Anime vs. Real Life: ISLAND'ın Urashima'sını Bir De Gerçek Hayatta Görün
ISLAND'daki yerlere bir de gerçek dünyada göz atın^^

Bizleri güzel sahnelerine götürmesiyle ISLAND'ın gizemleri çözülmeye başladı: Niijima!

Antik Yunan'dan esinlenilmiş gibi duran açık hava kaplıcasından tutun en sıradan sokaklara kadar stüdyo hissini alabilirsiniz. Tokyo'nun uzak güneyinde olan bu yerin kuytu köşelerine kadar gezmeniz gerektiğini bile resimlerde göreceğiniz büyüleyici arka planlarından da anlayabiliriz. Anime'deki ada Urashim'nın model aldığı ada,gerçek hayatta sonu gelmez beyaz kum tanelerinden oluşan sahilleri ve adanın dört bir yanında bulunan sayısız moai tarzı heykelleriyle ünlü Niijima adasıdır. Animede Urashima adını almasının nedeninin Niijima adasındaki Urashima Taro efsanesi olduğu söylenmekte. 

(Tüm resimler  Google Street View'dan çekilmiştir.)   

           Image

           Image

Yukarıda görmüş olduğunuz resimde bahsettiğimiz antik Yunan tarzındaki yapı; 24 saat açık ve bedava olan açık hava kaplıcalarıdır. Ziyaretçiler bu kaplıcalara girerken mayo vb. şeyler giymelidir çünkü kaplıcalar karma yapılıdır.

           Image

Kaplıcaların tepesinden yakındaki bir tapınağı ve Wind ile Wave Tower'ı görebilirsiniz. Eğri duran merdivenler, sadece Niijima ve İtalya'daki Lipari adasında bulunan koga taşından yapılmadır. 

           Image

Yukarıda açıkça görülmese de bu yolda harika bir plaj günü için gereken birkaç restoran, hediyelik eşya dükkanı, mağazalar olduğundan adanın merkezi olarak kabul edilir. 

           Image

           Image

Animede bu yol Rinne'nin malikanesine giden yol olsa da aslında gerçekten Niijima'da modellenen konak burada değil. En aşağıda ondan da bahsedeceğiz.

           Image

           Image

Adayı en iyi şekilde bisikletle dolaşabileceğinizden caddenin kenarlarında bisiklet kiralamak için dükkanlar bulunmaktadır. Zaten animede de Setsuna'nın genelde böyle yaptığını görüyorduk. 

           Image

           Image

           Image

Adanın doğusunda bulunan Hibushiura Plajı beyaz kum taneleriyle olağandışı bir görünüme sahiptir. Uzun ve beyaz olan bu plaj sörfçüler arasında popüler olduğu gibi bir kaç kere de sörf turnuvalarına konak olmuştur.

            Image

            Image

Her ne kadar Tokyo'yu düşünürken uzun ve güzel plajlar ile bol yeşil ormanlı dağları aklınıza getiremeyebilirsiniz ama Niijima da Tokyo Metropolitan Hükumeti'nin yetkisi altınadır.

            Image

            Image

            Image

Yukarıdaki ahtapot görünümlü heykel koga taşından yapılmıştır ve adanın dört bir yanında bulunmaktadır.

            Image

            Image

            Image

Tıpkı animedeki gibi Niijima Refah Salonu gerçek hayatta da var ve bowling de oynayabilirsiniz.

            Image

Setsuna'yı yendikten sonra Rinna'nın zefer dondurmasını Morita İçki Dükkanı'nın yakınında kazanmıştır. 

            Image

Fotoğrafta soldaki taşta yazan yazı gibi adanın batısında bulunan bu yer, aynı Setsuna ve Rinna'nın ilk buluşmalarını bitirmek için iyi biryer olduğu gibi gün batımını izlemek için de harika bir yer.   

            Image

            Image

            Image

Karen'ın annesini bulmak için girdikleri macera, Takashiba İskelesin'den Hamamatsucho İstasyonu'na yürüdükleri bu yerde geçmekte.

            Image

            Image

Tokyo'dan bahsedecek olursak, eğer Karen ve Setsuna Komoda Park'ın önündn geşmiş olsaydı bu tanıdık malikane karşısında tökezlerlerdi. Bu üç katlı batı tarzındaki bu malikane General Toshinari Maeda'nın rezidanslarından olduğu gibi Modern Japon Edebiyatı Müzesi'nin de bulunduğu parkın merkezinde yer almaktadır.

Kaynak: crnchyrll

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları