Webtoon'da Yeni Bir Türk Mangaka Daha Ortaya Çıkıyor!
Webnovel adlı platform üzerinde 1 seneden fazla bir süreyi aşan ve kendilerini görüntüleri ile tanıtan yazar, Webtoon ve bir çok sitede daha eserini paylaşarak kendi yerini diğer yazarlar arasında alıyor.

Webtoon ve Webnovel Platformları Arasında "Wolf Bloodline" Adlı Eserle İnsanların İlgisini Kazanmış Bir Türk Mangaka, Call To Action Yarışmasında Da Kendi Yerini Alıyor.

Eserini yaklaşık bir yıl süreden aşkın bir şekilde Webnovel ve çeşitli sitelerde yayınlamış Türk Mangaka, belirli nitelikli çalışanlarının yardımı ile beraber bir projeyi hayata geçiriyor.

Yakın zamanlarda bir çok türk arkadaşımızın ve tanımadığımız insanların bir anda bu sevdaya yoldaşlık etmesi ile beraberde, gün geçtikçe böyle haberler gelmeye devam ediyor.

Söylenenlere kendisi daha yaşını veya ismini tam olarak belirtmemiş bu mangaka, Call To Action yarışmasında bir eserle öne çıkmış, ve kendini ve eserini insanlara gösterme çabası ile de bizlerin gözüne girmeyi başarmıştır. Bugün bu habere özel olarak bu mangakanın eserinin ne olduğundan bahsedip, ona birazcık da olsun destek vermek istedik. Ve edindiğimiz bilgiler ile de, bu Mangaka'nın bugün insanlara ne söylemek istediğinden bahsedeceğiz.

Hikayenin kapak fotoğrafı;

ASW ve CMR takma adlı iki yazarın altından çıkan bu eser, 2020 yılının son aylarında çıkmış olup, tamı tamına on milyon görüntülenmeyi geçerek, Webnovel adlı sitede oldukça insanların dikkatini çekebilmiştir. Bu iki arkadaşımız türk bir yazar ve mangaka oldukları gibi, aynı zamanda yazar ve editör olarak büyük bir iş yapmaya amaçladıklarını bizlere iletmişlerdir. Bizim bu durumda öğrendiğimiz bilgilere göre, kendileri proje hakkında belirli insanlardan yardım alıp, bunu çok uzun bir süre zarfında, büyük emekler ile bir sonuca getirmiş kişilerdir. Söylediklerine göre, bu denli bir projeyi yaratabilmek için çok fazla insanlar ile iletişime geçip, "doğru bir manga adaptasyonuna" sahip olabilecek bir şans aramışlar. Kendileri tam olarak bu projenin ne denli bir yol takip edeceğini yada nereden esinlendiklerini tam olarak iletmediler, ancak yine de bunu yakın zamanda yapmayı planladıklarını belirttiler.

Seriden biraz panel ve sayfalar;

Bu manganın yayım yapıldığı web sitesi olan Webtoon ise, zaten internet de bir çok insanın dikkatini bu zamana kadar oldukça iyi bir şekilde çekmiş ve kendince oldukça ilginç ve farklı eserleri bireysel olarak sunduğu için sosyal medyanın başka bir çizgi roman, manga aracı olabilmeyi başarmıştır. Bu web sitesinde insanlar çizgi roman, manga paylaşabilir, beğeni gönderebilir, eserlerini sosyal medyada paylaşabilir ve daha büyük şans ve fırsatlar ile eserlerini daha büyük bir medyaya duyurabilirler. Elbette böyle bir web sitesinde bile kendilerince emek veren bir çok insanın arasında türk bir eser sahibini görmek oldukça etkileyici.

Böyle bir durumda da tek yapabileceğimiz elimizden geldiğimizce bu kardeşlerimize destek vermek, ve bu manga sevdalarında elde ettikleri ve saygı duyulası emeklerine kendi yorumumuzu bırakmak olur. O yüzden bizden de tek onların ne yapacağını duymayı beklemek kalıyor ki, sadece böyle bir haberi almak bile bizce oldukça sevinç veren güzel ikincil bir haber.

Manganın yayımlandığı web sitesine tam olarak buradan ulaşabilirsiniz.

Ve elbetteki asıl önemli soru, böyle bir eser ne hakkında? Prologue gibi bir başlangıç sayfasına sahip tek bir bölüme sahip manga. Ancak yarışmanın kuralları ve koşulları böyle el vermiş olacak ki kendilerinden şu anlık büyük bir iş beklemiyoruz ve işlerinin daha devamını görmediğimiz için bir yorum yapmayacağız. Sadece şu anlık sahip oldukları hikayenin oldukça etkileyici olduğunu düşündük ki, sizlerin de okurken zevk alıcağınızı düşünüyoruz.

Çizim stili olarak bakıldığında oldukça yenilikçe ve yeni bir stile sahip bir manga gibi duruyor. Zaten kendileride bu stilin yeni bir şey olması ve daha önceki mangakalara saygısızlık olmasın diye kendilerince yeni bir stil geliştirmeye çalıştıklarını oldukça açıkça belirttiler. Bu elbette saygı duyulası bir davranış ki, bizde okurken açıkçası aklımıza pek bir stil gelmedi. Gölgelendirmeleri, saray detayları ve krallığının nefes kesen bakışları ile yepyeni bir deneyim sunmasını diliyoruz. Bakalım belki de çok güzel bir iş çıkabilir ortaya. 

Manganın Konusu:

Hikayenin konusu Kral Einar'ın yönettiği koskoca tek bir kıtanın, Yores adlı kötü kalbe sahip oğlunun yönetimi ele alması ile başlıyor. Kendisi yıkım soyu ile anlaşma yapmış ve insanlara babasının tam karşıtı olarak huzur ve sevgi yerine, zülüm ve acımasızlık ile yönetmiştir. Kendisi hiç bir kimseden korkmayan kötü bir hükümdar olduğu gibi, acımasızca insanlara işkence etmedende çekinmemiştir.

Ancak bu kötü hükümdarın yönetimi, ta ki Jiro adında kurt soyundan biri onu durdurana kadar sürmüştür. Bu karışıklığa artık bir son vermesi gerektiğini korkmadan ona söyleyebilen tek kişi olup, kendisi soyların arasında en güçlü olarak kabul edilmiş ve "Alpha Prime" lakabını alan tek kişidir. 

Yores ve Jiro'nun aralarındaki savaş koskoca kıtada duyulduğu gibi kıtayı beşe ayırmış, ve yıllar sonra "Destansı" denen güçlerin etrafta cirit atmasına ve her türlü kötülüğün krallıklarda hüküm sürmelerine kadar bir gelecek yaratmışlardır.

Şimdi ise bunları durdumak için karşılarına kurt soyundan başka bir insan bu hükme artık bir son vermenin kararını aldığı için, kendiside aynı Alpha Prime'ın yıllar önce yapmaya çalıştığının peşinden gitmeye karar vermiştir.

Ve onca kötülüğe artık bir son vermeyi amaçlamıştır. 

Maceramız bu karakteri ele alıp buradan ilerleyecek. Ancak şu anlık bu karakter hakkında yada diğer karakterler hakkında bir bilgi yok.

Elbette sayılar ilerledikçe de bu işin nerelere gideceğini sabırsızlık ile bekliyoruz. Umuyoruz ki kendileri oldukça güzel bir iş çıkarırlar ve her şeyden öte bu işi kendi isteklerince bize sunarlar. Böylelikle bizde evimizden bize yakın tutabileceğimiz güzel bir esere daha kavuşmuş oluruz ve bununla da gurur duyabiliriz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları