Yalnızlıktan Kurtulmak için 1000'den Fazla Yeni Yıl Kartı Çalan Hyogolu Adam Tutuklandı
38 yaşındaki Nishinomiya, Hyogo vatandaşı bölgedeki posta kutularından 1000'den fazla yeni yıl kartı çaldığını itiraf etti. Nedenini ise yalnız hissettiğini ve kartları okumanın ona yardımcı olduğunu söyledi ama tek sebebi bu mu?

Dünyanın çoğu yerinde yeni yıl birçok kişi için yorucu geçer. Tatil boyunca gelen ve gönderilen mesajların yanı sıra sosyal medyada da insanlar sevdiklerini paylaşır birlikte. Japonya'da ise durum çok farklı değildir. Genelde en büyük aile tatili diye tanımlanır ve bu dönem boyunca insanlar ailelerine, arkadaşlarına ve hatta iş yerindeki birlikte çalıştığı kişilere kart hazırlarlar. Bu kartlar özel olarak yeni yıl için tasarlanır ve içinde ise güzel dilekler ve sözler olur. Sonuç olarak bazı kişiler bu dönemde yüklü miktarda posta alır.

Bazıları için hayatında çok kişi barındırmak yorucu olduğundan kimileri sadece altı kart ile mutludur;

Tüm bu olanlar 38 yaşındaki Nishinomiya sakini bir adamı akla gelinmeyecek bir davranış yapmaya sürükler ve yaklaşık 1000'den fazla yeni yıl kartını başkalarının posta kutularından çalar.

14 Ocak gününde apartmanındaki başka posta kutularından 5 adet kart çaldığı için tutuklanan hırsız polise itiraf eder. Yalnızlığını dindirmek için posta kartlarını çaldığını ve onları okuyup mutlu olduğunu polise anlatır. Bir süre sonra serbest bırakılır fakat 5 kart dışında mahalle civarında birçok kartın çalındığını ihbar eder vatandaşlar. Kartları kayıp olanların çoğu posta kutularının kilitli olmadığını kabul ederler.

16 Ocak gününde Nishinomiya Posta Ofisi polise 1000'den fazla kartın çalınıp rastgele apartmanlardan bulunduğunu ihbar eder. 14 Ocak günü tutuklanan adamın görünüşüne benzer birisinin ise başka şehrin başka apartmanlarının posta kutularının önündeyken rapor edildiğini de eklerler. Aynı kişi tekrardan başkalarının kartlarını çalmaktan tutuklanır.

Tutuklanan kişinin yalnızlığı ve depresyon belirtisi göstermesinin yanı sıra Japonya'da bulunan yeni yıl kartlarının bir özelliği dikkat çekiyor.

Japan Post, Japonya'nın en büyük posta firmalarından biri, yeni yıl kartları için her sene çekiliş yapıyor. Her bir kartın sağ alt kısmında bulunan 6 rakam, ocak ortası çekilen kurada eğer şanslıysa kişi 30.000 Yen yani yaklaşık 225 Amerikan Doları kazanmasına olanak sağlıyor. Eğer son iki rakam, kurada çekilen sayının son iki rakamıyla aynıysa ise kişi 2 tane yıl başı damgası alabiliyor ve bu da 63 Yen ediyor yani 0.47 Amerikan Doları.

2018 Yılından kalma yeni yıl kartının loto numarası kartın sağ altında gözüküyor;

İkinci tutuklama sonrası polis şüphelinin apartmanını aradıktan sonra yıl başı damgası buluyor yani şüpheli kartları çaldıktan sonra lotoda şansını denemiş çaldığı kartlar sayesinde. Ayrıca bu olaylar şüpheli değilmiş gibi çalınan kartların rapor edildiği günden bir sonraki gün yani Ocak 15 gününde kura çekilmiş.

Her ne kadar onca kanıta rağmen binlerce kartı eski yerlerine koymaya çalışan şüphelinin asıl amacı internette bir tartışma kaynağı oldu. Bir kesim adamın 30.000 Yen için yaptığını savunurken bir kesim ise adamın yalnızlığına acıyıp tek motivasyonunun bu olduğunu söylüyor. Siz neler düşünüyorsunuz?

Sonuç olarak asıl amacını bilmiyoruz. Eğer 30.000 Yen ise kazanma olasılığı bir milyonda bir ve eğer şüpheli yeni yıl damgalarını gerçekten aşırı sevmiyorsa çok başarısız bir suç girişimi olduğunu söyleyebiliriz. Eğer gerçekten yalnız hissettiği için yaptıysa ise umarım seneye Japan Post şüpheliye güzel sözler içeren yeni yıl kartları yollarlar.

 

Kaynak: SoraNews24

 

Selam ben Ada, 19 yasindayim. Okyanus ve balinalara ilgim var ve Marine Biology okuyorum. Anime zevkim baya karisik ve favorilerim; Attack on Titan, Bungou Stray Dogs, JoJo, Ouran, Kimi no Todoke.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

2 comments

Tabak
This comment contains spoilers. Click here if you want to read.

ileride yalnızlıktan böyle bir şey yapar mıyım diye düşünmedim değil :')

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg
Jiwon
This comment contains spoilers. Click here if you want to read.

süper olmş

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

Disqus Yorumları