Geleneksel Japon Ahşap Sanatı Ghibli Karakterleri ile Buluştu
Bill Mudron'ın detaylı ve enfes çalışmalarına göz atın, asla pişman olmayacaksınız.

Sevilen animatör Hayao Miyazaki 1800'lü yıllarda doğmuş olsaydı Shin-Hanga baskı sanatçısı Kawase Hasui'nin  mizacında bir ahşap yazarı olabilirdi. İllüstratör Bill Mudron bu alternatif tarihin büyüsüne kapılarak My Neighbor Totoro, Princess Mononoke ve Spirited Away filmlerindeki huzurlu anları yeni baskı stili ile birleştirdi; geleneksel Japon sanatından kopmadan ve ahşap üzerinde. Ahşap üzerinde yapılan bu sanata gravür denildiğini de şuraya not düşelim. 

Serinin fikri, Mudron, Studio Ghibli hakkında bir belgesel izlerken oluşuyor ve Mudron, şöyle devam ediyor: "Geçen yaz Kawase Hasui ile ilgili iki ciltlik bir kitabın bir kopyasına denk geldim ve bu resimlere bakarken Ghibli belgeseli canlandı gözlerimde. O zamandan beri bu fikri bu iki sanatın bir araya gelmesini aklımdan atamadım."

Hasui'nin bu kitabını elinden düşürmeyen Mudron, tasarımları önce Photoshop'ta hazırlıyor, sonra ahşaba uyguluyor. Onu yoran tek detay bu değil, renkler konusu da kendisini ciddi anlamda yoruyor.  İşte Mudron'ın web sitesinden detayları ile birlikte birkaç başarılı çalışma. Devamı için Mudron'ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Ayrıca bu çalışmalar hoşunuza gittiyse daha önce Jed Henry'nin hazırlamış olduğu Geleneksel Japon Sanatı ile harmanlanmış anime karakterlerine de göz atabilirsiniz


kaynak: thecreatorsproject

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları