Nintendo Switch Satışları Japonya'da Wii U'nun Ömür Boyu Satışını Aştı
Son konsol Japonya'da 3.4 milyon sattı.

Famitsu, bu hafta Nintendo Switch konsolunun Japonya'da 3.407.158 adetten fazla sattığını bildirdi. Bu ülkede 3.301.555 adet satan Nintendo'nun Wii U konsolunu geçti.

Nintendo, 2017 yılının başında Wii U konsolunun üretimini sona erdirdi. Sistem 2012 yılında piyasaya çıkmıştı.

Nintendo, geçtiğimiz ay Nintendo Switch'in 10 Aralık itibariyle dünya çapında 10 milyondan fazla sattığını duyurdu. Geçen Mart ayında dünya çapında piyasaya sürülen sistem geçen yıl Haziran ayı itibarıyla dünya çapında 4.7 milyon sattı ve geçen Eylül itibariyle 7.63 milyon adetten fazla sattı. Nintendo, geçen yıl 30 Eylül itibariyle 27.48 milyon adet Nintendo Switch yazılımı sattı.

Sistem, piyasaya sürülmesinin ardından üç gün içinde Japonya'da 330.637 adet sattı.Sistem Amerika Birleşik Devletleri'nde 4,8 milyondan fazla sattı ve şimdiye kadar ABD'de en hızlı satan ev video oyun sistemi (Nintendo'nun Wii sisteminin bir rekoru) daha önce kırılmış)rekorunu kırdı.

Nintendo'nun İtalyan web sitesinde kısaca Nintendo'nun Switch Online hizmetinin 2018 sonbaharında piyasaya sürüleceği belirtildi. Nintendo geçen Haziran'da hizmetin bu yıl başlatılacağını açıkladı.

Kaynak:https://www.animenewsnetwork.com/news/2018-01-07/nintendo-switch-sales-surpass-wii-u-lifetime-sales-in-japan/.126153

Azerbaycanlıyım. 19 yaşındayım. Yaklaşık 4-5 yıldır anime izliyorum, ayrıca manga/anime çevirmenliği yapmaktayım. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı öğrencisiyim. Freelance çevirmen olarak çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları