Nintendo Labo
Nintendo'nun yeni duyurduğu konsol "aksesuarı" Labo nedir, ne değildir, yenir mi?

Google bir zamanlar kartondan VR gözlüğü yapmıştı. Onun ne kadar başarılı veya alay konusu olduğunu bilmiyorum ancak benim ilgimi çekmişti. VR'ın popüler olduğu zamanlarda, her yerde Oculus Rift'ler, HTC Vive'lar ve onları çalıştırabilecek kadar güçlü bilgisayarların fiyatları en az 3.000 TL'den başlarken, Google'ın onlara alternatif olarak, karton bir VR gözlüğü çıkartması ilginç gelmişti. Ve şimdi Nintendo da bunu yapıyor diyebiliriz. Alternatif konusunda değil. Karton konusunda.

Nintendo Labo:

Nintendo Labo, Nintendo'nun "Çocuklar ve ruhu çocuk olanlar için" yakın zamanda duyurduğu Switch konsolu için bir eklenti paketi. Eklenti dediğime bakmayın, Nintendo oldukça ilginç ve riskli bir şey denemiş. Çünkü bu eklentilerin her biri kartondan.

Image

Bu şekilde bütün de gelmiyorlar.

Image

Her birini kendiniz yapmanız gerekiyor. Ben buna karşı mıyım? Hayır, bence Nintendo'nun yaptığı bu şey gayet ilginç ve güzel. Çocukları hedef aldığını zaten kendileri söylemişlerdi. Ve bence bu el becerisi ve yaratıcılık konusunda çocuklar için gayet güzel bir eklenti. Şimdi Labo'nun nasıl çalıştığına bakarsak.

Switch Joy-Con'larının çıkarken iki büyük özelliği vardı. İlki oldukça gelişmiş olan titreşim sistemiydi. Nintendo buna o kadar çok güveniyordu ki sırf bunun üzerine kurulmuş bir oyun bile vardı. Diğer büyük özellik ise Joy-Con'lardan birinde yer alan hareket sensörüydü. Ve görünüşe göre Labo genel olarak bu iki özelliği kullanıyor.

Image

Benim en çok ilgimi çeken Labo parçası olan karton piyano, gösterildiği kadarıyla, arkasına yerleştirdiğiniz Joy-Con'un sensörünü kullanarak hangi tuşlara bastığınızı anlıyor. Anladığım kadarıyla olta da bu şekilde çalışıyor.  

Image

Gösterilen diğer eklentilerden birisi de, iki tarafına iki Joy-Con'u takarak onların titreşim özellğini kullanarak giden araba benzeri eklentiydi.

Image

Bunlar ve başka birkaç parça daha Labo'nun Variety Kit'inde mevcut. Diğer paket olan Robot Kit ise biraz daha karmaşık.

Image

VR benzeri oynanışı olan Robot Kit'in karton eklentileri ayrıca, gördüğünüz gibi, iplerle çalışıyor. Tanıtım videosunda göründüğüne göre bu kitin içi çok daha karmaşık. Bu sebeple fiyatı diğerinden biraz daha fazla.

Nintendo Labo 20 Nisan'da Amerika ve Japonya'ya, 27 Nisan'da ise Avrupa ve Birleşik Krallık'a  Variety Kit 70$ ve Robot Kit 80$ olarak çıkacağı duyuruldu.  Nintendo Labo'nun resmi duyuru videosuna aşağıda bakabilirsiniz.   

Fiyatlar konusunda bir şey diyemem ancak Nintendo Labo oldukça ilginç bir konsept ve Nintendo'nun bunu gerek ilk çıkıştan sonra getirecekleri eklentilerle, gerek Labo'ya çıkaracakları oyunlarla iyi bir şekilde idare edeceğini düşünüyorum. Labo, Nintendo'nun da dediği gibi çocuklar ve ruhu çocuk kalanlar için oldukça güzel bir düşünce. Umarım diğer büyük yapımcılar Nintendo'dan ders çıkarır da, oyunlardan zevk almanın sadece birkaç karton kutuyla bile mümkün olduğunu anlarlar. Gerçi, bu daha çok Labo'nun ne kadar kazandıracağına bağlı. Şimdiden, Labo'nun kazanç sağladığı bir gelecekte, büyük küçük birçok firmanın bu fikri kullanmaya çalıştığını görür gibiyim. Onların bunu Nintendo gibi yapıp başarabileceklerini pek sanmıyorum ancak bu da daha çok Nintendo'ya olan güvenim yüzünden. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları