Hatsune Miku Kimin Nesidir?
Hatsune Miku bir anime değildir. Hatsune Miku bir anime karakteri değildir.

Hatsune Miku'nun Bilgileri:

Hatsune Miku, Vocaloid2 adlı program ile yaratılmış sanal bir sanatçıdır. 31 Ağustos 2007 tarihinde Loituma Girl parodisi olarak yaratılmıştır. 16 yaşındadır. 158 cm. boyunda ve 42 kilo ağırlığındadır.

Hatsune Miku kimdir:

Hatsune Miku, Yamaha’nın vokalleri olan Meiko ve Kaito’nun piyasaya sürülmesinden sonra, Crypton Future Media tarafından geliştirilen ilk Vocaloid’dir. İngilizce ve Japonca bir Vocaloid’in geliştirilmesinin ardından, o Vocaloid’e verilecek olan “Hatsune Miku” ismi, Vocaloid 2’nin duyurularından kısa bir süre sonra kararlaştırıldı. Aslında ilk amaçlanan karakter tasarımı farklıydı, fakat ilk tasarım geciktiği için, daha sonra Megurine Luka isimli bir Vocaloid için kullanıldı. Miku, Kagamine Rin/Len ve Megurine Luka’nın da yer alacağı “Character Vocal Series” isimli bir Vocaloid serisindeki ilk Vocaloid olarak tasarlanmıştı. Vocaloid’lerin her biri belirli bir konsepte ve sese sahipti.

Miku, Yamaha’nın Vocaloid 2 teknolojisini kullanarak inşa edildi ve daha sonra yeni motor sürümlerine güncellendi. Kendisi, Japon ses aktrisi Saki Fujita’nın kontrollü ses numuneleriyle yaratıldı. Tüm bu numunelerde, teker teker söylenmiş Japonca ses örnekleri bulunmaktadır ve bu ses örnekleri bir arada kullanıldığında, anlamlı cümleler ve şarkı sözleri yaratılabilmektedir. Sentezleyici motor tarafından bu ses numuneleri adım adım dizilerek bir araya getirilir ve Vocaloid yazılımı içerisinde bir klavye şekline bürünerek kullanıcının hizmetine sunulur.

Crypton, Hatsune Miku’yu 31 Ağustos 2007 tarihinde yayımladı. Crypton’un Miku’yu yayımlarken fikri şuydu: “Şarkıların kaybolduğu yakın gelecekteki bir dünyada bir android divası.”[4] Hatsune Miku, İngilizce sesli kitaplık da dahil olmak üzere 31 Ağustos 2013’te Vocaloid 3 için yayımlandı.[5] Miku, aslında firma tarafından geliştirilen ilk Vocaloid idi fakat Yamaha Corporation’ın “Meiko” ve “Kaito”nun ticari sürümlerini yayımlamış olması sebebiyle, bu durum Miku’yu firma tarafından ticari olarak satışa çıkarılan üçüncü Vocaloid yaptı.[6]

30 Nisan 2010’da, Miku için 6 farklı ses tonundan oluşan bir paket olan “Hatsune Miku Append” atlı yeni bir eklenti paketi çıkarıldı: Yumuşak (nazik, narin ses), Tatlı (şirin, genç ses), Karanlık (olgun, acımasız ses), Canlı (parlak, neşeli ses), Katı (yüksek ve net ses) ve Işıltı (mesum ve cennetsi ses).Hatsune Miku Append, Miku’nun ses kütüphanesini genişletmek için yaratılmıştır ve bu nedenle orijinal program, kullanıcının bilgisayarında daha önceden kurulmuş olmalıdır. Bu, bir Vocaloid için çıkarılmış ilk eklenti paketidir ve daha sonraki tarihlerde Crypton Future Media’dan daha fazla Append versiyonu sunulmuştur.

Hatsune Miku’nın İngilizce şarkı versiyonu 2011’de duyuruldu ve 2012 bitmeden yayımlanması planlanmıştı. Ancak, Vocaloid 2 motorunda yaşadıkları İngilizce teleffuz sorunları ve Vocaloid 3 motoruna geçme kararı almaları, İngilizce versiyonla ilgili alınan bu yayımlanma kararını erteledi. İngilizce sürüm, 31 Ağustos 2013 tarihinde dijital dağıtım yoluyla yayımlandı.

Oyunlarda ise ilk olarak Hello Work DS adlı oyunda gözüküyor. Ardından kendi oyunu olan Hatsune Miku: Project DIVA çıkıyor.

İlk canlı konseri Animelo Summer Live’da veriyor. Kendisi artık anime müziklerinin simgesi haline geliyor.

Bir çok vocaloid var fakat hiç birisi Hatsune kadar ünlü değil. Kendisi turneye çıkıyormu bilmiyorum ama birçok konseri bulunmakta.

Hatsune Miku'nun örnek bir şarkısı

Size önerdiğim Hatsune Miku'ya ait bir şarkı

Size önerdiğim Hatsune Miku'ya ait bir başka şarkı

Hatsune Miku anime midir?

Hatsune Miku bir anime değildir.

Hatsune Miku bir anime karakteri değildir.

Hatsune Miku bir vocaloidir.

Vocaloid nedir: Vocaloid, sanal şarkıcılar üretmeye yarayan ve pek çok sürümü olan bir programdır. E, Japonlar'dan çıkınca da; karakterler anime karakteri gibi oluyor. Ayrıca, vocaloid karakterlerine de "vocaloid" deniyor, ve her vocaloid'in bir itemi var.

Gözlerimi ilk açtığımda Dünya'yı masum zannederdim ama değilmiş ,meğer acıların yeriymiş.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları