Dünyanın En Uzun Soluklu Animesi 'Sazae-san' Tarihte 2. Kez COVID-19 Sebebiyle Ertelendi
Dünyanın en uzun soluklu TV anime serisi Sazae-san, yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle, 1975'ten bu yana ilk defa, 17 Mayıs'ta yeni bölümlerin yayınlanmasını askıya aldı.

Bu hafta, çok uzun bir süredir devam etmekte olan TV anime Sazae-san'ın yeni bölümünün yayınlanmasından hemen önce resmi web sitesi, 51 yaşındaki serinin animasyon üretiminin Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle askıya alındığını ve 17 Mayıs'tan itibaren TV animenin eski bölümleri, kanser nedeniyle Mart ayında vefat eden ses aktörü Hiroshi Masuoka'nın (Masuo Fuguta) ses aktörlüğünü yaptığı bir bölüm de dahil olmak üzere yeniden yayınlanacaktır.

 

Sazae-san, Japonya'da kültürel bir simge olarak görülmektedir, imparator ve kızı bile seriyi izlemekten büyük zevk aldığını ifade etmiştir. Sazae-san'ın askıya alınması anime tarihinde ikinci kez yaşanmaktadır. Japonya'daki fiyatların "delice yüksek" olduğu 1975 petrol krizi sırasında Sazae-san, 2 Şubat'tan 2 Mart 1975'e kadar bir ara vermişti ve şimdi bu olay serinin ilk arasından şimdiye kadar ki ilk kez yaşanmıştır. 

Ses aktörü Midori Kato (Sazae'nin orijinal ses aktörü), 4 Nisan'da Radio Nikkei'nin "Chūō Keiba Jikkyō Chūkei" programında Sazae-san animesinin COVID-19 hakkındaki endişeler nedeniyle süresiz olarak ses kaydı oturumlarını durdurduğunu açıklamıştır. Kato, radyo programında sağlık durumunun şu anda gayet iyi olduğunu belirtmiştir.

 

Resmi web sitesi yeni bölümlerin ne zaman yayınlanacağını çok yakında açıklayacaktır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları