Xenogears'ın İnanılmaz Müzikleri Yeniden Yapılmaya Başlandı
PS1 döneminin JRPG'lerinden Xenogears'ın inanılmaz müzikleri yeniden yapılmaya başlandı

PS1 döneminin JRPG'lerinin klasikleşmesinin bir kaç sebebi vardır ama bunların başında Yasunori Mitasuda'nın bestlediği güzelim parçalar gelir.Yakın tarihli bir Facebook yazısına göre, Xenogears için "Original Soundtrack Revival Disc" Nisan ayında çıkacak.

Blu-Ray üzerinde olacak ve  ANÚNA'dan bir eser barındıracak, Bir İrlanda korosu olan Mitasuda oyunun müziklerini yeniliyor ve buna ek olarak ANÚNA'da bir parçayı bu pakete dahil ettiklerini açıkladı. Bu Nisan'da 20.yıldönümü konserinin yine düzenleneceği ve dün Square Enix in internet sitesinde de bu haberin doğrulandığını belirttiler.Oyun yapımcılarının açıklamasına göre,  96kHz / 24bit olacak ve ANÚNA ile yapılan işbirliğinin bir sonucu olarak yeni parçalar içeriyor olacak.

Ulaşanlardan birisi ise yine şarkılarını Mitasauda'nın bestelediği Chrono Trigger'dır ki heralde oyunun kendini bu kadar öne çıkarmış olamsını ana etkenlerinden biridir. Mitasudanın yakın dönemdeki işlerinden birisine bakarsak serinin son oynu olan  Xenoblade Chronicles 2'de yer aldığını görebiliriz. Bunun dışında herhalde adının en çok geçtiği yer İnazuma Eleven serisidir hem oyunlarında hem animesinde görev almıştır.

Xenogears oynayan herkes (uninitiated: bir imparatorluğu devirmek için mechs'te savaşan insanlarla ilgili bir oyun) kendi favori parçalarına sahiptir, işte benim favorilerimin bazıları:

Başlıkığın aksine, "Invasion", arka sokakları ve bir noktada oyunun,sev yada nefret et kanalizasyon bölümünü keşfetmek için geriye dönük bir rota ortaya çıkarıyor. Daha aydınlık, daha cazip olmayan fakat aynı konum içerisinde çaresizce arama yaparak saatlerini harcaman için mükemmel bir mekanizmaya sahip.

Eğer Mitasuda PS1'in ses çipini elinde tutmuş olsaydı,“Shevat, the Wind is Calling” muhtemelen  Chrono Trigger gibi olurdu. Hareketli ve melankolik bir tarz arasında olup oradan oraya kayardı ve heralde kendisinin bass ile ortaya çıkarmış olduğu en iyi parçalardandır.

Eğer demin bahsettiğimiz şeylerden hoşlanıyorsanız Mitasuda'nın diğer eserlerini de biz göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Bu listeye Chrono Trigger ın albümünün "The brink of time" şarkısını dahil edin. Albümün müziklerinin üstünde kapak fotoğrafı olarak yumurta ve pastırma bulunmakta müzik ise oldukça çılgın.

Square Enix eski oyun şarkılarını iTunes üzerinden kullanıma sunuyor umuyoruz ki Xenogears'ın (revival track - canlandırıcı Müzikleri) de aynı rahatlıkla ulaşılabilicek bir şekilde yine iTunes veya başka bir uygulmada piyasaya sürülür.


Kaynak:Kotaku

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları