Gerçek Dünyanın Şeytanı Drifters' da
Not:En aşağıya bir müzik ekledim onu açıp içeriği öyle okumanızı tavsiye ederim.

Hitler gerçek hayatta dünyanın yaşamış en kötü insan ünvanını almak için ilk sıradadır herhalde. Yaptıkları olsun yaptırdıkları olsun şeytani derecede kötü. Şimdi de görüyoruz ki onun kötülüğü gerçek hayatla sınırlı kalmamış ve fantastik dünyaya da taşınmış.

Drifters' daki en ilgi çekici karakter neden Hitler?

Önce biraz Drifters hakkında bilgi verelim:

Shimazu Toyohisa Sekighata Savaşına karışmış iken Ii Naomasa’ya ölümcül şekilde yaralamayı başarır, ancak kendide bu esnada kritik şekilde yaralanır. O kanlı ve harap olmuş alandan yürürken kendini bir yığın kapıyla dolu bir koridorda bulur. Orada masada oturan gözlüklü biri onu beklemektedir. O adamın ismi Murasaki’dir ve Toyohisa’yı en yakın kapıya gönderir.

Toyohisa o kapıdan geçince gözlerini başka bir dünyada açar. Orada kendisi gibi oraya transfer edilmiş güçlü savaşçılar ile karşılaşır. Bu savaşçılardan oluşan grubun ismi “Drifters(Sürüklenenler)”dir.

Kaynak: Türkanimetv


Gerçek dünyada Hitler belki de kötülük kelimesinin sözlük anlamlarından biri olabilir.Ama fantastik bir dünya olan Drifters' a kadar sıçramış olması biraz ilginç.

( Spoiler içerir. )

Drifters tarih boyunca yaşamış ünlü kişilerin hayat hikayelerini ve onların ölümlerini de işlemiştir ve bu kişileri her şeyleriyle birlikte ejderler, cinler, perilerin olduğu klasik bir fantastik dünyaya taşır Drifters. İşte bu tarih boyunca yaşamış kişiler galiba sonlarına çok kızmışlar ki  fantastik dünyaya dalıp buradaki canlıların da sonu olmaya karar vermişler.

Image

Bununla birlikte Ends'lerin kötü Drifters'ların iyi olduğunu söyleyemeyiz.

Rus prenses Anastasia ve Joan of Arc ikisi de Ends iken kanunsuz çift Butch Cassidy ve the Sundance Kid  ve Hannibal ise Drifters.

Ve sonra Hitler var.

Image

Burada ki ilginçlik aslında Hitler'in gerçek dünyada zaten var olmuş olması ve şimdide fantastik bir dünyada ortaya çıkmış olması yani Hitler iki karakteri tek bir karakterde birleştiriyor.

Animenin hiçbir yerinde Hitler ile karşılaşmıyoruz ama ne yazık ki onun bıraktığı etkilerden de kaçamıyoruz sürekli bir şekilde yaptıklarıyla, yaptırdıklarıyla, söyledikleriyle karşımıza çıkmayı başarıyor.

Hitler fantastik dünyanın takvimine göre 60 yıl önce Drifters dünyasındaki Orte Krallığına varıyor.Zamanla dünyaya da iyice alışan ve ezilen halkı gören Hitler halkın ayaklanması için konuşmalar yapmaya başlıyor yani halkı gaza getiriyor düzenin bozulması için.10 yıl sonra Hitler kendine destekçiler buluyor ve Drifters'dan 40 yıl önce de hükumeti devralıp bir nevi kendi krallığını kuruyor.

Image

Hitler zamanla ırkçılık, milliyetçilk gibi kavramları kullanarak canlıları kendi etrafında savaşa sokmuştur.Bu dünyada da durmamış yani.Çeşitli insan dışı ırklar da zamanla imparatorluğun kölesi haline gelip çeşitli şekillerde kullanılmaya mecbur bırakıldı.

Image

Hitler gerçek dünyada kullandığı kavamları burda farklı kullandı ve değişik algılar yarattı.Krallığı diğer krallıklardan üstündü bir kere ne olursa olsun. Bu dünyada en büyük müttefiklerinden birinin eşcinsel olması yüzünden homofobik olduğunu söyleyemeyiz.Hitler zamanla kendine sadık olan bir nüfus da buldu her şey onun için iyi gidiyorken sonra beklenmedik bir ley yaptı ve kendini öldürdü.

Image

O öldükten sonra ülkede savaşlar çıkmaya başladı ülke parçalandı mahvoldu.Yani demek istenen şey Hitler o kötü rejimleriyle aslında devleti bir arada tutup onun kaybolmasını sağlamış şahsen ben öyle düşünmüyorum.Ne olursa olsun Hitlerden önce de bu halk refah seviyesindeydi ve mutluydu. Hitler'den sonra yok olmalarının sebebi ise daha önce böyle bir kötülüğe maruz kalmamış bünyeleri kötülükle donanınca tabi ki eskisi gibi olmaz ve tabi ki onlarda yıkım için uğraşırlar.

Image

Tabi zamanla ,aradan uzun bir zaman geçtikten sonra ülke kendini toparlıyor ama ne yarar o zarar ne olacak, o tahribat...

Official Trailer

Gospel of The Throttle - Drifters OP full by Tatsu99

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları