"Karanlık Üçlü" Shonen Anime Dünyasını Etkisi Altına Aldı!
Jujutsu Kaisen, Chainsaw Man ve Hell's Paradise animelerinin oluşturduğu "Karanlık Üçlü" shounen seriler için yeni bir soluk getiriyor.

Jujutsu Kaisen, Chainsaw Man ve Hell's Paradise animeleri vahşi atmosferleri ve shounen klişelerini tamamen altüst etmeleriyle “Karanlık Üçlü” yani “Dark Trio” olarak anılıyorlar. Aynı zamanda bu üç anime de son zamanlarda çoğu işte görünmeleriyle tanıdığımız MAPPA stüdyosuna aitler.

Shounen, anime ve manga dünyasında kuşkusuz en popüler türlerden biridir. Animelerin popülerliğinin shounen serilerle beraber arttığını söyleyebiliriz. Hatta bu popülerliğin artışındaki başrollerin Üç Büyükler yani “The Big Three” olduğunu söylesek yalan olmaz. Üç Büyükler, Jump dergisinin 2000'li yılların ortasındaki altın çağlarındaki en popüler üç devam eden serisini tanımlamak için kullanılan bir terimdi: One Piece, Naruto ve Bleach. 'Üç Büyük' ​​takma adı, dünya çapındaki muazzam popülerlikleri ve uzunlukları nedeniyle ortaya çıktı. Bununla birlikte, her zaman paylaşılan Shonen Jump kapaklarının önünde yer aldılar ve ana kahramanları Luffy, Naruto ve Ichigo için her zaman daha büyük resimlere sahip oldular.

 

Üç Büyükler, “The Big Three” teriminden sonra bir çok anime üçlüsüne benzer lakaplar takıldı ve hakkında konuşuldu ancak bunlar arasında en dikkat çekeni şüphesiz ki Karanlık Üçlü oldu.

 

Bu animelerin yükselişi, özellikle belirli bazı seriler sayesinde büyük bir ivme kazandı, hatta eski klasiklerin bile mevcut hype'ını geçti. Bu başarıların temel nedenlerinden biri, bu serilerin diğerlerine göre belirgin şekilde daha karanlık olmalarıdır. Kan, vahşet, şiddet ve umutsuzluğun, geçmiş Shonen eserlerinin çoğundan daha fazla bulunduğu seriler olarak öne çıkarlar.

 

Jujutsu Kaisen, Chainsaw Man ve Hell's Paradise’ın oluşturduğu Karanlık Üçlü, benzer derecede çarpıcı bir estetik ve aynı türden bir umutsuzluk paylaşıyor. Bu unsurlar, shonen klişelerine meydan okumaları ve sıradanlığı reddetmeleriyle birleşerek Karanlık Üçlüyü bir araya getiriyor. Bu serilerle beraber, shonen manga ve anime'nin gelecekteki potansiyelinin önemli bir örneğini görmüş oluyoruz.

Shonen Animelerin Karanlık Üçlüsü Nedir?

Üç manga da 2018'de ortaya çıktı, ancak Hell's Paradise, karanlık üçlünün ilk parçasıydı. Hikaye, şogunluğa benzer bir ölümsüzlük elde etmek için bir iksir bulma görevi verilen ölümsüz suikastçı Gabimaru etrafında dönüyor. Tabii ki, bu yolculuğun zorlu olması kaçınılmaz, çünkü önceki keşiflerin hepsi sayısız kayba yol açmıştır, ancak Gabimaru'nun sevgili karısıyla yeniden bir araya gelme olasılığına dayalı başarısı, onun içindeki boş adam kabuğundan şefkat dolu bir savaşçıya dönüşmesini ilham veriyor.

 

Sonra, farklı bir renk paletine sahip ürkütücü bir shonen serisi olarak Jujutsu Kaisen geldi. Ana karakter Yuji Itadori, okulun okült kulübüne katılarak, üyelerin ellerinde gerçek bir karanlık nesne olduğunu keşfeder. Bir şeytani varlıkla karşılaştığında, Yuji kendi büyüsünü ve içindeki şeytanı kontrol etmeyi öğrenmelidir. Tüm bunları arkadaşlarını ve diğer jujutsu büyücülerini korurken ve kendi kaçınılmaz ölümünü engellerken yapmalıdır.

 

Son olarak, Chainsaw Man alternatif tarihte geçen bir hikayeye sahiptir; burada şeytanlar hüküm sürer. Genç bir çocuk olan Denji, babasının borçlarını ödemek için çalıştığı Yakuza tarafından öldürülür. Denji'nin yakın arkadaşı Pochita yani Testere Şeytanı, ona bağlanır ve vücudu yarı iblise dönüşür. Kamu Güvenliği Şeytan Avcıları örgütüne katılan Denji, yeni yeteneklerini insanlığı tehdit eden korkunç şeytanlara karşı kullanır. Ancak perde arkasında, güvenebileceği birisinin hazırladığı büyük bir ihanet planı vardır.

 

Bu üç seri, sadece aynı dönemde başlamakla kalmıyor, aynı zamanda saygıdeğer bir stüdyo olan MAPPA tarafından anime uyarlamalarına sahip olmuş serilerdir. Bu animasyon stüdyosu, özellikle Kakegurui ve Attack on Titan'ın final sezonu gibi birkaç başarılı projeye imza atmıştır. Ancak bu üç seriyi bir araya getiren asıl etken, shonen klişelerine getirdikleri karanlık yaklaşımdır.

Karanlık Üçlü Shonen Türünü Dönüştürüyor

Şeytanların, iblislerin ve bol miktarda vahşetin bulunması nedeniyle, “Karanlık Üçlü” adını kesinlikle hak ediyor. Renkli ve neşeli shonen hikayelerine kıyasla, bu üç manga daha sert bir tona sahiptir. Bu, şiddetle birlikte gelir ve önceki eserlerden farklılaşır. Şeytanlar ve vahşet daha önce de shonen mangalarında yer almıştır, ancak bu eserlerdeki gibi anlatılara çok az rastlanır.

 

Bu hikayelerdeki şiddetin arttığı görülüyor ve mangaka yazarları, daha neşeli manga ve animelerde olmayacak şeyleri yapma özgürlüğünü tam anlamıyla kullanıyorlar. Bu, hikayenin gerilimini artırıyor ve daha gerçekçi bir hava katıyor. Güçlü arkadaşlık temasına olan bağımlılık göze çarpmıyor, pek çok karakterin daha umutsuz ve zorlu yaşamları var. Bu gelişmeler, 1980'ler ve 1990'ların mangalarına bir gönderme yapar nitelikte, çünkü o dönemde bile shonen kitapları daha karanlık ve sertti.

 

Karanlık Üçlü'nün shonen klişelerini nasıl altüst ettiği bir başka yolda, anlık bir son hedefin olmamasıdır. Örneğin, One Piece ve Naruto'da, kahramanlar sırasıyla Korsanlar Kralı ve Hokage olmayı hedeflerler. Oysa Jujutsu Kaisen ve Hell's Paradise'de hikayeler, belirli bir son hedefine doğru inşa edilseler de, daha geleneksel shonen hikayelerinde olduğu gibi macera dolu bir yolculuk değildir. Karanlık Üçlü, uygun bir son hedefini belirlemek için zamanı olduğunu düşünüyor gibi görünüyor, bu da animelerin hayranlarının yıllardır şikayet ettiği saçma filler bölümlerini ortadan kaldırabileceği anlamına gelebilir.

 

Ayrıca, yapılandırılmış savaşlara veya turnuvalara çok daha az odaklanılıyor, bu da Shonen türünün temsilcisi olarak Dragon Ball serisi tarafından ün kazandırılmış bir konsepte neredeyse aykırıdır. Umarız Karanlık Üçlü'nün başarısı, shonen mangalarının ve animelerinin tonları ve anlatıları üzerinde daha fazla deneme yapmasına yol açar ve daha fazla başarılı hikaye ortaya çıkar.

 

Jujutsu Kaisen’in yeni sezonu şu anda Crunchyroll'da izlenebilir. Hell's Paradise da Crunchyroll'da izlenebilirken, Chainsaw Man hem Crunchyroll hem de Hulu'da bulunabilir.

 

Kaynak: www.cbr.com ve otaku.fandom.com

tüm 15 chapterlık psikoloji gondikleyen anime ve mangaları tükettim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

1 comment

one piece sevdalısı
This comment contains spoilers. Click here if you want to read.

bence one piece daha güzel ama bunlar da fena değil ben özellikle chainsawman i çok seviyorum zaten zinciler çok güzel ben kurapikayı da çok severim o da zincir kullanıo ztan 1 one piece 2 hxh 3 de bunşlardan biri olablr shounenler arasında ama bnce hells paradise cok ii degil narutoda sevmem btw

XMustafaX
This comment contains spoilers. Click here if you want to read.

@one piece sevdalısı, Ya kardeşim iyi demişsin ama bence Naruto o kadar da kötu değil bu arada gayet iyi hatta efsane one pice kötudur bin kusur bolumlu anime mi olur kardesim kim izleyecek onu mesela ben narutoyu seviyorum o yuzden bu chainsawman falan guzel zaten hepsi naruto çakması

one piece sevdalısı
This comment contains spoilers. Click here if you want to read.

@XMustafaX, YA KARDEŞİM naruyo dedin şey bi tanee couck var icinde koca adam var aynı sukuna gbi zaten jujutsu kaisen daha iyi nartuto adam da yazıda demiş bi okusan anlardın bence yani daha iyi ve daya yehnisi avrken eskiyui kim napsın amladım ki yeni her zaman KAZANIR!

XMustafaX
This comment contains spoilers. Click here if you want to read.

@one piece sevdalısı, tm abim aynen gel takiplesek özele gel sonra orda konuşururz

one piece sevdalısı
This comment contains spoilers. Click here if you want to read.

@XMustafaX, tm kardesinm

Load More Replies
https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg
https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

Disqus Yorumları