Japon Oyuncular Hangi Mobil Oyunun Bir Sonraki Anime Serisine İlham Kaynağı Olacağını Seçiyorlar
Anime çeşitli kaynaklara dayanabilir ve bazıları diğerlerinden daha popülerdir.

Anime çeşitli kaynaklara dayanabilir ve bazıları diğerlerinden daha popülerdir. H-oyunları (Galge veya bishōjo oyunları olarak da bilinir) harem animelerini ortak bir temel olarak kullanırdı, fakat geliştiriciler ofislerini kapatıyorlar ve format o günden beri düşüşte. Manga ve Light Novel'lar karşımıza en çok mobil oyun adaptasyonlarının artması ile çıkıyorlar. 

Mobil oyunlar, bir mobil cihazda oynamak için tasarlanmış oyun türüdür. Büyük mobil oyun geliştiricileri arasında DeNA, Cygames, Square Enix ve DMM Games bulunur. Operation Han-Gyaku-Sei Million Arthur, Rage of Bahamut Genesis, Idolish 7, Monster Strike, The IDOLM@STER, Granblue Fantasy, Last Period ve  Leviathan: The Last Defense serileri mobil oyunlara dayanan anime serileridir.

Mobil oyun ayarları ve karakterleri bir konsol oyunu kadar değişir ve şimdiye kadar anime uyarlamaları flört simülatörlerinden fantastik rol yapma oyunlarına kadar uzanır. Yapımcılar bir sonraki oyunu ne zaman çıkarmalı? Famitsu Uygulama sitesi okuyucularına, bir anime dizisine uyarlanmış görmek istedikleri mobil oyunları seçmelerini istedi. Bir hafta boyunca yaklaşık 3.000 cevap alındı.


                                          Anime Olarak Görmek İstediğimiz Mobil Oyunlar

NHN PlayArt/Nico Nico tarafıdan #Compass [COMbat Providence AnalysiS System]

#Compass üçe karşı üç capture the flag tarzı bir savaş oyunudur. Oyuncular, oyunun rengarenk karakterlerinin listesini seçerek üç kişilik ekipler oluştururlar ve belirli bir süre içinde kontrol noktalarını yakalamak için savaşırlar. En fazla kontrol noktasını ele geçiren takım galip ilan edilir.

Oyunun sanat yönetmeni Daisuke Fujita, #Compass'ın anime uyarlaması için en iyi seçim olduğu haberi ile Famitsu tarafından temasa geçti. Oyunun tüm personelinin şaşırdığını ancak hem çok mutlu hem de onurlandırıldığını söyledi.  Oyun zaten YouTube'da bir kısa web diziye ilham kaynağı olmakta.

COLOPL tarafından Alice Gear Aegis

Alice Gear Aegis, Humikane Shimada'nın (Frame Arms Girl, Girls und Panzer, Strike Witches) karakter tasarımlarını kullanan bir 3D mecha shooter oyunu.

DeNA tarafından Megido 72

Oyuncular Solomon'un rolünü üstlenirler ve Armageddon'u körfezde tutmak için 72 iblisinin gücünü kullanırlar. Oyunun oynanışı turn-based zindan temalı.

Aniplex ve Sony Music tarafından Band Yarōze!

Temmuz ayında oyun hizmetinin bitmesine rağmen, Banyaro hala çok fazla hayrana sahip! Müzik ritim oyunu dört gruba ayrıldı: BLAST, Osiris, Cure²tron ve Fairy4pril ve oyundan önce bir takım CD'ler ve birkaç konser düzenlendi.

COLOPL tarafından Shiro Neko Project

Shiro Neko Project 2014 yılında Japonya'da piyasaya sürüldü ve birçok hayranı bulunmakta. 3D aksiyon RPG gerçek zamanlı savaşlar sunuyor ve oyuncular dürtlü gruplar olarak birleşip düşmanlarını yenebiliyorlar. Şehir binası da karakterinizin nasıl geliştiğini etkileyebilecek önemli bir özellik.

Famitsu App sayfası, sonuçları demografik olarak daha da düşürmektedir. Örneğin, #COMPASS, gençler, erkekler ve kadınlar arasında en popüler oyun iken Band Yarōze! 20'li yaşlarında olan kadınlar arasında yüksek sırada yer almakta.


Kaynak:ann

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları