Doraemon’un Ortak Yaratıcısı Fujiko Fujio 88 Yaşında Vefat Etti
Motoo Abiko olarak da bilinen sanatçı Ninja Hattori-kun, Kaibutsu-kun, Pro Golfer Saru, Warau Salesman mangasının da yaratıcısıydı.

Manga yaratıcısı ve Doraemon’un ortak yaratıcısı Fujiko Fujio (gerçek adıyla Motoo Abiko) 7 Nisan sabahı Kawasaki’deki rezidansında ölü olarak bulundu.

Polis 8:40 civarlarında sanatçının evinden birisinin yığıldığını bildiren çağrıyı aldıktan sonra olay yerine gitti ama vardıklarında Fujiko çoktan ölmüştü. Polis, Fujiko'nun ölümünü araştırıyor ama üstünkörü bir incelemenin ardından Fujiko'nun herhangi bir şüpheli yaralanma veya yaraya sahip olmadığını açıkladı.

The duo behind Doraemon

Fujiko A. Fujio en yakın çocukluk arkadaşı Hiroshi Fujimoto diğer adıyla Fujiko F. Fujio ile yaptıkları uzun süredir devam eden anime ve manga serisi Doraemon'un yaratıcıları olarak biliniyorlardı. İkili 1987’de yollarını ayırarak başka içerikler çıkaracaklarını duyurmuşlardı. Fujiko F. Fujio ise 1996 yılında 63 yaşında vefat etmişti.

 

Doraemon ilk olarak Aralık 1969 da manga serisi başlamıştı ve toplam 1345 bölümü olan serinin son cilti 1996 da yayınlandı. Aynı zamanda üç farklı anime serisi ve 40'tan fazla animasyon filmi de çıkmıştı. Doraemon günümüzde hâlâ birçok kişi için çocukluk anısı olmaya devam ediyor.

 

 

20 yaşında ve artık hititoloji öğrencisi değil yine de ne yaptığı ya da ne okuduğu hakkında hiçbir fikri yok. Yalan dünya ve kedilere bayılır. I'm fine diyip fine olmayan bir infp. Soru sormak isterseniz kapısı her zaman açıktır <3

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

2 comments

raşel
This comment contains spoilers. Click here if you want to read.

Doraemon sono poketto de kanaesasete ne...

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg
kiyochi
This comment contains spoilers. Click here if you want to read.

çocukluğumun animesi

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

Disqus Yorumları