü tamamen kızlardan oluşan Kouka Müzik ve Tiyatro Sanatları Okulu'na diker. Orada, saf, neşeli bir kız olan Watanabe Sarasa ile tanışır. Kızlar, Ai'nin küçümseyici doğasının aralarında duvar örmesiyle tamamen zıt başlarlar. Ancak zaman geçtikçe, onlar ve sınıflarındaki diğer kızlar Kouka yıldızı olma şansı için savaşan sıkı sıkıya bağlı bir grup haline gelirler.

Tamamen kadınlardan oluşan Japon tiyatro grubu Takarazuka Review'dan ilham alan Kageki Shojo,  kabuki kadar eski ve benzersiz bir dünyayı izleyicileriyle paylaşıyor. Bu arada, genç kızlar arasında ne yazık ki yaygın olan sorunları ele alıyor. Oyuncular, hikaye ilerledikçe kimlik sorunları, cinsel saldırı, yeme bozuklukları ve daha fazlasını deneyimliyor. Bu nedenle, benzer deneyimlere sahip olanlar için üzücü olabilir.

Kaynak: CBR

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları