JAPON KÜLTÜR FESTİVALİ 芸文祭 (GÜNCELLEME)
Festival, Japon Sanat Merkezi (JSM) tarafindan Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun himayesinde ve Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle, 25 Şubat – 3 Mart 2017 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

Asya kıtasının iki ucunda bulunan Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk, sanat ve kültür köprüsü “JAPON KÜLTÜR FESTİVALİ” ile artıyor. Japon Sanat Merkezi (JSM) tarafindan Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun himayesinde ve Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle, 25 Şubat – 3 Mart 2017 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) yapılan bu festivalde, Japon gelenekleri ve kültürünün çeşitli yönleri tanıtılıyor. 

Image

İstanbul Japan Week dahilindeki bu yılki festivalin teması “Çocuk ve Hayal”. Çocuklara ve çocuk olmayı unutmamış yetişkinlere yönelik olarak çok sayıda etkinlik planlanmış. Festivalin zamanlaması da Japonya’da her yıl geleneksel olarak Şubat sonundan Mart başına kadar kutlanan “HİNAMATSURİ” yani “Oyuncak Bebek Bayramı”na uygun olarak seçilmiş. Bu bayram özellikle kız çocuğu olan evlerde bahtının açık, kısmetinin bol olması için el yapımı oyuncak bebeklerin sergilenmesiyle yapılır. 

Ayrıca, yine “Çocuk ve Hayal” temasına uygun şekilde bir SENBAZURU “Japonya’ya Bin Turna” kampanyası düzenleniyor. Hafta boyunca açık kalacak origami standında ziyaretçiler dileklerini yazacakları kağıtları turna şeklinde katlayacak ve toplanan bin turna Japonya’ya gönderilerek dileklerin gerçekleşmesi için geleneklere uygun bir şekilde törenle yakılacaktır. 

 Japon ve Türk sanatçıları bir araya getiren “NİTTOTEN 6” resim sergilerinin bu yılki özel konuğu Japonya’nın en ünlü çocuk kitabı yazar ve çizerlerinden olan Kobayashi Yutaka. NİTTOTEN 6’da onun orijinal resimlerinden oluşan bir özel serginin yanında, festival vesilesi ile yayınlanan “Prenses Kaguya” ve “Miyamoto Musaşi” sergileri ile ikebana, bonsai, kimono, Hina oyuncak bebek sergileri; Sumie, shodo, origami, çocuk kitabı resimleme teknikleri, Japon çocuk oyunları atölyeleri; dans, kılıç sanatı (İaido), çay töreni gibi performanslar ve konferanslar düzenlenecek; ayrıca “Japan Week Go Turnuvası” ve “13. Japon Filmleri Festivali”ne dahil film gösterimleri yapılacaktır. 

Günlük program, ücretsiz ve ücretli etkinlikler için şu linki inceleyebilirsiniz. Atölye, workshop, film gösterimi gibi etkinliklere katılmak isteyenler ya [email protected]'a mail göndermeli ya da konsolosluğun sitesinden kayıt yaptırılmalıdırlar. 

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi
Tarih: 25 Şubat - 3 Mart

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları