Serial Experiments Lain'den Chiaki J. Konaka Oyundan Yazılan Bir Animeyi Anlatıyor
Serinin yaratıcılarından biri, projenin kökenine ve 20 yıl sonra isminin anlamına ışık tutuyor.

Klasik bir esrarengiz anime olan Serial Experiments Lain hayranların deşifre etmesi için bir bilmece olabilir. Birçok izleyici, kafalarını tamamıyla etrafa sarmak için mücadele ediyor. Ancak, serinin yaratıcılarından biri, projenin kökenine ve 20 yıl sonra isminin anlamına ışık tutuyor.

Senaryo yazarı Chiaki J. Konaka, Cumartesi günkü blogunda "serial experiments"'ın anlamını açıkladı. Çalışmanın başlangıçta bir PlayStation oyunu olarak planlandığını söyleyen Konaka, “sonuçta ortaya çıkan oyunun gerçekten oyun olarak adlandırılıp adlandırılamayacağını" sorguluyor.

                              Image

Konaka, PlayStation'ın bağımsız bir oyun makinesi olmasına rağmen, "ağa bağlı gibi davranıyor" dedi. Geleneksel olmayan oyun büyük miktarda metinden oluşuyor ve kullanıcılar Lain adlı kızın arayüzü ile çeşitli bilgileri topluyor. 

Oyunun gelişimi sırasında Pioneer LDC'nin Yasuyuki Ueda metni yazdı ve Konaka sadece oyunun 30 saniyelik animasyon bölümleri için senaryolardan sorumluydu. Onlar da bir anime planladıkları için, hikayenin bir "ana çizgisi" vardı ve Ueda temel plandan sorumluydu. Konaka, sadece oyun yönetmeni Tetsuya Endo'nun video içeriğiyle dolu ara çalışmalar ile ilgilendiğini söyledi.

Konaka,  Serial Experiments Lain oyununun ciddi konularla yüzleşirken, bunun ilginç bir deneyim olduğunu düşündüğünü söyledi.

             Image

Ueda, projenin karakter tasarımcısı Yoshitoshi ABe'yi hala üniversite öğrencisi iken çevrimiçi olarak buldu. Konaka Abe'den etkilenmişti çünkü sadece resim ve yazılar yaratmadı, aynı zamanda orijinal fikirleri özgürce sunmuştu. Örneğin, talimat verilmeden Abe, Lain'in babasını yarattı ve tasarımını Konaka'ya sundu. Konaka ona ne olduğunu sorduğunda, Abe'nin konsepti doğrudan projenin bir parçası oldu.

Konaka, kendisi dışında tüm personelin oyunu bitirmek için uğraştığını ve bunu tanıtmak için bir gece animasyonu yapmaya karar verdiğini söyledi. Konaka, "serial experiments"  kelimesini, projenin bir oyundan bir anime'ye geçişini referans olarak gören her zaman muğlak bir düşünceye sahipti. Bununla birlikte, yine de bir şekilde anlamdan emin değildir ve bunun devam eden deneyimler fikrine bağlı olabileceğini söylemiştir.

Anime için Konaka, oyundan tamamen farklı hale getirme özgürlüğüne sahip olduğunu ortaya koydu. Kaori Shimizu, Lain'i hem oyunun yanı sıra oyunda seslendirerek, Konaka'nın, PlayStation oyununda olduğu gibi kendini silahla vurmasıyla diziyi bitirmeyi düşündüğünü söyledi. Daha sonra hikayenin geri kalanını bu amaçla akılda tutmayı düşündü. Yine de Konaka, hikaye ile mücadele etmeye devam etti.

“Her zaman ticari bir çalışmanın senaristi olarak çeşitli kısıtlamalarla sıkıntı hissetmiş olsam da, tam özgürlüğüm olduğunda kaybettim.” Dedi. Sonuç olarak, anime için "son derece kaba 12 bölümlük bir kompozisyon" yazdı ve daha sonra senaryoyu yazarken daha fazla düşündü. Böylece, hikayeyi bir araya getirmeye başladı. Konaka, daha sonra, anime yapımı için başka bir yol olmadığını fark etti.

Crunchyroll animeyi yayınlıyor ve hikayeyi açıklıyor:

Alkışlanan sanatçı Yoshitoshi ABe (Haibane Renmei, Texhnolyze), The Matrix gibi gişe rekorları kıran filmlerin yolunu açan varoluşsal klasiği hayata geçiriyor. Bir sınıf arkadaşının ani intiharıyla hareket eden on dört yaşındaki Lain'i takip edin - Kablolu için oturum açın ve hemen kendini bükülmüş halüsinasyonlar, hatıralar ve birbirine bağlı psikolojik olaylar etrafında gevşetin.

Funimation, 2010 yılında daha önce Geneon tarafından tutulan 1998 psikolojik siberpunk serisini lisansladığını duyurdu ve o zamandan beri DVD ve Blu-ray Disc serisini piyasaya sürdü.


Kaynak:ann

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları