Bayan Kobayashi’nin Ejder Hizmetçisi Gerçek Dünya da
Bir anime de gördüğünüz yerlerin gerçek hayatta da olduğunu söylesek ne dersiniz? Bayan Kobayashi'nin Ejder Hizmetçisi'nde bunun olduğunu öğrendik anime de gösterilen yerlerin çoğu meğer gerçekten de varmış zaten yaratıcı gerçek dünyadan örnek almış ama sanki biraz fazla mı abartmış? Karar sizin.

Anime vs. Gerçek Hayat

Animenin konusu hakkında kısa bir özet geçelim önce:

Kobayashi evde tek başına kalan birisi, en azından birisiydi. Çünkü bir gün Tohru kapısına geldi ve birlikte yaşamaya başladılar. Tohru normalde insanlara yukardan bakan ve onları aptal olarak gören birisi. Ancak Kobayashi-san onu kurtardığı için, ona olan borcunu ödemek için elinden geleni yapıyor ve ona çeşitli şeyler yaparken yardım ediyor. Ama her şey plana göre gitmiyor. Çok çalışkan bir iş kadınının, ejderha kızla efsanevi ve komik günlük yaşam hikayesi.


KyoAni ikinci bölümde Tohru ve Kanna arasında olan kavga ile sadece bu sezonun en iyi dövüş sahnesi vermekle kalmadı, ayrıca bize biraz o muhteşem arka planlarından da biraz gösterdi. Bugünler de KyoAni görselleriyle adından söz ettirdi, geçen sezon ise bunu animeleriyle yapıyordu. Euphonium'un güzel foto gerçekçi stili, Bayan Kobayashi'nin Ejder Hizmetçisinin dikkat edilince daha güzel olmasını sağlıyor. Söylemeye bile gerek yok, arka planlar harika görünüyor, ve şovdaki yerlerin gerçek dünyadaki karşılıklarıyla birlikte verilmesi onun tarzını daha bir ilginç kılıyor. İnsanı adeta animenin orada geçen sahnesine götürüyor.Her şey uzun bir içki ziyafetinden sonra Kobayashinin, ormanda başıboş dolanırken yaralı ejderhayı görüp onu kendisiyle birlikte yaşaması için apartmanına çağırmasıyla başlıyor. Ertesi sabah, Tohru, Saitama Eyaleti Koshigaya'da olan yeni evi saydığı yerde birden ortaya çıkıyor (eve Akihabara'dan geçerek gidiyor fakat hizmetçi kıyafeti fikrini nerden alıyor henüz bu konuda fikrimiz yok). Koshigaya, tahmini nüfusu 337.000 olan, Tokyo'nun biraz kuzeyinde bulunan bir yer. Şimdi anime de geçen yerler ile bunların gerçek dünyada ki yerlerini karşılaştıralım.

Tüm resimler GOOGLE STREET VIEW ile çekilmiştir.

Image

Bayan Kobayashi'nin ejder hizmetçisinde ki Oborozuka İstasyonu, gerçek hayatta Koshigaya İstasyonuna Tobu Demiryolu tarafından işletilen Tobu Skytree hattında bir tren istasyonuna dayanıyor. Yukarıdaki resim istasyonun batı tarafındaki çıkışı göstermekte. KyoAni görselleri için modellerini her zaman olabildiğince yakından tanımak için çok çabalar ve bu sadece şova özel bir durum değildir.

Image

Koshigaya'nın evinin yanı sıra, anime de ki diğer bir önemli yer de Kobayashi'nin iş yeri. Ofisi, Tokyo'nun merkezinde, Chuo Ward'da, Hİgashi-Nihombashi İstasyonu'na yakın bir muhitte yer alıyor.Bölgenin geri kalanının hemen hemen her şeyi aslına uygunken ofis binası eksik. Anime de ki ofis binasının yerinde gerçek hayatta Chicken Place (chikenpureisu) adlı bir restoran var.

Image

 Kabul etmeliyiz ki çoğumuz hiç bir zaman canavar kız şovlarının büyük bir hayranı olmadık, ama bu sezon Byan Kobayashi'nin Ejder Hizmetçi'si ve Canavar Kızlarla Görüşme'nin galası, fikrimi sade ve sadece bu sezonluk değiştirebilir.

Image

Image

Gerçek işaretler, Mukojima ve Shinjuku'ya yol gösterirken, anime ejderha için biraz kelime oyunu yapmış  ayrıca  ejderha için  kanji ( Çince yazı karakterlerine Japoncada verilen isim)'den de işaretler içermekte.

Image

Tohru, Kobayashi ve patronu işten sonra bu izakaya ( Japonya da mezeli meyhanelere verilen isim) gidiyorlar. Merak ediyorum da acaba ejderlerin içki içmesine izin var mı? 

Image

Kobayashi eve dönüş yolunda uykuya daldıktan sonra, Tohru sadece geri Koshigaya uçmaya karar verir.Daha sonra nerede olduklarını anlamak epey zor olduğu için bu durumlarda bir  ejderha hizmetçinin olması iyi bir şeymiş gibi görünüyor.

Image


Image

Bu iki çekim zaten Koshigaya'dan.

Image

Koshigaya İstasyonu'nun batı çıkışındaki bu küçük izakaya anime'de "sakesuke" diye adlandırılmıştır, ancak gerçek hayatta sadece "don" dur.

Image

Image

Image

Image

Tohru'nun Kanna'ya insan dünyasının işleyişini anlattığı sahne.

Image

Yukarıdaki ve aşağıdaki her iki fotoğrafta Koshigaya İstasyonun batı yönündeki çıkışının önünden.

Image

 Image

Bu küçük oyun alanı da Koshigaya İstasyonu'nun yakınında bir yerlerde. 

Image

Image

Image

İkinci bölümde ayrıca Koshigaya İstasyonu'nun doğu yakasını da görüyoruz.

Image

Daha önce de söylediğimiz gibi istasyonun adı anime de Oborozuka olarak geçiyor.

Image

Image

Koshigaya İstasyonu'ndaki Koshigaya Twin City alışveriş merkezi.


Image


Image

Buraya bir de animenin tanıtıcı videosunu bırakıyoruz.İyi seyirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları