Attack on Titan 2 İlk İzlenimlerim
Aynı yüksek aksiyon daha güçlü titanlarla ve daha dolu bir hikaye ile birlikte.

İlk Attack on Titan oyununu sevmemin nerdeyse tek bir sebebi vardı oda 3boyutta hareket ekipmanıyla aynı animede gözüktüğü gibi gezinebiliyor olmamızdı. Hatta bana o rezil örümcek adam oyunlarını aldıranda yine bu mekanikti. Sırf New-York'ta ağ atarak dolaşabilmek içindi. KOEI Tecmo'nun yapacağı devam oyununa bi göz atmak için dört gözle beklerkende aklımda yine bu düşünceler vardı ve hayal kırıklığına da uğramadığımı söyleyebilirim.Yeni oyun bizlere ağaçların ve binaların arasında uçarken yine aynı hissiyatı yaşatmayı başarabiliyordu. Bunu yaparken ilk oyunda olan boş alanları da doldurmuş. Yeni oyun mutliplayer kanadına ise animenin ve manganın tutkunlarına yönelik bazı havalı denilebilecek özellikler eklemiş.

Hikaye modunda ise bir karakterden diğerine geçiş yaptığımız ve onların hikayesini onların gözünden gördüğümüz yapı değişmiş durumda. Artık oyunda "Our Man"(oyunda erkek ya da kadın olabilirsiniz) denilen kendi kişiselleştirilebilir karakterinizi oluşturmanız gerekiyor. Bu karakter hikayeye göre arka planda orda bulunan ama sahne karşısına çıkmamış ama Eren Shiganshina dan kaçarken ki onunla aynı kaçış botundaymış, 104. birliğe kayıt olurken ise bir kaç sıra arkasında bulunmuş. Bunun amacı ise hikayeyi deneyimlerken kendinizi yalnızca tek bir karakterin yerine koymanızı engellemek.

Buda hikaye sanki fanların tutupta kendini zorla eklettirmeye çalışması gibi tuhaf bi durum açığa çıkarmış. Bu kadar kısa sürede ekiple böylesine kaynaşıp böylesine kilit birisi olmanıza rağmen daha önceden adınızın hiç geçmemiş olması gibi durumları açığa çıkarmış bu olay. Ama yinede bunun da kendine göre bir cazibesi var ve getirisine götürüsüne bakınca sanırım böylesi daha iyi olmuş denebilir. Karakter tasarımları ise Isayama karakter estetiğine göre oldukça iyi durumda tabi eğer uğraşırsanız değişik tipler de oluşturabilirsiniz. Bunların hepsine ek olarak oyunda bizlere yeni bir arkadaşlık sistemi bulunmakta bu sistem sayesinde 104.üncü birliğin ekip üyelerinden puanlar kazanabilirsiniz.

Image

Oyun erken aşamada genel olarak aynı, titan eğitimide buna dahil  eğer ilk oyunu oynadıysanız bu kısımlarda da benzer şeylerle karşılaşacaksınız. Oyunun ilk kısımlarında karşılaşabiliceğiniz yenilikler genel olarak eski mekaniklerin farklı özellikler eklenmiş hali şekilnde karşınıza çıkacak. Tabii bunun yanında boş vaktinizde istediğiniz gibi gezip dolaşıp ekip üyeleriyle sohbet edip arkadaşlığınızı geliştirebileceksiniz. Bana söylenenlere göre oyunnun hikayesi 2.sezonun sonuna kadarlık bir kısmı kapsayacakmış ve kendisine özgün bir sonu varmış.

Devam oyununda ki en büyük fark ise titanların ta kendisi.İlk Attack on Titan oyunu çok eğlenceli bir üç boyutta hareket ekipmanı kullanımı sağlayıp,titandan titana zıplayıp onları öldüren bir titan kesme makinası olmanızı sağlasa da karakterler de olan titanlara karşı korkma hissiyatını tam olarak yansıtamamıştır.Titanları öldürmesi çok kolay ve başlangıçtan itibaren onları öldürmeniz için hiç bir neden yok.Eğer yetenekli ve dikkatli iseniz onları öldürmeye ulaşırken sizi durdurabilecek çok az şey var.Fakat artık bu değişti.En küçük titanlar bile kolayca yere serilemiyor,ya sizi ezmeye veya havada yakalamaya çalışıyor ya da direkt olarak üstünüze atılıyor.Oyunun başından itibaren titanları alt etmek epey zor ve uzuvların daha güvenli hedefler sağlamasıyla oyun animeye daha sadık kalıyor.Titanları alt etmenin doğal yolu bacaklarını parçalayıp hareketlerini kısıtlamak sonra aynı işlemi kollarına uygulamak ve son olarak da enselerine hareketsiz kısımdan yaklaşmaktır.Başlangıçta titanları alt etmek çok zor olsa dahi ne yaptığınızın farkına varınca daha tatminkar bir hal alıyor.

                   Image

Bir başka eklenti ise takımların birbirine karşı mücadele ettikleri versus modu. Bu modda takımlarınız aynı şehire bırakılıyorsunuz şehirde çeşitli titanlarla ve tuhaf tuhaf bazı hedeflerle karşılaşabilirsiniz. İsterseniz takımdan ayrı ister koordine bir şekilde oynayabilirsiniz. Ya da direk karşı takımı da hedef alabilirsiniz orası size kalmış. Rakip takımı sabote edebilecek belli başlı bazı araç gereçlerle kuşanabiliceksiniz (örnek olarak sis bombaları). Ayrıca sizin kestiğiniz titanin puanını rakip takıp çalabiliyor olucak (kill steal). Bu sebeple önemli bazı hedeflerin etrafında sürekli olarak daireler çizen ve o titanın kolunu bacağını doğramaya çalışan ve öldürcü darbeyi vurmaya çalışan ve tüm puanı sahiplenmeye çalışan 3-5 tip görürseniz şaşırmayın.

          Image

Oynun Switch versiyonunda çok oyunculu modunda oynarken ise gözle görünür bazı ayarlamalar yapılmış durumda. Mesela ufuk mesafesi kısaltımş durumda ve titanların tuhaf tuhaf hallere girdiklerini görebiliyoruz.Mesela titanlar uçan insanları yakalamaya çalışırken katlanıyorlar (evet baya katlanıyolar kağıt gibi). Bacaklarının arasından birisi koşar ise vucutları bacakların arasına kadar sarkıp ters taraftan geri yükseliyor. Bu ikisi heralde oyunda gördüğüm en büyük iki problem.Her iki platformda da rastladığım en büyük sıkıntı ise heralde  titanlarının enselerini kesmeye çalışırken kafalarının sağdaki soldaki binaların içine girmesi oldu bu durum oyunun zorluğu farklı bir boyuta çıkarmış.

Genel olarak oyunun yeni izlenimi gayet iyiydi.Görünüşe bakılırsa KOEI Tecmo Games Attack on Titan 2'de  özellikler eklerken ve düzeltmeler yaparken hayranlarına kulak veriyor (yada en azından benim istediğim değişikliklerin birçoğu gerçekleşti)artık Titanlar ile olan dövüşler daha otantik gözüyükor ve oyuncuları yalnızca havada uçup durmaktan fazlasını yapmaya itiyor.Çoklu oyunculu modundan ne kadar çok keyif aldığıma şaşmış haldeyim . Hikayenin ilk yarısını tekrarlamak için sabırsızlıkla beklemiyorum, ancak yeni karakterlerin hikayelerini ve arkadaşlık sisteminin nereye gittiğini görmek ilginç olacak.

Artılar - Eksiler

+ Özgün karakter oluşturma

+ Harika çok oyunculu mod

+ Titanlar korkutucu

- Hikayenin başları aynı

- (Switch) Görüş mesafesi oldukça kısa

- (Switch) Titanlar katlanıyor


Kaynak: crunchyroll

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları