Shogakukan Manga Ödülleri'nde Mob Psycho 100
Shogakukan Manga Ödülleri kazananları açıklandı!

62. Shogakukan Manga Ödülleri yargılama komitesi pazartesi günü bu yılın kazananlarını açıkladı. Her bir kazanana bir adet bronz heykelcik ve 1milyon yen (32900,0000 TL) ödül verildi.  Shogakukan kazananları:

En İyi Çocuk Mangası


Ijime
Kaoru Igarashi

Ciao DX (Shogakukan)’de serileştirildi.

İgarashi çıkışını Ijime -Hitoribocchi no Tatakai (Çocukluk Zorbalıkları:Yalnız Dövüş)2007’deki çocukluk zorbalıkları ile ilgili olan mangasının serileşmesi ile yaptı. 2012 yılında bir orijinal anime DVD’sine uyarlandı.

En İyi ShonenManga


Mob Psycho 100
ONE

Ura Sunday( Shogakukan)’de serileştirildi.

Hikaye “Mob” takma adı olan duygusal kapasitesi %100’e ulaşınca patlayacak olan bir erkek çocuğunu konu alıyor. Bu çocuğun psişik güçleri ve diğer insanlar arasında göze batmaması nedeni ile “Mob” takma adını edinmiştir. Bu çocuk normal bir hayat yaşayabilmek için güçlerini bastırmalıdır. Ama duygusal kapasitesi %100’e ulaşır ise bütün vücudu bir şey ile dolup taşacaktır.

Manga’nın yaratıcısı ONE ( One Punch Manga) Mob Psycho 100 serisini Ura Sunday’de 2012 yılında yayınladı sonrasında 2014’de Shogakukan's Manga One uygulamasında yayınladı. Geçtiğimiz yaz manga bir televizyon anime serisine uyarlandı.

En İyi Shojo Manga


37.5°C no Namida (37.5°C Gözyaşları)
Chika Shiina
Cheese! (Shogakukan)’da serileştirildi.

Hikaye hasta bakıcı çırağı olan Momoko’yu merkez alır.Ailelerinin normal bir kreşte bırakılmayacak kadar hasta olan çocukları ile ilgilenir ama her şeye rağmen işe gitmek zorundadır. Hiç gülmediği bilinen asosyal Momoko çocukların gülümsemelerini her şeyden önde tutar.

Shiina (Seifuku no Dilemma, Sensei, Sotsugyō) mangasını Cheese! Dergisinin 2013 Aralık ayında yayınladı ve 2014 Kasım ayında da ilk serileştirmesini sona erdirdi. Mayıs 2015’de devam etmeye geri döndü ve aynı yaz live-action dramaya uyarlandı.

En İyi Genel Manga


Blue Giant
Shinichi Ishizuka
Big Comic (Shogakukan)’da serileştirildi.

Hikaye ortaokulda basketbol klübünde olan Dai Miyamoto’yu merkez alır. Bir gün arkadaşı onu derinden etkileyen bir canlı jazz konserine götürür.O günden sonra kendi başına,hiçbir eğitim almadan, nota okuma bilgisi olmadan tenor saksafon çalma alıştırmaları yapmaya başlar. Dünyanın en iyi saksafon çalanı olmayı hedefler.

Ishizuka (Gaku)mangayı Big Comic’de Mayıs 2013’de yayınladı ve Ağustos ayında sonlandırdı.Ekim ayında Blue Giant devam serisine başladı. Manga 8. ve 9.  Manga Taisho Ödülleri’ne aday oldu.

En İyi Genel Manga


Jūhan Shuttai! (İkinci Baskı Onaylandı!)
Naoko Matsuda
Monthly Big Comic Spirits (Shogakukan)’de serileştirildi.

Manga “Vibes” adındaki manga dergisinin yaratıcılarını konu alır. Bu yaratıcılar; mangalarını yayınlayanları, editörleri, satış sorumluları, reklamcıları, plate-makerları, matbaacıları, tasarımcıları,dağıtımcıları ve kitapçıları içerir. Manga ürün oluşturulurken çalışanların neler yaşadığını ve bunların satışları nasıl etkileyeceğini, ürün son haline gelip satışa sunulana kadar neler olduğunu içerir.

Matsuda 2012 yılında Shogakukan's Monthly Spirits dergisinde yayınladı. Manga 2014 yılında 18. Yıllık Tezuka Osamu Kültürel Ödülü "Okuyucu Ödülü’ne" aday oldu ve Nisan ayında live-action televizyon dizisine uyarlandı.

Ayrıca son manga yaratıcısı olan Kenichirō Takai Jüri’nin Özel Ödülü’nü aldı.

Son kazananlar  Yumi Hotta ve Takeshi Obata'nın Hikaru no Go (2000), Rumiko Takahashi'nin Inuyasha (2002), Naoki Urasawa'nın 20th Century Boys (2003), Mine Yoshizaki'nın Keroro Gunsō (2005), Kotomi Aoki'nin Boku no Hatsukoi o Kimi ni Sasagu (2008), Kanoko Sakurakoji'nin Black Bird (2009), Kenta Shinohara'nın Sket Dance (2010), Chūya Koyama'nın Space Brothers (2011), Yūki Kodama'nın Kids on the slope (2012), Hiromu Arakawa'nın Silver Spoon (2013), Shinobu Ohtaka'nın Magi (2014), ve Noriyuki Konishi'nin Yōkai Watch (2015).

2016''nın kazananı Usotsuki! Gokuō-kun, Haikyu!!, My Love Story!!, Sunny, ve Umimachi Diary oldu.

Bu yılın yargı komitesi Kiyoko Arai (Beauty Pop), yazar Mitsuyo Kakuta, Eiji Kazama, Kaiji Kawaguchi, Kenshi Hirokane, Fujihiko Hosono, ve köşe yazarı Bourbon Kobayashi oldu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları