Weathering With You Japan Academy Prizes'in Animasyon Ödülünü Kazandı
Tonde Saitama live-actionu ve Kingdom ödül aldı.

Image

Makoto Shinkai'nin Weathering With You filmi, Cuma günü düzenlenen 43. Japan Academy Prizes'de Yılın Animasyonu ödülünü kazandı. Her Blue Sky, Detective Conan: The Fist of Blue Sapphire, Lupin III THE FIRST ve One Piece Stampede de bu kategoride aday gösterilmiş filmler arasındalar.

Yönetmen Hideki Takeuchi, Tonde Saitama'daki yönetmenliğiyle Yılın Yönetmeni ödülünü kazandı. Kingdom yönetmeni Shinsuke Satō da bu ödüle adaydı.

Tonde Saitama'dan Tomokazu Tokunaga Yılın Senaryosu ödülünü kazandı. Film'den Shinji Kawamura, Film Kurgusunda Seçkin Başarı ödülünü kazandı. Film aynı zamanda en iyi görüntü, aktör, aktris, yardımcı oyuncu, sinematografi, sanat yönetimi ve ses kaydı kategorilerinde aday gösterilmişti.

Kingdom'dan Ryō Yoshizawa, Masami Nagasawa, Tarō Kawazu ve Iwao Saitō, sırasıyla, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Sinematografide En İyi Başarı ve En İyi Sanat Yönetimi Performansı ödüllerini kazandı. Film ayrıca en iyi film, ses kaydı ve kurgu kategorilerinde de aday gösterilmişti.

RADWIMPS, Weathering With You'da yaptıkları çalışmlara ile Müzikte Seçkin Başarı ödülünü aldı. Tonde Saitama'dan Face 2 fAKE ve Kingdom'dan Yutaka Yamada da ödüle aday gösterilmiştiler.

Animatör Yôichi Kotabe (Horus - Prince of the Sun, Nausicaä of the Valley of the Wind, Pokémon) ve film mühendisi Tetsuo Kaneko (Macross Plus, Ghost in the Shell) ömür boyu başarıları için Özel Ödül aldılar. Senaryo Yazarı Kōji Takada (Future War Year 198X) ömür boyu başarısı için Başkan Ödülü aldı.

Aktris Etsuko Ichihara (Manga Nihon Mukashi Banashi, Horus - Prince of the Sun, your name.) ömür boyu başarısı için ölümünden sonra Başkan Özel Ödülü alan dört kişi arasında.

Yılın Animasyonu kategorisi 13 yıl önce yaratıldı. Geçtiğimiz yıl Mirai ödülü kazandı. The Girl Who Leapt Through Time, Tekkonkinkreet, Ponyo, Summer Wars, The Secret World of Arrietty, From Up On Poppy Hill, Wolf Children, The Wind Rises, Stand By Me Doraemon, The Boy and The Beast, In This Corner of the World, Night is Short ve Walk On Girl önceki kazananlar. Bundan daha önce Studio Ghibli, Prenses Mononoke ve Spirited Away için Yılın Görüntüsü ödülünü kazanmıştı.

Kaynak: ann

Azerbaycanlıyım. 19 yaşındayım. Yaklaşık 4-5 yıldır anime izliyorum, ayrıca manga/anime çevirmenliği yapmaktayım. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı öğrencisiyim. Freelance çevirmen olarak çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları