Animelerin En Popüler Buz Ustalarının Düşündüğünüzden Daha Fazla Ortak Noktası Var
Animelerdeki buz kullanıcıları genellikle soğuk ve aklı başında kişiler olarak karşımıza çıkarlar. Bununla beraber, sert bir dış görünüş ve ürpertici güçlerden çok daha fazla ortak noktaları vardır.

 

Birçok popüler anime, sert kışlardan ve havadaki acımasız soğuklardan etkilenmeyen bir buz kullancısına sahiptir. Bu karakterler soğuk ve belki sessiz ya da etraflarındakilere karşı kayıtsız görünme eğilimindedir. Kişilikleri başkalarını soğukkanlı olduklarına inandırsa da, bu buz kullancılarının sert dış görünüşlerinden çok daha fazlası vardır.

Animelerde bu buz kullanan savaşçıların çok fazla ortak noktası vardır. Sadece becerilerinde ustalaşmakla kalmazlar, aynı zamanda sevdikleri için gizlice yumuşak bir noktaya sahiptirler.

DIŞARIDAN SOĞUK GÖRÜNÜRLER

 

Buz kullanıcıları dışarıda soğuk ve kaba görünürler. Genellikle arka planda takılırlar ve neredeyse hiç diğerleriyle etklieşime girmezler. İnsanlardan kaçınıyor gibi görünseler de, buz kullanıcıları bazen yalnızlığı tercih eden ya da One Piece'den Aokiji gibi çok rahat olan içe dönük bireylerdir.

Aokiji çoğu zaman tembel ve ilgisiz görünür ama hafife alınmaması gereken tehlikeli bir kişidir. Buz kullancıları bir partner ile çalışmayı istemeyebilir ancak eğer kişiliklerini dengeleyen biriyle eşleşirlerse, başarısızlıkları söz konusu bile olamaz.

Görünüşte soğuk kalpli bir buz kullanıcısı örneği, Akame ga Kill'den Esdeath'dir. İmparatorluğun en üst düzey generallerinden biri olarak zalim ve ince düşüncelidir. Esdeath, babasının güçlülerin hayatta kalacağı ve zayıfların öleceği felsefesini takip etmiştir. Zayıf gördüğü ve çıkarcı olduğunu düşündüğü kişilere karşı çok az anlayış göstermiştir. Şöhretine rağmen, takipçileri onun gücüne hayran kalmışlar ve ona bir lider olarak bakmışlardı ve hatta ana karakter Tatsumi'ye karşı yumuşak yanını göstermişti.

AKLI BAŞINDA KİŞİLERDİR

Diğerleriyle karşılaştırıldığında, buz kullanıcıları genellikle en olgun karakterler arasındadır ve asabi karakterleri mantıklı düşünmeye itme eğiliminde olan karakterlerdir. Örneğin, Bleach'den 10. bölüğün kaptanı Toshiro Hitsugaya. Bölüğün teğmeni Rangiku Matsumoto ile karşılaştırıldığında Toshiro, çocukça davranışlardan rahatsız olan ciddi huylu bir kişidir.

Bir başka sakin ve aklı başında buz kullanıcısı Naruto'dan Haku'dur. Haku, ninjutsusunda becerikli ve yetenekli bir dövüşçü olmasına rağmen, başkalarını öldürmekten hoşlanmazdı ve mümkünse bunu yapmaktan kaçınırdı. İnce ve hızlı düşünmesiyle, yeteneklerini rakiplerine en az acıyı çektirmek için kullandı. Savaşta sakin kalma yeteneği ve buz ninjutsu'su onu Naruto ve ekibi için zor bir rakip haline getirdi.

İÇTEN İÇE YUMUŞAK KALPLİLERDİR

Dışarıdan soğuk görünmelerine rağmen buz kullanıcıları, belli etmeseler de arkadaşlarına çok değer verirler. Fairy Tail'den Grey Fullbuster'ın Natsu'ya yaptığı gibi birbirleriyle zıtlaşsalar bile, arkadaşlarını korumak için büyük çaba harcarlar. Bu, hayatlarını riske atmak anlamına gelse bile buz kullanıcıları hedeflerine ulaşmak için ellerinden geleni yapacaktır.

My Hero Academia'dan Shoto Todoroki, serinin başında sınıf arkadaşlarından uzaktı. Kimseyle ilişki kurmaya hiç ilgi göstermedi, babasına inat buz tuhaflığını geliştirmeye odaklanmaya devam etti. Izuku Midoriya'nın yardımıyla Todoroki bir karakter olarak büyüdü ve arkadaşlarıyla geçinmeyi öğrendi. Todoroki, Kahraman Katil:Leke ile karşı karşıya olduğu gibi korkunç durumlarda, bu kendini tehlikeye atmak anlamına gelse bile arkadaşlarının yardım etmekte tereddüt etmedi.

Aksiyon tabanlı animeler genellikle buz tipi güçlere sahip olan bir karaktere sahiptir. Özellikleri onları soğuk gösterse de, buz kullanıcıları sevdiklerine sessizce ama derinden önem veren saygın karakterlerdir.

Kaynak: CBR

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları