Kyoto Manga Müzesi'nin İçine Bir Bakış
Yine bir manga müzesi.Keyifli okumalarr.

Kyoto Manga Müzesi'nin İçine Bir Bakış


Hem yerli hem de yabancı milyonlarca turist, Kyoto'yu her yıl ziyaret etmekte. Ziyaret etmek için uzun bir geçmişi ve birkaç tapınak var. Ancak ilk önce ziyaret edilmesi gereken yer manganın küresel bir sanat formu olduğunu ispatlayan Japonya'daki "Kyoto Uluslararası Manga Müzesi"'dir.



Kyoto merkezinde yenilenmiş bir ilkokulda yer alan Uluslararası Manga Müzesi, bi taraftan kütüphane, sergi salonu ve araştırma merkezidir. Müzenin manga koleksiyonu 300.000 cilt civarında.


  Müzenin Manga koleksiyonu Japon yayınlarıyla sınırlı değildir. Manganın o bölgeye özgü manga ve çizgi romanlarıyla birlikte, diğer dillere çevrilmiş manga'nın yurtdışı baskılarından bazıları da mevcuttur.



Yabancı manga bölümü sağda olup ziyaretçilerin müzeye girdikleri ilk ziyaret alanını oluşturmaktadır. Açıkçası müze, mangaların  "uluslararası" ilkesini koruyor.





Müzenin hediyelik eşya kısmında bile yabancı dilde bir bölüm var. ( Yalnız yukarıdaki resimde, raflardaki tokyo ghoul mangasını görünce içi kıpır kıpır olan bitek ben miyim? )



Böyle geniş bir koleksiyonla nereden başlayacağınızı bilmek zor. Ön girişin yakınında yer alan bu raf, Osamu Tezuka Ödülü sahibi seçkinlerin mangalarını vurguluyor Bu rafın içinde , bu yılın başlarında Japon sinemalarında açılan Doktor Strange'de bulunuyor. .



Raflardaki manga dosyalarının çoğu, son 40 yıldakiler  ama bu raftakiler Showa döneminin başlangıcından 2. Dünya Savaşı'nın yakınında (ve daha önce) eserler. Yani eski manga koleksiyonlarını merak ediyorsanız bu bölümdekileri inceleyebilirsiniz.



Burasıda çocuklar için özel bir bölüm.






Müzede, 1869 yılında açılan ve 1995 yılında kapanan eski Tatsuike İlköğretim Okulu'nun tarihine adanmış özel bir oda var. Müzenin 2006 yılında açılışı ve geçtiğimiz sonbaharın onuncu yıldönümünü kutlaması.




Video monitör, bitişikteki okulun görüntülerini ve ses kayıtlarını birbirine bağlar.



Bu zaman çizelgesi, orta dönemin 20. yüzyılın başından bugüne büyümesini göstermektedir.





Manga, ilk yayın yılına göre sıralanır ancak 1987 rafındaki JoJo'nun Tuhaf Macerası gibi daha sonraki kitaplar da dahil edilmiştir 



Her yaştan Japonya'da yaşayan insanlara hitap eden çizgi romanlar var ve hatta yukarıdaki resimde görüldüğü gibi yaşlı, genç ve çocuklar için ayrılmış




Pachinko / Slot makineleri gibi ürünler bulunmalıdır (ancak, müze içerisinde kumar oynamaya izin verilmemektedir).




Bir manga sanatçısının hem bir yaratıcı hem de telif koleksiyonerleri olarak bir çizgi roman yapmasını ve yaşatılmasını gösteren kaba bir rehber. Camdaki şarap miktarı, sanatçının gerçekte ne kadar para aldığını gösterir.




Manga ve çizgi romanlar uluslararası alanda yaygınlaştıkça sanatçılar, aksi takdirde erişemeyecekleri kaynaklardan ilham alıyor.



Sınırları aşmaktan bahsetmiş olan Gaiman Ödülleri, yabancı çizgi romanların onurlandırılması ve Japonya'da kendileri için ilgi kazanması için müzenin sponsorluğunda gerçekleşmiştir. 



Geçen yıl Gaiman kazananların hepsi Japonca'ya çevrildi ve raflara konuldu.



Müzenin tüm bölümleri sessiz eğlence için ayrılmış değildir. Müzede düzenli kamishibai şovları, hikayeleri anlatmak için bir dizi manga-esque panel kullanan bir Japon performans sergiside vardır . 



Karikatür sanatçıları, ziyaretçilerin manga tarzı portreler çizmek için el altında.



Ünlü bir manga sanatçısı müzeyi bir etkinlik için ziyaret ettiğinde, müze ellerinin bir kalıbını yaratır ve onu halka görüntüler. Yukarıda görüldüğügibi: Golgo 13 yaratıcısı Takao Saito ve Lupin III yaratıcısı Monkey Punch'dan atmalar ve çizimler . Diğer isimler : Anpanmanyaratıcısı Takashi Yanase, Akira 'nın Katsuhiro'nun Otomo ve Moebius.



Kyoto, zaten herkesin ziyaret edebileceği harika bir yer olsa da, çizgi roman veya animasyonla ilgileniyorsanız, International Manga Müzesi dikkatinizi çeker. Deneyimin çoğu okuma ile sınırlı olmakla birlikte, hem çoklu dillerde halka geniş bir kütüphane sağlamanın yanı sıra manga tarihini korumak ve sergilemek için daha iyi bir yol yok gibi görünüyor. Kitapların sadece okunması değil, hissedilmesi gerekiyor ve müze bunu yapmak için rahat bir ortam sunuyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları